Cutis Laxa: Typer, symptomer og behandling

Cos’er cutis laxa?

Kroppen din består av mange områder av bindevev: fra hjertet til lungene dine til huden din. Personer med Cutis Laxa har bindevevsforstyrrelser, noe som forårsaker tap av normalt tett elastisk stoff.

Det er beregnet 1 barn på 2.000.000 Ha cutis laxa. Den svært sjeldne tilstanden påvirker rundt 400 familier rundt om i verden. Cutis Laxa er ofte en arvelig tilstand. Men noen mennesker uten en familiehistorie av Cutis Laxa vokser senere i livet. Dette er kjent som Cutis Laxa ervervet.

Hva er typer cutis laxa?

Cutis Laxa er arvelig eller manifesterer senere i livet, vanligvis etter en sykdom. Alle forholdene er definert nedenfor.

Occipital Horn syndrom (OHS)

OHS symptomer starter vanligvis innen de første 10 årene av livet. Denne tilstanden er en recessiv sykdom knyttet til # 8217; X, som betyr at bare mennene har OHS. Symptomene inkluderer:

 • Flaccid hud
 • Mageproblemer som Ernie
 • muskel svakhet

L’Ohs er forbundet med små symptomer på cutis laxa.

Cutis laxa autosomal dominerende (adcl)

Symptomer på’adcl kan starte når som helst fra fødselen til den unge voksenlivet. Denne tilstanden er en autosomal dominerende sykdom, noe som betyr at både menn og kvinner kan påvirkes.

Mange mennesker har bare symptomene på cutis laxa. Andre kan også ha problemer med lungene og hjertet, inkludert emfysem.

Recessiv autosomal hud laks (ARCL)

Denne tilstanden har seks forskjellige undertyper, avhengig av treffgenet. Hver enkelt tilstand har spesifikke symptomer. For eksempel forårsaker Arcl1a-subtypen CUTIS LAXA, brokk og lunge sykdommer.

Gerodermia osteodysplasticum (GO)

Gå treffer babyer og små barn. Det er en autosomal recessiv sykdom, så begge menn og kvinner påvirkes. Symptomene inkluderer flaccid hud, generelt på hender, føtter og mage.

Macs syndrom

Denne tilstanden fører til at begge mennene som kvinner har et større hode enn vanlig, som kalles makrocephaly. Ytterligere symptomer inkluderer:

 • kort
 • sparsomt hår
 • Flaccid hud

Cutis laxa kjøpt

Noen mennesker har symptomer, men de har ikke genetiske endringer forbundet med Cutis Laxa. Denne typen cutis laxa er kjent som cutis laxa ervervet. Denne tilstanden treffer hovedsakelig eldre mennesker.

Den eksakte årsaken til cutis laxa ervervet er ukjent. Imidlertid har forskere ansett som mulige forklaringer, for eksempel en sykdom eller en «autoimmune infeksjon.

Hva er symptomene på cutis laxa?

Symptomene på Cutis Laxa er vanligvis avhengig av den eksakte typen av lidelsen. Det vanlige symptomet er flaccid og rynket hud (elastolisi). I motsetning til andre hudsykdommer, forårsaker cutis laxa ikke blåmerker eller enkle arr.

Personer med Cutis Laxa har også interne problemer, som L’# 8217 aneurysm; abdominal aorta. En del av # 8217; aorta forstørrer eller svulmer i mennesker med denne tilstanden. Et annet vanlig symptom er L’emfysem, der lungene ikke fungerer som de skal.

Andre symptomer forbundet med cutis laxa inkluderer:

 • Utviklingsforsinkelser
 • Øyne som er fjernere enn normalt
 • Fôringsvansker i nyfødte
 • skjøre bein
 • Linse eller løse ledd
 • Lave ører eller ører som ikke er tilstrekkelig dannet
 • Lav muskel tone
 • kort
 • Langsommere hjerteslag enn normalt
 • underutviklede lungene

Symptomene kan variere, selv alle «interiør i en familie med en genetisk historie av cutis laxa. Noen mennesker kan ha mer alvorlige symptomer enn andre.

Hvordan Cutis Laxa er diagnostisert?

En lege, ofte en hudlege, diagnostikk La Cutis Laxa. En lege vil begynne å ta en komplett helsehistorie for å avgjøre om du har en familiehistorie av Cutis Laxa. Da vil de utføre en fysisk undersøkelse av huden.

L’genetisk blodanalyse kan bestemme hvilken type cutis laxa du har. Dette kan være nyttig for par som ønsker å bli gravid og ønsker å vite deres risiko for å overføre cutis laxa til et barn.

Hvordan Cutis Laxa blir behandlet?

Behandlinger for Cutis Laxa er avhengig av symptomer. Et team av spesialister, inkludert kardiologer, pneumologer, dermatologer og kirurger, kan behandle tilstanden.

Estetisk kirurgi kan fastlegge huden som har løsnet på grunn av cutis laxa. Disse resultatene kan midlertidig vare, siden huden ofte kan løsne igjen.

Personer med Cutis Laxa bør unngå visse aktiviteter, inkludert røyk og # 8217; overdreven soleksponering. Disse kan forverre symptomene.

Hvordan hindre cutis laxa?

Du kan ikke forhindre cutis laxa fordi det er en genetisk tilstand. Cutis Laxa ervervet kan ikke forebygges fordi legene for tiden ikke vet nøyaktig årsaken.