Cryosurgery: Formål, prosedyre og risiko

COS’er kryosurgery?

Phiroosurgery er en type operasjon som inkluderer ekstrem kulde for å ødelegge unormale stoffer, som svulster.

L’intervensjon mesteparten av tiden inkluderer flytende nitrogenbruk, selv om karbondioksid og argon også kan brukes. Når flytende nitrogen har en temperatur mellom -346 og -320 ° F, fryser det øyeblikkelig nesten alt som er i kontakt med det. I tilfelle av menneskelig vev kan det drepe og ødelegge celler for å kontakte. Dette er viktig når cellene du vil drepe er kreftfremkallende.

Cryosurgery brukes vanligvis til svulster eller prekankere lesjoner oppdaget på huden. Men selv noen svulster alle i kroppen kan behandles på denne måten. Fremgang i Cryochirggia-teknologien har drastisk redusert langsiktige bivirkninger som en gang er forbundet med behandling. Ytterligere studier er nødvendig på langsiktige bivirkninger og PÅ «8217; Effektiviteten til kryofirus.

Cryophyurge, også kalt kryoterapi, ligner teknikken som brukes når leger fryser vorter med sprøytevæsken nitrogen.

Fordi kryosurgeriet utføres

Kryokirurgen brukes til å ødelegge problematiske vev i kroppen. I de fleste tilfeller av kreft er det ikke den første forsvarslinjen. Imidlertid kan den brukes når andre former for behandling har vist seg mislykket, spesielt hvis kreft returneres etter andre behandlinger.

Kryosurgeriet utføres oftere for å behandle prekantiske svulster eller lesjoner på huden. Imidlertid brukes det på noen indre organer, som lever, når sykdommer og andre problemer gjør konvensjonell kirurgi vanskelig eller risikabelt.

Kryokirurgen brukes som en primær behandling for tidlig prostatakreft som er inneholdt i prostata. Det utføres også når kreft kommer tilbake etter andre terapier.

Risiko forbundet med kryokirurgi

Kryokirurgien har risiko, men regnes som lavere enn andre behandlinger mot kreft, for eksempel kirurgi og stråling.

Risikoen forbundet med kryokirurgi inkluderer:

  • blinkers
  • Vevskader eller sunne fartøy i nærheten
  • infeksjon
  • et tap av følsomhet hvis nervene påvirkes
  • smerte
  • arr
  • Seksuell dysfunksjon
  • Ulcers
  • Hvit skinn på stedet for Intervensjonen

Hvordan forberede seg på en kryochurgery

Ditt forberedelse til kryokirurgi avhenger av hvilken type kryofyrgi som utføres. Cryosurgery for hudkreft, som er den viktigste grunnen til hvilken kryokirurgi som brukes, krever lite forberedelse fra deg.

Hvis legen din har å gjøre med et internt organ med kryosurgery, vil du sannsynligvis gi deg de samme instruksjonene du mottar før tradisjonell kirurgi. Du vil bli bedt om å raskt i 12 timer på forhånd og organisere et passasje hjem fra prosedyren.

Før prosedyren, fortell legen din dersom du lider av allergi, så vel som alle legemidlene du tar, inkludert benk-top-stoffer og kosttilskudd.

Legen din vil gi deg komplette instruksjoner for å forberede alle «8217;. Det er viktig at du følger dem.

Hvordan en kryosurgery utføres

Legen vil påføre flytende nitrogen på huden ved hjelp av en bomullspute eller en spray. En lammende medisin kan brukes til å forhindre smerte eller ubehag.

Hvis et internt område behandles, vil kirurgen bruke en søker, som er en fleksibel slange som kan tilpasse seg ulike kroppsåpninger, for eksempel urinrøret, endetarmen eller A’kirurgisk gravering. Flytende nitrogen er plassert i # 8217; området som skal behandles og brukes på målrettede celler. Cellene fryser, dør og så vil de bli sakte absorbert fra kroppen din.

Legen vil bruke bildebehandlingsutstyr, som en ultralyd, som en veiledning for prosedyren.

Følg opp etter kryokirurgi

Etter de fleste kryochirgages, kan du gå hjem på samme dag. Men du må kanskje være på sykehuset i noen dager hvis intervensjonen ble utført på et indre organ.

Etter prosedyren må du ta vare på eventuelle graveringskader eller steder der huden er frosset. Legen din vil gi deg instruksjoner. Behandlingen består vanligvis i å holde området fri for forurensninger og endring av bandasjer for å forhindre infeksjon.

Du vil ha oppfølgingsavtaler der legen din vil bestemme suksessen til behandlingen din, hvis du har komplikasjoner, og hvis du trenger mer kryoterapi.