Cutis Marmorata: Symptomer, bilder, voksne og nyfødte

Beskrivelse

Cutis Marmorata er en vanlig rød-lilla flettet lærmodell i nyfødte. Vises som svar på lave temperaturer. Det er vanligvis midlertidig og godartet. Det kan også forekomme hos barn, tenåringer og voksne.

Fortsett å lese for å lære mer om denne tilstanden og dets komplikasjoner.

Symptomer

Symptomene på Marmorata Cutis for nyfødte, barn og voksne er like. De inkluderer et symmetrisk flatt blonder på rød-lilla hud, vekslende med klare soner. L’Scolorita-området er ikke pruriginøst og gjør ikke vondt. Bør forsvinne når huden blir varmere.

I nyfødte, er Cutis Marmorata vanligvis funnet på kofferten og på lemmer. Den Ofte stopper forekommer når barnet aldre.

Voksne som lider av dekompresjonssykdommer, som dykkere, kan ha en mindre regelmessig trend i enkelte områder av kroppen. Deres marmorata cutis kan også være pruriginøs.

Foto av Cutis Marmorata

Våre initiativer

Årsaken til Cutis Marmorata er ikke godt forstått. Hans som regel Gitt en normal fysiologisk respons på kulde. I nyfødte og barn kan det komme fra nervesystemene og skrudd blodkar.

Den generelle forklaringen er at når huden kjøler seg ned, motvirker blodkarene nær overflaten og utvider vekselvis. Den røde fargen er produsert når fartøyene ekspanderer og den bleke delen er produsert når vaser er innsnevret.

Cutis Marmorata i dekompresjonssykdom

De Vanligvis akseptert Forklaringen på marmorata-kutningen i dekompresjonssykdom er at gassbobler dannes i vaskulært system. Det er imidlertid andre mulige forklaringer, men. EN 2015 Studio foreslått at huden splaying i dekompresjonssykdom kan skyldes hjerneskade. En annen 2015 Studio foreslo at gassbobler skader cerebral kofferten. Dette påvirker den delen av nervesystemet som regulerer utvidelsen og sammentrekning av blodkar.

Risiko forekomst og faktorer

Cutis Marmorata er svært vanlig hos nyfødte. Hans verdsatt at de fleste nyfødte og opptil 50 prosent av barna har marmorata cutis. Imidlertid A Brasiliansk studie 2011 på 203 nyfødte fant A’mye lavere forekomst. I denne studien, bare 5.91% av barn av lett hud hadde marmorata cutis.

Hans mer vanlig Sett i premature barn.

Barn med noen sykdommer har en tendens til å ha en større forekomst Cutis Marmorata. Disse inkluderer:

  • Medfødt hypothyroidisme
  • Systemisk erytematøs lupus
  • Downs syndrom
  • Edward Syndrome (Trisomy 18)
  • Menkes syndrom
  • Familie disautonomy
  • Lange syndrom

Cutis Marmorata er også et symptom på dekompresjonssykdom. Dykkere og folk som arbeider i noen underjordiske infrastrukturprosjekter i # 8217; komprimert luft er i fare for kutt marmorert som en av deres symptomer. EN 2015 Studio Han oppdaget at mindre enn 10% av dykkere med dekompresjonssykdom hadde cutis marbling.

Behandling

Hudoppvarming forsvinner vanligvis marmorata-cutisen. Ingen ytterligere behandling er nødvendig med mindre det er en underliggende årsak til mottling.

I nyfødte, stopper symptomene vanligvis manifestert seg selv Innen noen få måneder et år.

Cutis Marmorata i dekompresjonssykdom som regel følger med mer alvorlige symptomer som involverer sentralnervesystemet eller hjertet. Behandling avhenger av alvorlighetsgraden av symptomene e inkluderer ofte Recompresjon i et hyperbarisk oksygenkammer.

Komplikasjoner

Cutis Marmorata er vanligvis en godkjent tilstand hos nyfødte og barn, uten komplikasjoner.

Hvis splaying fortsetter, og hvis barnets oppvarming ikke forstyrrer splaying, kan det skyldes en tilstand nedenfor. For eksempel, Cutis Marmorata kunne vært Et premonitory tegn på sepsis i en nyfødt. Det kan også være et medfødt hypothyroidism tegn. Hvis splaying fortsetter, bringer barnet fra legen din for å få en diagnose.

Marmorata-cutisen skal skille seg fra den samme lærmodellen, men mer uttalt, av Livedo Reticularis. Dette er også kjent som cutis medfødt telangiektatisk marmorata. Det er en sjelden medfødt tilstand og vanligvis godartet, men kan være forbundet med uregelmessigheter. Det er Mindre enn 300 Saker rapportert i medisinsk litteratur. Oppdag andre årsaker til flettet hud.

Outlook

Cutis Marmorata er en vanlig og midlertidig tilstand hos friske nyfødte. Stopper vanligvis i løpet av månedene. Sjelden, det kan indikere en’annen underliggende tilstand.

Som et symptom på en dekompresjonssykdom, er den midlertidig og kan behandles.