Dato Medjool: Ernæring, fordeler og bruksområder

Medjool Datoer er en rekke datoer verdsatt for deres naturlige søthet. De har en større, mørkere og mer som karamell smak enn andre vanlige typer som deglet noor.

Som tropiske drvapes har de et enkelt hassel omgitt av spiselig masse.

Opprinnelig fra Marokko, blir datere medjool fra datoen Palm (Phoenix Dactylifera) og er nå dyrket i de varme regionene i USA, Midtøsten, # 8217; Sør-Asia og # 8217; Afrika.

De blir ofte solgt tørket, men ikke dehydrert, noe som gjør dem myke og klebrig. Deres sukker blir mer konsentrert når de tørker, noe som ytterligere øker deres søthet.

Denne artikkelen forteller deg alt du trenger å vite om næringsinnholdet, fordelene og bruken av datoer medjool.

Del på Pinterest

Ernæringsmessige opplysninger om Medjool Datoer

Medjool Datoer er en konsentrert kilde til sunne næringsstoffer. Bare 2 datoer (48 gram) gir (1):

 • Kalorier: 133
 • Karbohydrater: 36 gram
 • Fiber: 3.2 gram
 • Protein: 0.8 gram
 • Sukker: 32 gram
 • Fett: 0 gram
 • Fotball: 2% av den daglige verdien (DV)
 • Jern: 2% av DV
 • Kalium: 7% av DV
 • Kobber: 19% av DV
 • Vitamin B6: 7% av DV
 • Magnesium: 6% av DV

Datoer gir en betydelig mengde fibre og en rekke vitaminer og mineraler, inkludert jern, kalium, B-gruppe vitaminer, kobber og magnesium (1, 2).

Sammenlignet med andre vanlige varianter som deglet noor, inneholder medjool datoer mye mer fotball (1, 3).

Kalorisk og sukkerholdig innhold

Datoer er en konsentrert kilde til naturlige sukkerarter.

Mens folk som overvåker blodsukkernivået, kan trenge moderate datoer, fant et lite studio at denne frukten med en kjerne har en lav glykemisk indeks (GI) og bør ikke forårsake store økninger i blodsukkeret (4, 5).

Men medjool datoer inneholder mange kalorier i en liten del. Av denne grunn kan du kanskje beholde rekrutteringen under kontroll.

Tørket frukt, som også inkluderer rosiner, tørkede aprikoser og tørkede plommer, inneholder flere kalorier per del enn sine ferske kolleger fordi de har mindre vann (6).

De fleste kalorier i medjool datoer kommer fra deres sukker (2).

Potensielle helsemessige fordeler

Medjool Datoer tilbyr forskjellige helsemessige fordeler.

Kan beskytte ditt hjerte

Fiber og antioksidanter av medjool datoer kan bidra til å beskytte ditt hjerte.

Fiber kan bidra til lavere LDL-kolesterol (dårlig) og holde arteriene rene, redusere risikoen for hjertesykdom. Bare 2 datoer (48 gram) inneholder over 3 gram fibre (1, 7, 8).

Et testrørstudio fant at medjool og andre varianter av datoer har senket LDL-kolesterol (dårlig) og forhindret L’Akkumulering av plakett i arteriene. L’plakkakkumulering kan muligens blokkere blodstrømmen, noe som forårsaker hjerteinfarkt eller hjerneslag (9, 10).

Medjool Datoer er også en rik kilde til antioksidanter, som bidrar til å bekjempe skade forårsaket av ustabile molekyler frie radikale samtaler. Deres antioksidanter karotenoider og fenolsyre ble begge studert for sine gunstige effekter på hjertesykdom (2, 11, 12).

Støtter en sunn fordøyelse

Fiber er viktig for å fremme sunn fordøyelse og intestinal regularitet. Faktisk bidrar en tilstrekkelig mengde fibre i det daglige kostholdet til å danne avføringen og forhindre forstoppelse (1. 3).

Å spise nok fiber kan også redusere risikoen for fordøyelsessykdommer som kolon-rektumkreft (14).

I en 3-ukers studie spiste 21 personer 7 datoer (168 gram) om dagen og har betydelig forbedret hyppigheten av tarmbevegelsen, sammenlignet med når de ikke spiste datoer (15).

Rik på antioksidanter

Daters Medjool har forskjellige antioksidanter, som kan beskytte celler fra oksidativ skade som kan føre til sykdommer som kreft, hjertesykdom og hjerneforstyrrelser (16).

De i medjool datoer inkluderer flavonoider, karotenoider og fenolsyrer, som er designet for deres antiinflammatoriske, antitumor og beskyttende egenskaper av hjernen (11, 17, 18).

En studie på tørket frukt fant at datoene hadde det høyeste antioksidantinnholdet enn fig. Og plommer (19).

Andre potensielle helsemessige fordeler

 • Naturlig drivstoff for kroppen din. Medjool Datoer tilbyr et stort antall karbohydrater i en liten del. Karbohydrater er den viktigste energikilden til kroppen din (20).
 • Det kan støtte beinhelse. Datoer Medjool inneholder en liten mengde kalsium og er en god kilde til kalium, mangan og kobber, alle viktige næringsstoffer for helsen til beinene (21, 22, 23).
 • Det kan beskytte hjernens helse. Dyrestudier Koble antioksidanterne til datoer til lavere nivåer av inflammatoriske markører og reduserte hjerneplakker assosiert med forhold som Alzheimers sykdom (24).

Husk at videre forskning er nødvendig på disse fordelene.

Slik legger du med medjool datoer til kostholdet ditt

Medjool Datoer finner du hele året i de fleste matbutikker. De selges ofte med andre tørkede eller rå matvarer.

Noen medjool datoer er pitted, men hvis du kjøper de med hasselnøtter, må du fjerne dem før du spiser. Bare skjær datoen i lengderetningen og trekk ut hasselnøtten.

Disse tørkede fruktene er et utmerket alternativ til sukker takket være deres søthet, som kommer fra fruktose, et naturlig sukker.

For å erstatte medjool datoer med sukker, forbereder den en dikterende deigblanding 2 gram datoer til datoer med 480 ml vann, så bruk denne pastaen i stedet for sukker i oppskriftene med et forhold på 1: 1 forhold.

Du kan også legge til denne søte frukten til smoothies, sauser og krydder eller hogge dem i en kjøkkenrobot og bruke dem til desserter uten å lage mat som skorpe av kake, energiboller og frukt og sjokoladebarer.

Videre kan du fylle rå medjool datoene med peanøttsmør, ost, valnøtter eller til og med frokostblandinger tilberedt som ris.

Hold datoene dine på et kjølig og tørt sted som et pantry eller kjøleskap. Konservbar i en forseglet beholder for å bidra til å holde fuktighet.

Bunnlinjen

Medjool Dates er rike på kalorier, men rik på næringsstoffer og antioksidanter som er knyttet til mange helsemessige fordeler.

Spesielt kan deres fiber øke fordøyelsen og hjerteskjæringen ved å redusere risikoen for forskjellige kroniske sykdommer.

Du kan spise dem som en matbit, i smoothies eller som et naturlig søtningsmiddel i forskjellige retter og desserter.