CrossFit-klasser og adaptive idrettsutøvere

Rullestoldeltakere sier at rutiner gir dem styrke til å utføre daglige aktiviteter bedre og øke selvtilliten.

Del på PinterestDavid Kellam trener under veiledning av CrossFit-trener Guillermo Reyes. Foto med tillatelse fra Orlando Health.

Fremtidens CrossFit-klasser kan være mer inkluderende, takket være et nytt pilotprogram kl Orlando Helse.

Programmet, finansiert av Craig Neilsen-stiftelsen, hjelper personer med ryggmargsskader å tilpasse seg dagliglivet ved hjelp av funksjonell kondisjonstrening i tradisjonelle CrossFit-timer.

«Vi har et veldig interessant kontinuum av omsorg for vår ryggmargsskadepopulasjon når den kommer gjennom Orlando Health,» sa Andrea Cooper, en sertifisert spesialist i terapeutisk rekreasjon ved det Florida-baserte selskapet, til Healthline.

«Når de er ferdige med døgnbehandling og poliklinisk omsorg, ønsket vi å fokusere på hvor disse menneskene kan fortsette å jobbe med helsen og fysisk aktivitet utenfor en rehabiliteringssetting,» sa han.

Som en del av programmet blir CrossFit-trenere utdannet om de spesifikke behovene til befolkningen med ryggmargsskader, slik at de kan endre treningsøktene for å hjelpe med daglige aktiviteter som å gå inn og ut av kjøretøy og løfte rullestoler.

Cooper sier at mens øvelsene kan modifiseres, får adaptive idrettsutøvere de samme forventningene som alle andre.

Hvordan leksjonene fungerer

Cooper sa at adaptive idrettsutøvere utfører mange forskjellige typer fysisk aktivitet, inkludert utholdenhetsarbeid og vekttrening kalt Olympic Lifts.

CJ Bellamy, en adaptiv idrettsutøver som sitter i rullestol etter å ha blitt skutt i skulderen i 2006, har tatt CrossFit-timer siden i fjor sommer.

Bellamy fortalte Healthline at han gikk inn i timen fordi han lette etter en annen type treningsøkt som var mer egnet for ham i rullestol.

«Det hjelper mer fordi de kan fokusere på flere ting vi trenger å gjøre på daglig basis fordi de har mer adekvat utstyr og er mer av en praktisk type trening nå om hvordan de skal håndtere visse mennesker som er i en tilpasset rullestolklasse nå «, sa han.

Bellamy la til at klassestrukturen er fleksibel.

«Alt vi ber om, hopper vi nesten umiddelbart,» sa han.

David Kellam, en adaptiv idrettsutøver i rullestol fra en motorsykkelulykke på college, er enig.

«La oss si at vi går på nett og ser på en vanskelig treningsøkt, hvis vi bringer den tilbake til dem, vil de hoppe inn og har ingen problemer med å implementere den i treningsøkten vår eller gi den treningen på egenhånd,» sa Kellam til Healthline .

«Det er bare noen få ting vi kan gjøre, men vi kan også gjøre ting annerledes, så de har ingen problemer med å prøve å finne ut hvordan og hva vi kan gjøre,» la Kellam til.

Kellam sier at disse adaptive CrossFit-timene er morsommere enn bare å trene alene.

Et familieorientert fokus

Del på PinterestDavid Kellam trener med hjelp av andre adaptive idrettsutøver CJ Bellamy og to CrossFit-trenere. Foto med tillatelse fra Orlando Health.

For adaptive idrettsutøvere er CrossFit-timer litt som en familieaffære.

«Alle er alltid veldig positive og prøver alltid å hjelpe deg med å forbedre deg,» sa Kellam.

Det er denne følelsen av inkludering som både Kellam og Bellamy sier holder dem opptatt med å delta på vanlige klasser.

«De har tatt imot oss som en av dem helt siden vi startet,» sa Bellamy. «Du vet, de gir oss sin respekt, du vet at ingen ikke respekterer oss eller snakker tull om oss.»

Cooper forklarer at denne følelsen av inkludering var tilsiktet helt fra starten av programmet.

«Det virkelig interessante med dette er at de ønsket å fokusere på inkludering,» sa han. «Dette var ikke separat. De ønsket å gi en inkluderingsmulighet for å bringe sittende idrettsutøvere og funksjonsfriske idrettsutøvere til et område som gjorde det samme.».

Resultatet var positivt.

«Ærlig talt, det du ser, du ser denne varme og innbydende naturen. Og de jobber alle sammen som et team og som et fellesskap. Det er faktisk enormt motiverende for folk, sa Cooper.

«De blir opptatt og støtter hverandre. De heier alle på hverandre – alle – ikke bare de sittende idrettsutøverne og ikke bare de spreke idrettsutøverne. Det er en ekte familie og et samfunn der, la han til.

Fordelene med leksjonene

Fordelene med disse adaptive CrossFit-klassene er mange.

For det første er adaptive idrettsutøvere i stand til å gjenvinne en følelse av uavhengighet.

«En av våre idrettsutøvere er i stand til å gå inn og ut av bassenget uavhengig, hvor han tidligere ba om hjelp. Nå føler hun seg sterk nok og mer uavhengig i sine evner til å gjøre disse tingene, sa Cooper.

For Bellamy betyr det å gå på kurs at han har mer utholdenhet i daglige aktiviteter.

«Jeg føler det har tillatt oss å gå litt raskere med overføringene våre inn og ut, og det er ikke like irriterende som før – fordi det er irriterende å sette stolen inn og ut av bilen fordi armene dine blir slitne og sånn. – men nå har motstand og slike ting gjort det så mye lettere, sa han.

Kellam var enig.

Han la merke til at når han først ble skadet, ville det ta ham tre minutter å komme til bilen. Nå? En er nok. For en som går inn og ut av bilen «hver dag, praktisk talt hele dagen», er dette et stort pluss.

Cooper la til at i tillegg til fysiske gevinster, bidrar regelmessig trening til å forbedre selvtilliten og redusere depresjon og sekundære helseproblemer som påvirker befolkningen med ryggmargsskader som diabetes, hjertesykdom og overvekt.

Prosjekter for fremtiden

Del på PinterestFritidsterapeut Andrea Cooper jobber med en adaptiv idrettsutøver på et helseinstitusjon i Orlando, Florida. Foto med tillatelse fra Orlando Health.

Mens den adaptive CrossFit-klassen for øyeblikket bare er tilgjengelig for utvalgte deltakere av adaptive idrettsutøvere ved Orlando Health, presser teamet på for mer finansiering for å utvide.

«Vi ser på andre treningssentre. Vi ser etter mer opplæring. Vi ser på utvidede abonnementer. Vi ser på flere deltakere,» sa Cooper.

«Vi har sett at det har hatt ekstremt stor innvirkning på livene til disse utøverne, og derfor ønsker vi å fortsette å gjøre det for flere mennesker,» sa han. «Vi kan ikke begrense oss til kun ryggmargsskader».

Cooper sa i fremtiden at disse klassene kan inkludere personer med traumatiske hjerneskader og andre lidelser.