Cubitus Valgus: Behandling, deformitet, behandling, bilateral og mer

COS’er albuen i Valgo?

Valgusbiten er en deformitet hvor underarmen er vinklet i forhold til kroppen når armen er helt utvidet. Når det treffer begge armer, er det kjent som en bilateral Valgus-kube.

Når håndflaten vender mot # 8217; høy og armen er utvidet, kan du ha kuben jeg verdsetter hvis transportvinkelen din, eller graden av tilbøyelighet til armen bort fra kroppen, overstiger 15 grader.

Imidlertid er det mulig at en avfallskube er diagnostisert med en transportvinkel mellom 3 og 29 grader. L’hjørnet er ofte mer uttalt hos kvinner.

Denne tilstanden trenger ikke alltid å bli behandlet, men i noen mennesker kan det komprimere armens nerver, forårsaker komplikasjoner.

Del på PinterestFolk med Dubito Valgo har en deformitet som får underarmen å være tilbøyelig bort fra kroppen mer enn normalt når armen er helt utvidet. | Foto: Mikael Häggström

Hva får en person til å utvikle kjolen Valgo?

Det er to mulige årsaker til Valgo Cube: en medfødt tilstand eller en brudd.

De to medfødte forholdene som vanligvis forårsaker at Cubue Valgo er Turners syndrom og Noonan syndrom.

Turner syndrom er en kromosomal sykdom hvor en kvinne er født med bare ett X-kromosom. Folk med Turner Syndrome opplever en rekke andre symptomer, inkludert lav statur og forsinket puberteten. Behandling inkluderer vanligvis en erstatningshormonbehandling.

Noonans syndrom er en’annen genetisk sykdom som oversetter til en forsinket utvikling. Det er vanligvis forårsaket av en genetisk mutasjon, men noen ganger er leger ikke sikker på hvorfor det utvikler seg. Selv om det ikke er noen kur mot Noonan syndrom, er det mange behandlinger som kan bidra til å minimere sine effekter.

Hva er komplikasjonene til Valgo-kuben?

Valgus-kuben er et notat av ulnar neuropati. Dette er en lidelse som involverer ulnarnerven, som er en av de tre hovednervene i armen.

Ulnare Neuropati forekommer oftere når Ulnar-nerven blir komprimert eller irritert, forårsaker nummenhet, prikking og av og til svakhet. Mesteparten av tiden omfatter behandlingen begrensning av fysisk aktivitet og # 8217; bruk av en verge. Men hvis disse konservative behandlingene ikke virker, kan kirurgi trenge.

Cubitus Valgus kan også føre til en tilstand som kalles senlar nerves lammelse, en type ulnar neuropati. Dette er en kronisk tilstand som vanligvis er forbundet med Valgus-kuben.

Lammelsen av ulnarnerven er progressiv, da den vanligvis forverres over tid. Du kan prøve et tap av følsomhet overfor fingrene, spesielt ALL’Anulare og den lillefingeren, samt tap av koordinering, prikking og brennende, smerte og svakhet.

Det er mange behandlinger for symptomene på ulnar nerve lammelse, inkludert benk-topp narkotika og fysioterapi.

Elbow Valgo krever behandling?

Hvis Valgus Cube ikke komprimerer Ulnar-nerven, vil du sannsynligvis ikke trenge omsorg.

I de fleste tilfeller behandles Cubitus Valgus med en av de to prosedyrene: osteotomi eller fiksering. L’osteotomi er en prosess der legen kutter beinet for å fjerne det, og dermed endre justeringen.

En bestemt type osteotomi kalt distraksjon osteogenese har blitt brukt til å behandle skaden på barna. Denne operasjonen fungerer ved å skape et lengst bein fra en kortere. L’Bone som er kuttet under intervensjonen demonteres ved hjelp av en enhet som heter distraherer, en prosess som bare er litt smertefull. Det nye beinet vil vokse i rommet som er opprettet av distrahereren, og skaper en lengre bein i stedet for en kortere.

Fiksingen er prosessen som legen vil koble til albuen på, vanligvis etter en brudd.

Hva er perspektivet for Cubitus Valgus?

I de fleste tilfeller trenger du bare å se etter behandling hvis Valgo Cubit komprimerer din ulnar nerve.

Det er imidlertid viktig å søke behandling hvis du begynner å prøve smerte, nummenhet eller svakhet til armene eller fingrene. Dette kan være et tegn på skade på nerver.