Daikon Radish: Typer, ernæring, fordeler og bruksområder

Den radise (Raphanus sativus) er en vegetabilsk vegetabilsk grønnsakskinn i Asia og # 8217; Europa (1).

Det er mange forskjellige typer, som varierer for utseende, farge og smak. Daikon Radises brukes ofte i asiatisk og indisk mat og er kjent for sine kraftige medisinske egenskaper.

Denne artikkelen undersøker Daikon Radish, inkludert ernæring, fordelene og kulinariske bruksområder.

Del på Pinterest

Cos’det er daikon?

Daikon & # 8211; Også kjent som Luóbo og vinterradish, hvit, fet frø og icicle & # 8211; Det er en rekke reddik som stammer fra Kina og Japan (2).

Det dyrkes over hele verden som mat for mennesker og storfe, så vel som for sin frøolje, som brukes i # 8217; kosmetisk industri. Bønder planter også det som en dekningskultur for å forbedre jordhelsen og øke gjengivelsen av avlinger (3).

Daikon regnes som en vinterradis, som vokser langsommere og større enn våren reddiker. Vinterradiser er sådd halv-sen sommer og samlet under det kuleste klimaet (4).

Typer av Daikon

Daikon Radishes har en sprø tekstur og ser ut som store gulrøtter. Deres smak er mer delikat enn den andre radise varianter og beskrevet som litt søtt, men litt krydret.

Selv om det er mer vanlig med grønne blad topper, er Daikon Radishes tilgjengelige i en rekke nyanser, inkludert rød, grønn og lilla. Vokse i tre former: sylindrisk, avlang og sfærisk (1).

Her er noen interessante varianter av Daikon:

 • Miyashige White. Denne Daikon er hvit og har en sylindrisk rot som vokser 16-18 tommer (41-46 cm). Den har en sprø konsistens og en delikat smak.
 • Kn-bravo. KN-Bravo er et vakkert utvalg av Daikon med lilla peeling og lys lilla masse til Bianca. Røttene kan vokse opp til 6 tommer (15 cm) i lengden og ha en litt søt smak.
 • Alpine. Alpine Daikon har korte røtter som vokser 5-6 tommer (13-15 cm) i lengden. Denne sorten er et populært valg for å forberede Kimchi, en tallerken med gjærede grønnsaker, og har en søtere smak enn de lengste Daikon-varianter.
 • Vannmelon Radish. Denne variasjonen av Daikon har en klar og grønn peeling, men avslører en lys rosa masse når han er kuttet. Det er sfærisk og litt søtt og peppered.
 • Japansk Minowase. Minowase Daikon er blant de større varianter, med røtter som vokser opp til 24 tommer (61 cm) i lengden. De er hvite og har en søt smak og en sprø tekstur.
 • Shunkyo. Denne sylindriske variasjonen har rød peeling og hvit masse. Den vokser fra 4 til 5 cm i lengden og er kjent for sin brennende, men søte smak og for bladene fra den rosa stammen.

Daikon ernæring

Daikon er en veldig lavt kalori grønnsak, men har en imponerende ernæringsmessig profil.

En 7-tommers daikon (18 cm) av vekten av 12 gram (338 gram) inneholder følgende næringsstoffer (5):

 • Kalorier: 61
 • Karbohydrater: 14 gram
 • Protein: 2 gram
 • Fiber: 5 gram
 • Vitamin C: 124% av den daglige verdien (DV)
 • Folat (B9): 24% av DV
 • Fotball: 9% av DV
 • Magnesium: 14% av DV
 • Kalium: 22% av DV
 • Kobber: 19% av DV

Daikon er en god kilde til ulike næringsstoffer, inkludert fotball, magnesium, kalium og kobber. Imidlertid er det høyere enn vitamin C og folsyre.

Vitamin C er en viktig vannløselig næringsrik for helse og nødvendig for mange kroppsfunksjoner, inkludert immunsystemets funksjon og vekst og reparasjon av vev (6).

Videre fungerer det også som en kraftig antioksidant, som beskytter kroppens celler mot oksidativ skade (6).

Daikon er også rik på folat, en vitamin B involvert i cellevekst, i produksjonen av røde blodlegemer og i syntesen av DNA (7).

Folat Rich Foods er spesielt viktige under graviditet, siden dette næringsstoffet spiller en grunnleggende rolle i barnevekst og utvikling (8).

Potensielle helsemessige fordeler

Å spise daikon næringsstoff kan være til nytte for helse på mange måter.

Rik på beskyttende vegetabilske forbindelser

Daikon inneholder mange vegetabilske forbindelser som kan forbedre helsen og tilby beskyttelse mot noen sykdommer.

