Crohns sykdom og menstruasjonssyklus: Hva er forbindelsen?

Beskrivelse

Crohns sykdom kan påvirke mange aspekter av livet ditt, fra det du spiser til aktivitetene du gjør. Det kan også påvirke menstruasjonssyklusen din.

Noen kvinner oppdager at Crohns symptomer blir verre i perioden. Andre har mer smertefulle eller uregelmessige perioder. Å ha flere sporadiske perioder kan være et stort problem hvis du prøver å bli gravid.

Nedenfor er noen måter som Crohns sykdom kan påvirke menstruasjonssyklusen og hva de skal gjøre med det.

Crohn og din syklus

De fleste er diagnostisert med Crohns sykdom mellom aldre 15 og 35. Jentene som har blitt diagnostisert med Crohns sykdom i de tidlige årene av # 8217; ungdomsår får generelt den første perioden senere enn vanlig.

Selv l’steroid rekruttering eller underweas kan forsinke den første syklusen. Noen jenter har ikke engang syklusen til deres Crohn er remisjon.

Crohns sykdom kan påvirke symptomene på syklusen og omvendt. Hvis du har lagt merke til at Crohns symptomer blir verre i løpet av tiden rundt syklusen, tenker du ikke på ting.

TIL 2014 Studio har oppdaget at kvinner med en intestinal inflammatorisk sykdom (IBD) som Crohn eller ulcerøs kolitt har mer smerte og en tyngre strømning under syklusen enn de uten IBD. De har også en økning i symptomene, som diaré, kvalme, mage og gasskramper.

Kvinner som har hatt smertefulle perioder før de fikk diagnosen Crohn, har en tendens til å ha mer smerte og andre symptomer i løpet av periodene enn de som ikke gjorde det.

Forskerne tror at noen av symptomene på Crohn som oppstår i løpet av syklusen, kan skyldes frigjøring av stoffer som kalles prostaglandin.

Prostaglandiner utgjør livmoren for å utvise belegget. De gjør også musklene i mage-tarmkanalen (GI), som kan forårsake symptomer som smerte og diaré.

L’Betennelse i Crohns sykdom kan påvirke nivåene av hormoner som bidrar til symptomene på syklusen. Hvis flere eller verste symptomer på Crohn oppstår i løpet av syklusen, kan det avhenge av alvorlighetsgraden av tilstanden og medisiner du tar for å kurere det.

Noen ganger er det vanskelig å si om syklusen din eller Crohns sykdom er årsaken til hvordan du føler. De to forholdene kan forårsake lignende symptomer forvirret, inkludert:

  • Kvalme og oppkast
  • diaré
  • smerte
  • irritabilitet
  • søvnforstyrrelser

Crohn og uregelmessige perioder

Crohns sykdom kan sette din normale menstruasjonssyklus ut av kamp. Dine perioder kan komme oftere, sjeldnere eller i det hele tatt.

Disse syklusforstyrrelsene skyldes delvis endringene i hormoninnhold. Legemidlene du tar for å håndtere Crohn-symptomene dine, kan også være involvert. Steroidmedisiner kan gjøre menstruasjonssyklusene mer uregelmessige.

Uregelmessig menstruasjon kan være et problem hvis du vil bli gravid. Men når du har bodd med Crohn i noen år, bør periodene dine bli mer vanlige igjen.

Crohn og din menstruasjonssyklus

Hormoner styrer menstruasjonssyklusen. Hver måned frigjør hypofysen ved foten av hjernen det follikelstimulerende hormonet (FSH) og L’luteiniserende hormon (LH). Disse hormonene stimulerer folliklene i eggstokkene for å modne og produsere et egg.

Østrogen nivåer øker gradvis under syklusen. Dette fører til en økning i LH, som gjør et egg modnet. Nivåer av’progesteronhormon øker for å forberede livmorbelegg for en mulig graviditet.

Hvis du ikke er gravid, reduseres dine hormonelle nivåer. Ditt livmorbelegg er tapt og du har syklusen.

Crohns sykdom forårsaker betennelse, som kan endre hormonnivåer som styrer menstruasjonssyklusen. Dette kan føre til flere uregelmessige perioder.

Behandlingsalternativer

En måte å håndtere både syklusen og symptomene på Crohn er å ta prevensjonspillen.

De prevensjonspiller kan gjøre periodene dine mer vanlige, lyse og mindre smertefulle. Pillen kan også forbedre symptomene på Crohn som splittes i løpet av syklusen.

Vær forsiktig når du tar noen benkbehandlinger for syklus symptomene. Ikke-steroide antiinflammatoriske stoffer (fans) som ibuprofen (Advil, Motrin) og L’aspirin kan forverre symptomene på Crohns sykdom og kan utløse en forverring.

Når skal du se en lege

Kontakt legen din som behandler din Crohn-sykdom hvis du merker at symptomene dine blir verre i syklusperioden. Hvis menstruasjonen er smertefull eller uregelmessig, spør råd til en gynekolog.

Legen din vil kanskje sjekke om andre sykdommer som kan forårsake lignende symptomer, som endometriose. Kvinner med endometriose har en økt risiko for Crohns sykdom.

Ta bort

Crohns sykdom kan påvirke menstruasjonssyklusen. Dine perioder kan ikke komme regelmessig som før diagnosen. Du kan ha mer smerte, diaré og andre symptomer under syklusen.

Til slutt skal menstruasjonssyklusen stabilisere seg. Behandle din Crohn-sykdom med riktig behandling, bør hjelpe deg med å ta deg tilbake til en vanlig rytme av syklusen.