Cyster Dentigera: Symptomer, årsaker og behandling

COS’er en dentigera cyste?

Dentigere cyster er Den nest vanligste Type odontogene cyster, som er en fullpose med væske som utvikler seg i # 8217; maksillære bein og myke vev. De er dannet over en uavbrutt eller delvis brøtet tann, vanligvis en av molarene eller hjørnetenatene. Selv om cyster dentigere er godartet, kan de føre til komplikasjoner, for eksempel infeksjoner, hvis ikke behandlet.

Hva er symptomene?

Mindre dentigere cyster kan ikke forårsake noen symptomer. Men hvis cysten vokser mer enn 2 centimeter i diameter, kan du merke:

  • opphovning
  • Tenner følelsen
  • Beveger tenner

Hvis du ser i munnen din, kan du også merke en liten fremspring. Hvis cysten forårsaker bevegelsen av tennene, kan du også se mellomrom som er sakte dannet blant tennene.

Hva årsaken?

Dentigere cyster er forårsaket av en opphopning av væske over den øvre delen av en intakt tann. Den eksakte årsaken til denne akkumuleringen er ukjent.

Mens noen kan utvikle en dentiga cyste, er jeg mer vanlig hos personer som er 20 eller 30 år gamle.

Hvordan diagnostisert er diagnostisert?

Den lille dentigerøse cysten passerer ofte ubemerket til du har en tannradiografi. Hvis tannlegen din noterer et uvanlig punkt på tannradiografi, kan den bruke en TAC eller en magnetisk resonans for å sikre at det ikke er en annen type cyster, som for eksempel en periartisk cyste eller en aneurysmatisk beincyst.

I noen tilfeller, selv når cysten er større, kan tannlegen din være i stand til å diagnostisere en bestemt cyste som bare ser på den.

Hvordan det blir behandlet?

Behandlingen av en dentigera cyste avhenger av størrelsen. Hvis det er lite, kan tannlegen din være i stand til å kirurgisk fjerne den med den berørte tannen. I andre tilfeller kan en teknikk som heter Marsupialisering bruke.

Marsupiability innebærer blenderåpningen av cysten slik at den kan renne. Når væsken er drenert, legges poengene til kantene på # 8217; gravering for å holde den åpen, noe som forhindrer det fra A’andre cyster å vokse der.

Hva er komplikasjonene?

Selv om partnerne cysten er liten og forårsaker ingen symptomer, er det viktig å fjerne det for å unngå komplikasjoner. En ubehandlet dentigera cyster kan til slutt forårsake:

  • infeksjon
  • Tann tap
  • Kjevebrudd
  • Ameloblastom, en slags godartet maksillær svulst

Lever med en dentigera cyste

Mens dentigere cyster generelt er ufarlige, kan de føre til forskjellige problemer hvis de ikke behandles. Snakk med tannlegen din av hevelse, smerte eller uvanlige fremspring i munnen, spesielt rundt molarer og hjørnetenner. I de fleste tilfeller er dentigere cyster lett å håndtere excision eller marsupialisering.