Curcumin og kreft: Kjenn fakta

Curcumin og kreft

Selv om tradisjonelle behandlinger er standard for alle tumorer, leter noen mennesker også etter komplementære terapier for lettelse. For noen betyr dette å legge til curcumin til deres daglige regime.

Curcumin er den viktigste aktive ingrediensen i Spice Gurkemeie. Selv om gurkemeie er hovedsakelig en kulinarisk krydder, brukes den også i tradisjonell indisk medisin. Det antas at dets ekstrakt, curcumin, har mange helsemessige fordeler. Forskere studerer sitt potensial for å behandle kreft og andre forhold.

Hva sier forskningen

Curcumin har antioksidantegenskaper som kan bidra til å redusere kroppen betennelse. L’Betennelse kan føre til kreftutvikling. Det er ikke noe tilstrekkelig bevis for å bekrefte at curcuminater forhindrer eller definitivt trices kreft. Men noen undersøkelser på # 8217; emnet har vært lovende.

TIL 2009 studie har oppdaget at curcumin kan drepe mange typer kreftceller på forskjellige måter. Siden det er mulig mer enn en metode, er det mindre sannsynlig at tumorceller blir resistente mot curcumin. Curcumin streiker bare tumorceller, forlater uendrede sunne celler. Dette er et viktig skritt i potensiell behandling fordi kjemoterapeutiske stoffer dreper både sunne celler og tumorceller.

TIL 2008 studio Han konkluderte med at curcumin kan bidra til å bekjempe bukspyttkjertelkreftceller, men høyere nivåer er nødvendig. For å møte dette problemet ble det opprettet en form for svært biotilgjengelige curcumin, kalt Theracurmin. L’vidt tilgjengelig supplement tar sikte på å gi høyere nivåer av curcuminater til personer med kreft uten økende skade. Ekstra søk er nødvendig på personer med bukspyttkjertelen og andre svulster for å bestemme effekten av Theracurmin.

Forskning & # 8211; Undersøkelser Han undersøkte også gurkemeie, som inneholder curcumin, som en måte å forhindre kreft på. I følge Memorial Sloan Kettering Cancer Center, Rotterne utsatt for kreftfremkallende stoffer og deretter behandlet med gurkemeie har ikke utviklet mage, kolon eller hud svulster.

Risiko og advarsler

Farmakologiske interaksjoner

Noen rettssaken antyder at gurkemeie kan forstyrre kjemoterapi medisiner. Dette gjelder spesielt for narkotika doxorubicin og cyklofosfamid. Hvis du blir sendt til kjemoterapi, bør du snakke med legen din før du bruker gurkemeie eller curcumin.

Gurkemeie kan øke mengden magesyre i kroppen. Så det kan redusere effekten av legemidler som reduserer surhet;. Dette inkluderer syre refluks narkotika.

Hvis du har diabetes og du tar medisiner for å senke blodsukkernivået, kan gurkemeie forsterke effektene av stoffene dine. L’gurkemeie tar kan slippe blodsukkeret til et farlig lavt nivå.

La Spezia kan også forsterke effekten av narkotika som fluidiserer blod. Dette kan øke risikoen for blødning.

Gastrointestinal

De fleste kan bruke gurkemeie som et kulinarisk krydder uten å ha bivirkninger. Imidlertid kan forbruker store mengder krydder eller ekstrakt forårsake fordøyelsesbesvær eller magesykdommer. Du kan også ha kvalme eller gass.

L’bruker gurkemeie i lengre tid kan forårsake sår. Dette skyldes økningen av magesyren.

Forverring av noen forhold

Hvis du har galleberegninger eller A’annen galleblokkeringstilstand, bør du snakke med legen din før du legger til gurkemeie til din behandlingsplan. La Spezia kan forårsake nyre steiner, spesielt hos mennesker som allerede er i fare for nyrestein.

Gurkemeie kan også påvirke narkotika, behandlinger eller forhold som ikke er oppført her. Ta kontakt med legen din og diskutere mulige farer før du legger det til regimet.

Slik bruker du curcumin

Gurkemeie er tilgjengelig i forskjellige former, inkludert:

  • støv
  • lommelykt
  • ekstrakter
  • kapsler
  • rot

Du kan også hoppe over gurkemeie og bruke bare cururummen kosttilskudd. De fleste tolererer gurkemeiebrønn og curcumin.

Det er ingen offisielt anbefalte doser for gurkemeie eller curcumin. Du bør konsultere legen din eller en naturlig helsepersonell for doseringsrådgivning. Både gurkemeie og curcumin absorberes ikke bra, med mindre de er tatt med svart pepper. Når du velger gurkemeie eller curcumin produkter, må du sørge for at listen over ingredienser inkluderer svart pepper eller pepperen.

Du bør konsultere legen din før du gir gurkemeie eller curcumina til barn.

Lær mer: Gurkemeie og andre antiinflammatoriske krydder »

Hva kan du gjøre nå

Curcumina viser lovende som en alternativ behandling for kreft. Søket pågår for å bestemme hvordan curcumin fungerer for å bekjempe kreft og den beste måten å bruke den til som en behandling.

Til en dom er nådd, vær så snill å nyte en kopp gurkemeie te, legg krydderet til morgenen smoothie eller spis mer karri. Gurkemeie er en’utmerket krydder for å legge til din arsenal av naturlige rettsmidler. Pass på at du bare konsulterer legen din før du prøver å behandle kreft eller annen medisinsk tilstand med curcumin.

Les videre: De 6 beste matene mot kreft »