Crown Stretching: smerte, helbredende tid og risiko

COS’er en krone strekkprosedyre?

Kronene er tannformede caps som passer til en naturlig tann for estetiske eller strukturelle grunner. En krone kan anbefales når en tann er sprakk, ødelagt eller deformert. En krone kan også brukes til å fullføre tannprosedyrer, for eksempel broer, rotkanaler og tannimplantater. Kronene må være i stand til å holde seg fast på en eksisterende tann.

L’krone strekking kan hjelpe. Dental kirurger utfører kronen strekking remodeling gingival vevet, og noen ganger beinet, for å utsette mer overflate av en tann for en krone. Er en vanlig prosedyre og krever ofte mindre enn en’nå skal fylles ut.

Formålet med en krone strekkprosedyre

L’Strekning av kronen kan være nødvendig hvis ikke C’Det er ganske tann på plass for å holde kronen alene. De ødelagte tennene eller med karies kan forhindre at en krans skal stå fast.

L’Crown Stretching reduserer gingival og radius stoff; bein når det er nødvendig, slik at en større del av tannen er over overflaten av tannkjøttet. En korrekt tilpasset krone gir bedre oral hygiene og komfort.

Noen søker Crown Stretch for å endre en & # 8220; gummy smile & # 8221;, der tannkjøttet er synlige over tennene når de smiler.

Hvordan forberede seg på en kroneforlengelse

Din tannkirurg kunne gi deg en midlertidig krone til du har prosedyren din. Den foreløpige kronen kan beskytte tannen din i mellomtiden og kan lette samlingen av din nye krone.

Før # 8217; intervensjon, vil du møte periodontisten for å gi en medisinsk historie og slik at de kan se dine røntgenstråler. Under denne avtalen bør du snakke med kirurgen til noen rusmidler du tar. De vil gi deg beskjed hvis du må avbryte noen av dem for prosedyren.

Hva skjer under en krone strekkprosedyre

Periodontisten vil utføre kronen forlenget under en poliklinisk prosedyre. Dette betyr at du kan gå hjem senere. Tiden som kreves for prosedyren, varierer avhengig av antall tenner som krever prosedyren, og hvis det er nødvendig å fjerne både mykt stoff og # 8217;. Hvis du har en midlertidig krone på en av de nærliggende tennene, kan periodontisten fjerne dem før prosedyren og erstatte dem senere.

De fleste mottar L & # 8217, lokalbedøvelse og kan også motta en beroligende. Periodontisten kutter tannkjøttet for å gå av tennene, utsette røttene og beinet og # 8217;. I noen tilfeller må bare gingivalvevet fjernes. Kirurgen vasker deretter det kirurgiske området med saltet vann før sutur. Sug tannkjøttet sammen igjen, noen ganger plassere en bandasje på # 8217; område for ekstra beskyttelse.

Du vil føle deg litt og # 8216; av smerte etter at lokalbedøvelsen forsvinner, så kirurgen din vil foreskrive smertestillende midler og en spesialisert skylling for munnen din for å hjelpe helbredende tannkjøtt.

Mulige risikoer

Det er en viss risiko for infeksjon med kronen strekker seg, men ikke mer enn med andre kirurgiske prosedyrer. Du må følge alle postoperative omsorgsinstruksjoner for å forhindre infeksjon. Kontakt din tannlege praksis for eventuelle spørsmål under gjenoppretting.

Du kan ha blødning i det kirurgiske stedet etter prosedyren, og tennene dine kunne være følsomme for varme og kalde temperaturer. Følsomhet vil dempe med tiden. Tannen din kan virke lengre enn nærliggende tenner, og hvis beinet er fjernet, kan tannen virke mer løs. Hvis du skulle miste tannen i fremtiden, kan kronen strekking gjøre det vanskeligere for kirurgen, plassere et tannimplantat.

Gjenopprettingsprosessen

Gjenopprettingstiden for denne prosedyren er omtrent tre måneder. Imidlertid vil du kunne gjenoppta normale funksjoner mens tannkjøttet helbreder. Du må bare unngå anstrengende aktiviteter for de første to eller tre dagene. Et fysisk krevende arbeid, løfte tunge belastninger og en intens innsats kan hemme helbredelsen og forårsake mer blødning.

Snakk med kirurgen til dine helbredende spesifikasjoner. Følg generelt disse retningslinjene:

Ta benk eller reseptbelagte legemidler: I instruksjonene etter terapi vil du mest sannsynlig bli fortalt å ta ibuprofen eller tylenol med jevne mellomrom. Legen kan foreskrive antibiotika og ekstraktive smertestillende midler som acetaminofen-hydrokodon (Vicodin), Tylenol med kodein N. 3 eller acetaminofen-propossifen (Darvocet).

Bruk en ispakke: bruken av en ansiktspakke i de første par timene etter at prosedyren kan redusere hevelsen. Alternativ bruk av Ice Wrap, etter 20 minutters tenning og 20 minutter pause. Du kan gå til den våte varmen et par dager etter intervensjonen.

Unngå varme matvarer for de første 24 timene: Videre skyll ikke munnen din. Begge kan gjøre det vare lenger enn blødning. Hvis L’kontinuerlig blødning, bruk en pakke med fuktig te eller en fuktig gasbind for å påføre et lite trykk på området i 20-30 minutter.

La medisiner i 7-14 dager: Legen kan erstatte dressingen en eller to ganger i løpet av denne perioden.

Pensle med forsiktighet: Pensle forsiktig bare spindeloverflatene som dressingen er påført. Børste og bruk tannhjulet normalt i andre områder. Tygge motsatt side av munnen i forhold til dressingen.

Iført stent eller protese: Hvis en gjennomsiktig stent eller en høyere protese er inkludert i instruksjonene, må du ikke fjerne det i 24 timer. Hvis munnen fyller med blod, skyll med varmt saltet vann eller med klorhexidin, uten å fjerne stenten eller protesen. Etter 24 timer kan du ha den som ønsker.

Følg en diett med myke matvarer: Forhindrer det kirurgiske området når du spiser. Også, ikke spis noe hardt, skjøre, syre, krydret, klebrig eller veldig krydret. Unngå valnøtter og frø. Drikke mange væsker.

Unngå alkohol: avslappet ved å drikke til etter L’postoperativ avtale.

Unngå å røyke: Unngå å røyke for de første 7-10 dagene eller lenger.

Unngå kjøreområde: Unngå å bruke strå og leke med det kirurgiske stedet med tungen eller fingeren. Ikke senk leppen for å sjekke nettstedet, siden trykket kan forårsake skade.

Utsikter etter prosedyren

Orale kirurgiske inngrep blir stadig mer effektive og effektive. L’Crown Stretching er en vanlig dental prosedyre utført for både dental og estetiske formål. Hvis du utføres av en kvalifisert profesjonell, kan du forvente at prosedyren din fortsetter jevnt og øker helsen og levetiden til tennene dine.