Et testrørstudio fant at Daikon ekstrakt inneholdt ferulinsyre polyfenoliske antioksidanter og quercetin, som begge har antiinflammatoriske egenskaper, anticancer og immunforbedring (9, 10, 11).

Videre tilbyr de cruciferøse grønnsakene som Daikon biologisk aktive forbindelser som kalles glukosinolati, som avviser for å danne isotocyanater.

Testrør og dyre søk viser at disse forbindelsene kan gi kraftige anticanceregenskaper (12, 1. 3, 14).

Videre indikerer studier på befolkningen at å spise mange cruciferous grønnsaker som radiser kan beskytte mot noen typer kreft, inkludert kolon og lunger (15, 16).

Det kan fremme vekttap

Spis hypokaloriske og fiberrike matvarer som Daikon kan hjelpe deg med å holde en sunn vekt eller gå ned i vekt hvis dette er målet ditt.

Daikon regnes som en ikke-amidholdig grønnsak, noe som betyr at det er svært dårlig i karbohydrater. Forskning har vist at å spise ikke-stivelse grønnsaker kan fremme en sunn kroppsvekt.

For eksempel oppdaget et studio på 1.197 personer at de som spiste flere grønnsaker ikke, hadde mindre kroppsfett og lavere insulinnivåer, et hormon involvert i # 8217; fettakkumulering (17).

Videre er Daikon rik på fiber, en næringsrik som kan redusere sultnivåer som senker fordøyelsen og øker fylde, som kan hjelpe deg med å oppmuntre vekttap (18).

Kan beskytte mot kroniske sykdommer

Daikon er en svært næringsrik vegetabilsk rik på kraftige vegetabilske forbindelser, vitaminer, mineraler og fibre, som jobber sammen for å beskytte kroppen mot sykdommer.

Selv om L’å legge til flere grønnsaker til kostholdet ditt, kan du forbedre helsen din, spise cruciferous grønnsaker som Daikon kan beskytte spesielt fra et bredt spekter av forhold.

Faktisk, L’antagelse av cruciferous grønnsaker har vært knyttet til redusert risiko for hjertesykdom, noen typer kreft, diabetes og neurodegenerative forhold (19, 20, 21, 22, 23).

Dessuten indikerer noen studier på befolkningen at å spise mer cruciferous grønnsaker som Daikon kan hjelpe deg med å leve et lengre og sunnere liv (24).

Kulinariske bruksområder

Daikon kan nytes rå, i saltlake eller kokte. Det er en grunnleggende ingrediens i asiatisk mat, selv om det gir seg til mange kjøkken.

Her er noen interessante måter å legge til Daikon til kostholdet ditt:

 • Rist den rå daikon på en’salat for en nærende og sprø krydder.
 • Legg til Daikon til pommes frites for å øke smaken.
 • Forbered kimchi av koreansk reddik med kuber (kkakdugi) ved hjelp av dette oppskrift.
 • Bruk Daikon i supper og stewed i stedet for gulrøtter.
 • Daikon damp og sesong med en wire av olje, salt og pepper for en kalorisk kontur.
 • Bland daikon med kube poteter og gulrøtter og stek dem.
 • Server Daikon rå skiver sammen med andre grønnsaker med en velsmakende saus for en sunn forrett.
 • Forbered tradisjonelle kinesiske Daikon kaker med dette oppskrift.
 • Bruk en spiraliserer til å forberede daikonene og sesongen med en hjemmelaget peanøttsaus.
 • Legg til daikon til vegetariske vårruller for en sprø tekstur.
 • Den inkorporerer Daikon i asiatiske retter, som karri og supper.

Legg merke til at alle deler av Daikon-anlegget kan spises, inkludert grønne blad topper, som kan legges til sauté og supper.

Du kan også prøve Koblene til Daikon, som ofte brukes i salater og sushi-retter av asiatisk mat.

Selv om det er små, har de kraftige medisinske egenskaper og viste antioksidant og anticancer-effekter i testrørstudier (25, 26).

Bruk dem som du ville med de mest verdsatte spirene, som brokkoli og medisinske gressarianter.

Bunnlinjen

Den radise daikon er en næringsrik og kalorisk cruciferous grønnsaker som kan fremme helsen på ulike måter.

Spis det kan hjelpe deg med å opprettholde en sunn kroppsvekt og beskytte deg mot kroniske forhold, for eksempel hjertesykdom og noen typer kreft.

Daikon er ikke bare en usedvanlig sunn grønnsak, men også utrolig allsidig.

Prøv å legge til denne unike reddik til salater, frites og karri, eller bare velsmakende rå som en matbit.