D-Mannosius for UTI: Dosering, behandling, bivirkninger og mer

COS’er D-Mannosio?

D-Mannosio er en type sukker relatert til den mest kjente glukose. Disse sukkerene er begge enkle sukkerarter. Det vil si, de består av et enkelt sukkermolekyl. Også, begge er naturlig funnet i kroppen din og finnes også i noen planter i form av en stivelse.

Ulike typer frukt og grønnsaker inneholder D-Mannosius, inkludert:

 • Tranebær (og tranebærjuice)
 • Epler
 • appelsiner
 • ferskener
 • brokkoli
 • grønne bønner

Dette sukkeret finnes også i noen kosttilskudd, tilgjengelig i form av kapsler eller pulver. Noen inneholder D-Mannose alene, mens andre inkluderer ekstra ingredienser, for eksempel:

 • tranebær
 • Løvetannekstrakt
 • hibiscus
 • Rosehofte
 • probiotika

Mange tar D-Mannosius for behandling og forebygging av urinveisinfeksjoner (IVU). Det antas at D-Mannose blokkerer veksten av noen bakterier i urinveiene. Men det virker?

Hvilken vitenskap sier

Bakterier E. coli årsaker 90 prosent uti. Når disse bakteriene kommer inn i urinveiene, holder de seg til celler, vokser og forårsaker infeksjoner. Forskere mener at D-Mannose kunne arbeide for å behandle eller forhindre en infeksjon på 8217; urinveisinfeksjon som hindrer disse bakteriene å angripe.

Etter å ha brukt forbruksmat eller kosttilskudd som inneholder D-Mannosius, eliminerer kroppen din til slutt det gjennom nyrene og i urinveiene.

Mens i urinveiene kan det holde seg til bakterier og. coli som kunne være der. Som et resultat kan bakterier ikke lenger feste til celler og forårsake infeksjoner.

Det er ikke mange undersøkelser om effekten av D-Mannosio hvis det tas av folk som har UTI, men noen første studier viser at det kan hjelpe.

TIL 2013 studie Har evaluert D-Mannosius i 308 kvinner som hadde hyppige infeksjoner i urinveiene. D-Mannosio jobbet så vel som nitrofurantoin antibiotika for å forhindre urinveisinfeksjoner i en periode på 6 måneder.

I en 2014 Studio, D-Mannosio ble sammenlignet med antibiotikumet Trimetoprim / sulfametoksazol for behandling og forebygging av IVU hyppig hos 60 kvinner.

D-Mannosio reduserte UTI-symptomer hos kvinner med en aktiv infeksjon. Det var også mer effektivt enn antibiotikumet for å forhindre ytterligere infeksjoner.

TIL 2016 studio Testet effekten av D-Mannosius i 43 kvinner med Ivu Active. På slutten av studien hadde de fleste kvinner forbedrede symptomer.

Slik bruker du D-Mannosio

Mange forskjellige D-Mannosi-produkter er tilgjengelige. Når du bestemmer deg for hvilken du skal bruke, bør du vurdere tre ting:

 • Hvis du prøver å forhindre A’infeksjon eller Cure A’aktiv infeksjon
 • Dosen du må ta
 • Typen produkt du vil ta

D-Mannosio brukes vanligvis til å forhindre en infeksjon i G & # 8217 hos personer som hyppige urinveisinfeksjoner eller for å behandle en aktiv IVU. Det er viktig å vite hvorfor du bruker det fordi doseringen vil være annerledes.

Imidlertid er den beste dosen som skal brukes ikke helt klare. For nå er det bare foreslått dosene som er brukt i søket:

 • For å forhindre hyppige urinveisinfeksjoner: 2 gram en gang om dagen eller 1 gram to ganger om dagen
 • For behandling av en aktiv UTI: 1.5 gram to ganger om dagen i 3 dager og deretter en gang om dagen i 10 dager; eller 1 gram tre ganger om dagen i 14 dager

D-Mannosio er tilgjengelig i kapsler og pulver. Skjemaet du velger, avhenger hovedsakelig på dine preferanser. Du kan foretrekke et støv hvis du ikke liker å ta store kapsler eller hvis du vil unngå fyllstoffer som er inkludert i kapslene til noen produsenter.

Husk at mange produkter gir 500 milligram kapsler. Dette betyr at det kan være nødvendig å ta to til fire kapsler for å få ønsket dose.

Å bruke D-D-pulver, oppløs det i et glass D’vann og deretter drikke blandingen. Pulveret løses lett og vannet vil ha en søt smak.

Kjøp D-Mannosio Online.

Bivirkninger av’å ta av D-Mannosio

De fleste som tar D-Mannosius, manifesterer ikke bivirkninger, men noen kan ha myke avføring eller diaré.

Hvis du har diabetes, snakk med legen din før du tar D-Mannosio. Det er fornuftig å være forsiktig fordi D-Mannose er en form for sukker. Legen din vil kanskje overvåke blodsukkernivået nærmere hvis du tar D-Mannosio.

Hvis du har en aktiv Ivu, ikke fortell legen din om å snakke med legen din. Selv om D-Mannosio kan bidra til å behandle infeksjoner for noen mennesker, er testene ikke veldig sterke på dette punktet.

Forsinkende behandling med et antibiotikum som viste seg å være effektivt for behandling av en aktiv IVU kan forårsake spredning av nyrene og blodinfeksjonen.

Følg testmetodene

Videre forskning er nødvendig, men D-Mannose ser ut til å være et lovende kosttilskudd som kan være en IVU-behandlings- og forebyggingsalternativ, spesielt hos personer som har hyppig ivu.

De fleste som tar det, har ingen bivirkninger, men høyere doser kan forårsake helseproblemer ennå ikke bli oppdaget.

Snakk med legen din om de aktuelle behandlingsalternativene hvis du har en UTI aktiv. Selv om D-Mannosio kan bidra til å behandle en UTI for noen mennesker, er det viktig å følge klinisk testede behandlingsmetoder for å forhindre utvikling av A’mer alvorlig infeksjon.