Cuticle: Hva COS & # 039; er, omsorg, fjerning, tegn på infeksjon og mer

DOV’er kutikula og hva det gjør?

Cuticle er et lag med lett hud som ligger langs fingeren eller fotenes nedre kant. Dette området er kjent som Unison Bed. Cuticle-funksjonen er å beskytte nye negler mot bakterier når de vokser fra roten til # 8217;.

L’område rundt kutikula er delikat. Kan tørke opp, bli skadet og infisere. Det er viktig å ta vare på hele nagelområdet og holde det rent slik at neglene forblir sunne.

Fortsett å lese for å lære mer om kutikulaen og hva du kan gjøre for å ta vare på dette området.

Cuticle vs Lunula Ungueale

Cuticle er gjennomsiktig hud som ligger over og rundt bunnen av # 8217;. Lunula er halvmåneformen på foten av # 8217; spiker. Lunula ligger over kutikulen.

Illustrasjon av kutikk og # 8217; spiker

Del på Pinterest

Hårpakninger

Humant hår inneholder også cuticles. Disse er forskjellige fra neglelager, men har en lignende funksjon. Hair cuticles fungerer som et beskyttende lag for hår. De er sammensatt av døde og overlappende celler.

Når de er sunne, gir disse kutiklene glans til håret og beskytter deres indre lag mot skader.

Hvordan bryr du deg om kutiklene dine?

Det er viktig å holde cuticles rene hjemme. Dette forhindrer infeksjonen.

Den enkleste måten å ta vare på dem er å fordype hånden eller foten i varmt vann og såpe i ca 10 minutter hvert par dager. Dette bidrar til å myke kutikulen og holde neglene dine rene.

Du kan også bruke cuticleolje og en massasjekrem. Cuticle fukter regelmessig for å forhindre tørrhet og sprekk.

Det er trygt å kutte dem?

Sikkerhetsforskning av kutikler kutting er blandet. Begge filene Mayo Clinic Og American Academy of Dermatology (AAD) Ikke anbefaler skjæreutdanninger. Dette inkluderer kutting hjemme eller i en skjønnhetssalong.

Cuticles beskytter både neglene og huden som omgir dem mot infeksjoner. Etter å ha skjæret kutikula, er det enklere enn bakterier og bakterier som går inn. Dette kan føre til A’infeksjon.

De fleste skjønnhetssalonger fortsetter å kutte kutikler, til tross for disse retningslinjene. De hevder at det hjelper å polere for å bevege seg fremover og bli lenger.

I stedet for å få dem til å kutte til neste manikyr, spør din tekniker å skyve kutikulen tilbake og kutte flakkhuden og neglene.

Hvordan kan du fjerne dem eller kutte dem trygt?

Hvis du fortsatt vil kutte kutiklene, er det viktig å myke dem. Du kan gjøre det ved å nedsenke neglene dine i varmt vann. Selv bad eller dusj kan bidra til å myke dem.

Dermed gjelder det løsningsmidlet for kutikler. Hvis kutiklene dine er tørre, gjelder det også en fuktighetsgivende krem.

Ved å bruke en kutikulasjon, skyv skjæret tilbake med forsiktighet langs den ungueale sengen. Klipp huden din og neglene i overskudd, men kutt aldri # 8217; hele kutikula. L’ideen er å fjerne bare overflødig hud og negler.

Pads for cuticles er laget med forskjellige materialer. Du kan kjøpe dem i de fleste skjønnhets- eller nettbutikkbutikker.

Chapped eller peel cuticles

L’område rundt den ungueal sengen er veldig delikat. Det er normalt at kutiklene bryter eller skreller. Du kan bruke cuticleolje eller fuktighetskrem til å hydrere dem. Det er trygt å søke hver dag. Du kan også bruke vaselinen om natten for å berolige skadede kutikler.

Hvordan kan du forhindre skade på kutiklene?

Unngå klemme kutikula. Hvis du har en’negl, fjern den med en pincett eller en klipper, i stedet for å rive den eller bite den.

Begrenser også bruk av emaljer og løsemidler for aggressive negler. Bruk en formel uten aceton for et spikeroppløsningsmiddel.

Infiserte cuticles

Paronichia er en’hudinfeksjon rundt kutiklene. Symptomene kan omfatte:

 • Hudrødhet rundt # 8217; spiker
 • ømhet
 • Full blærer av pus
 • Endringer i form, farge eller spiker konsistens
 • Neglelakking

De milde former for paronymi kan vanligvis behandles hjemme. Legen din kan foreskrive et antibiotikum eller antifungal medisinering for mer alvorlige tilfeller. I tilfelle kronisk paronymi, kontakt legen din for behandling.

Tips for å skaffe en manikyr

Når du besøker en skjønnhetssalong, må du huske på disse forslagene:

 • Besøk bare salongene som viser en nåværende og sertifisert lisens fra staten.
 • Han jobber bare med teknikere som også er godkjent av statsrådet.
 • Pass på at alle verktøyene steriliseres og har et rent utseende før du gjør neglene dine.
 • Hvis du er bekymret for kvaliteten på’utstyret, kan du bringe deg. De fleste nagelfiler, clippers og cuticle pinner kan kjøpes online på en relativt økonomisk måte.

Hold neglene sunne

Følg disse forslagene for å holde neglene dine sunne:

 • Klipp neglene dine regelmessig.
 • Bruk en nagelfil for å glatte de grove kantene.
 • Kutikula fukter regelmessig.
 • Ikke spis neglene dine.
 • Påfør en neglhærder for å styrke neglene.

Hvis du er interessert i å gjøre neglene dine vokse, spør legen din om du er sikker på at du skal ta biotinet. Dette tillegget er Kjent Å forsterke og herde negler.

L & # 8217;

Å ta vare på kutiklene dine er viktig for helse. Beskytt neglområdet mot infeksjoner. Unngår alltid skjønnhetssalonger som ikke desinfiserer verktøyene sine. Og spør teknikeren å hoppe over kutte cuticles hvis du føler deg ubehagelig.

Snakk med legen din eller dermatologen din hvis du oppdager tegn eller symptomer på en negleinfeksjon på 8217. De kan anbefale en behandlingsplan.