Crohns sykdomsforvaltning: Hvordan roe en sint mage

Behandlingen eller styringen av Crohns sykdom innebærer ikke en gyldig tilnærming til alle. Du vil sannsynligvis måtte prøve forskjellige løsninger for å finne den som fungerer best for deg. Snakker alltid med legen din før du tar noen tellermedisinering eller starter et nytt treningsprogram.

Ta en antidiarrheal medisinering

Diaré kan være en av de mest ubehagelige symptomene for å håndtere mens du prøver å leve et normalt liv med Crohns sykdom. Og kan også føre til ekstra helsekonsekvenser hvis ikke behandlet.

Flere counter medisiner kan bidra til å lindre diaré, gass eller hevelse symptomer:

 • Loperamid (imodiumannonse)
 • Submailicilated Vismut (Pepto-Bismol)
 • Psillio (metamukcile)
 • metylcellulose (citrucel)

Før du tar en tellermedisin for å roe magen, kontakt legen din. Dine symptomer kan foreslå en forverring av betennelsen din. Legen din vil kanskje endre reseptbelagte legemidler.

Spør legen din om smertestillende midler

Legen kan anbefale å ta paracetamol (Tylenol) hvis magesmerter er ledsaget av ledsmerter.

Ikke ta ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) for magesmerter. Dette inkluderer ibuprofen (Motrin IB, Advil) og naproser (Aleve, Naprosyn). Selv om fansen kan bidra til å lindre noen leddsmerter, kan de irritere mage-tarmkanalen, forverre symptomene.

Unngå visse matvarer

Du må kanskje gi opp noen av dine favorittmatvarer for å holde deg frisk. Noen matvarer og drikkevarer kan forverre symptomene. Selv om det ikke er noen konkrete bevis på at en bestemt mat er ansvarlig for # 8217; betennelse forbundet med Crohns sykdom, vet du bedre kroppen din.

Hvis du ikke allerede har startet en, evaluerer muligheten for å lage en matdagbok for å holde oversikt over hvilke matvarer forverre symptomene dine. Noen matvarer som du bør være oppmerksom på. Hvis du finner ut at disse typer mat gjør deg sint i magen, er det sannsynligvis bedre å unngå dem helt:

 • Meieriprodukter
 • feit mat
 • Fiberrike matvarer, som bønner, popcorn, valnøtter
 • Rå frukt og grønnsaker (kok dem i stedet)
 • krydret mat
 • alkohol
 • koffein

Begrenset til insipid mat

Hvis du lider av magesmerter, begrenset til insipid mat, som følgende:

 • Tørket toast
 • ris
 • egg
 • bananer
 • Applesauce
 • Kokt kylling og ingen hud

Lage små og hyppige måltider

Ta fem eller seks små måltider i # 8217; bue av dagen i stedet for to eller tre rikelige måltider. Dette garanterer at kroppen din mottar nok næringsrik og kalorier for dagen uten å sette en hard tid.

Prøv et urtemedisin

Noen urter kan hjelpe deg med å roe magen din. Selv om det ikke er mange tester av disse urterens aktiviteter i behandlingen av Crohns sykdom, ble de tradisjonelt brukt til å redusere det indre av fordøyelseskanalen.

Urter og urter kan ha bivirkninger og noen urter samhandler med andre. Snakk med legen din om L’urter og kosttilskudd.

Ingefær

Rhizomet av ingefærplanten brukes ofte på kjøkkenet. Men det er også et kosttilskudd for å behandle kvalme og oppkast. Det er også antatt at ingefær er en antioksidant og a Anti-inflammatorisk middel. Den er tilgjengelig i mange former, inkludert fersk, tørket, i saltlake, konserverte, krystalliserte, kandiserte og pulverisert.

Gurkemeie

Gurkemeie er et krydder knyttet til ingefær. Det antas at en forbindelse tilstede i curcuma kalt curcumin har antiinflammatoriske egenskaper og kan være nyttig i behandling av Crohns sykdom. Små kliniske studier av mennesker med Crohns sykdom og andre inflammatoriske forhold viste lovende resultater, men ytterligere studier er nødvendig.

Du kan finne fersk gurkemeie i din matbutikk. Det er også tilgjengelig i pulver som du kan legge til i måltidene dine eller i form av kapsler.

Peppermynte

Peppermynten beroliger mage muskler og har vist rettssaken Beroligende inflammatorisk smerte i mage-tarmkanalen. Peppermynte er lett å finne i form av te eller kapsler.

Glatt elm

Barken av’glatt tre av Olmo er en mykgjørende, et stoff som beskytter de bette vevene. Når barken er blandet med vann, blir det et klebrig materiale kjent som mucilage. Mucilages kysten og suge magen og tarmen. En studere Han fant ut at den glatte elmen hadde en antioksidant effekt hos mennesker med Crohns sykdom.

For å forberede te fra cortex av glatt olmo pulver, hell 2 kopper kokende vann på ca 2 spiseskjeer støv og forlater å infuse i noen minutter. L’Slippery Elm er også tilgjengelig i form av en polen eller i kapsler.

Marshmallow

Marshmalw (l’gress, ikke søt og klebrig pakke) har vært studert For sin evne til å beskytte og berolige magevev og redusere betennelse og # 8217; magesyre. Å forberede en te, fordyp fra 2 til 5 gram tørkede blader eller 5 gram tørket rot i 1 kopp varmt vann.

Boswellia

Det antas at syrer produsert av den slags trær Boswellia har terapeutiske ferdigheter. I en Liten studio Hos personer med ulcerøs kolitt, 14 av de 20 deltakerne som fikk gingival harpiks Boswellia, oppnådd sykdommen. En annen studere, gjennomført i 2001, oppdaget han at Boswellia like effektivt enn Mesalazin, en standardbehandling for Crohns sykdom, i behandlingen av 102 deltakere med Crohns sykdom.

Vurder juice

Hvis de faste matene forverrer magen, er klemmen en fin måte å få næringsstoffer og kalorier som kroppen din trenger uten å legge stress på fordøyelsessystemet. Du kan kombinere urte rettsmidler, som ingefær, med en rekke frukter og grønnsaker. Start med en enkel oppskrift sammensatt av et enkelt eple, en gulrot og et stykke ingefær. Siden klemmeprosessen fjerner fiber, kan næringsstoffer enkelt absorberes.

En balansert mage Har noen forslag og triks for juice, samt en rekke oppskrifter av sunne juice for folk med Crohns sykdom.

Finn måter å redusere stress på

Magen din kan være sint fordi du er veldig stresset. Prøv følgende teknikker for å hjelpe deg med å slappe av og redusere stressnivåer:

 • yoga
 • meditasjon
 • Tai Chi
 • Dype pusteøvelser

Du kan reservere en bestemt tid hver dag for å øve eller prøve disse teknikkene samtidig, mens du gjør noen og andre, hvordan går det på jobb.

L’Øvelse er også en fin måte å senke stressnivået på. Selv lavintensitetsøvelser, som å gå i 30 minutter, kan være nyttig. Men sørg for at du spør legen din før du starter et nytt treningsprogram. Husk også å drikke mer vann før og under øvelsen for å hindre dehydrering.

Se legen din

Ditt forhold til legen din er svært viktig i ledelsen av Crohns sykdom. Legen vil sannsynligvis ønske å overvåke symptomene for å sikre at behandlingen fungerer. Det er veldig viktig at du er åpen og ærlig med legen din om dine symptomer. Hvis magesmerter og diaré blir seriøs, fortell legen din umiddelbart. Du må kanskje trenge intravenøse væsker for å hindre dehydrering.