Dato under graviditet: for arbeidskraft, andre fordeler, andre

Del på Pinterest

Når det gjelder søte og sunne snacks under graviditet, kan du ikke gå galt med datoer.

For å fortelle sannheten, kan denne tørkede frukten kanskje ikke være på radaren din. Men å spise en håndfull datoer er mer næringsrik enn noen tror.

Her er noen fordeler med forbruket av datoer under graviditet, inkludert hvordan denne frukten på kan påvirke travaglio.

Fordeler med forbruket av datoer under graviditet

Datoene tilbyr mange ernæringsmessige fordeler under graviditet.

En dag kan du føle deg energisk og neste dag er du sliten og du kan ikke tenke klart. (Takk, cerebral tåke i svangerskapet.) Flere næringsstoffer og vitaminer satt i systemet ditt, men bedre vil du føle deg fysisk og mentalt.

Datoene er en frukt av dato Palm, som er en type blomstrende plante. Datoer er en av typer søteste frukt. Men ikke bekymre deg, det er en naturlig type sukker.

Å spise denne tørkede frukten gir en sunnere måte å tilfredsstille ditt ønske om desserter i forhold til kanskje det tradisjonelle ønske om iskrem. Og siden det er en god kilde til naturlig fruktose, kan datoene gi deg energi til å bekjempe graviditeten tretthet & # 8211; En seier for alle.

Ernæringsmessige fordeler stopper ikke her, skjønt. Datoer er også rike på fiber for å holde fordøyelsessystemet jevnt. Som et resultat er det mindre sannsynlig at du har å gjøre med forstoppelsen relatert til graviditet.

Datoer er også en kilde til folat, som bidrar til å redusere sannsynligheten for fødselsskader. De tilbyr også jern og vitamin K.

Ta mer jern i kostholdet kan øke energinivået og bekjempe jernmangelanemi. Videre hjelper vitamin K et voksende barn til å utvikle sterke bein og kan forbedre muskel og nervøs funksjon.

Datoer er også en rik kilde til kalium, et elektrolytisk mineral som bidrar til å opprettholde avslappede blodårer og lavere blodtrykk.

Forholdsregler når du spiser datoer under graviditet

Datoene er ikke bare sunne, men også trygt å spise under graviditeten. Det er ingen bevis som tyder på at datoene har en negativ effekt i løpet av første, andre eller tredje trimester av graviditet.

Tvert imot, i virkeligheten: å spise datoer kan ha en positiv effekt og hjelpe deg å føle deg bedre, spesielt hvis du har å gjøre med liten energi eller forstoppelse.

På grunn av stemmene på datoene som gjør arbeidet enklere & # 8211; Vi snakker om det mellom et sekund & # 8211; Noen mennesker kan prøve dem for første gang under graviditeten.

Av denne grunn er en forholdsregel risikoen (svært usannsynlig) for å ha en allergisk reaksjon på datoer. Tegnene på en reaksjon inkluderer prikking, kløe eller hevelse rundt munnen eller til tungen. Hvis disse symptomene utvikler seg, må du slutte å spise datoer umiddelbart.

Husk at datoene også er rike på karbohydrater og kalorier, så ikke overdrive hvis din obs fortalte deg å se på ditt kaloriinntak eller blodsukker. Begrenset til seks avtaler om dagen.

Datoer kan hjelpe arbeidet ditt?

Date Palm er en plante opprinnelig fra Midtøsten, så selv om datoene ikke er en grunnleggende mat i USA, er de i den delen av verden og har vært i årtusener.

Fra tiden antas det at datoer har terapeutiske fordeler (antiinflammatoriske, antioksidanter, anticancer). En annen påstått fordel er kapasiteten til datoer for å forbedre arbeidet.

Spis denne tørkede frukten for å forbedre arbeidserfaringen kan virke som en gammel urban myte (eller heller gammel), men ifølge forskerne er det noen tester for å støtte denne utsagnet. Så, avhengig av hvor mange datoer du spiser under graviditet, kan arbeidet ditt begynne uten hjelp av narkotika fordi du tror at datoene fremmer den naturlige induksjonen.

I A 2011-studio, Forskere har gjort opptil 69 gravide kvinner seks datoer om dagen i 4 uker før estimert leveringsdato. Studien inkluderte også 45 gravide kvinner som ikke hadde spist datoer før fødselsdatoen.

På slutten av studien fant forskerne at kvinnene som spiste seks datoer per dag i 4 uker hadde en første fase av det korteste arbeidet, en høyere gjennomsnittlig cervikal ekspansjon og andre hadde intakte membraner alle’Ankomst på sykehuset. (Med andre ord, deres livmoderhals var mer moden for fødsel.)

Videre opplevde 96% av kvinnene som spiste datoer spontan arbeidskraft i forhold til bare 79% av kvinnene som ikke har spist datoer.

Nyere studere av 154 kvinner sammenlignet med 77 som spiste datoer sent i graviditeten og 77 de gjorde det ikke. Forskere har oppdaget at datoene for datoer trengte en betydelig lavere medisinsk inngrep for å indusere eller akselerere arbeidskraft i forhold til de som ikke spiste datoer.

Basert på disse resultatene, tror forskerne at å spise datoer kan redusere behovet for arbeidsinduksjon. Videre forskning er nødvendig for å bekrefte at det ville være til nytte for alle kvinner. (Men absolutt ville ikke skade noen dager før utløpsdatoen!)

Spise andre tørket frukt under graviditet

Husk at datoene ikke er de eneste tørre fruktene du kan spise under graviditeten. Frukt generelt er sunn takket være vitaminer, fibre og andre næringsstoffer. Det er også rikelig og kan hjelpe deg å føle deg fornøyd lenger.

Men det er også viktig å spise tørket frukt i moderasjon. Tørket frukt gjennomgår en tørking prosess (ja, vi vet at det er litt & # 8216; åpenbar), noe som gjør vannet tapt. Som et resultat, har disse fruktene en tendens til å ha flere kalorier og sukker enn deres uforklarlige motparter.

Så å spise en håndfull av din favoritt tørket frukt er ikke det samme som spiser samme mengde frisk frukt. Så hvis du ønsker å sjekke sukkerinntaket, begrenset til ikke mer enn Halvkopp til en kopp av tørket frukt per dag.

Du kan spise tørket frukt alene, legge den til smoothies eller dryss den på en «8217 salat eller sidefat.

L & # 8217;

En sunn graviditet består i å følge et sunt og balansert kosthold, som kan inkludere mye frisk og tørr frukt. Datoer er et utmerket valg fordi de er rike på fiber og inneholder andre næringsstoffer og vitaminer.

Og hvis søkekonklusjonene er nøyaktige, kan spise datoer under graviditet øke dine muligheter for en spontan og naturlig induksjon.