Crohn & # 039s matliste: 7 Matvarer i løpet av en forverring

Mat som kan bidra til å lindre Crohns symptomer

Maten du spiser kan påvirke alvorlighetsgraden av Crohns symptomer. Folk med Crohn identifiserer ulike matvarer som utløsere eller matvarer som bidrar til å lindre symptomene.

Men begge utløser og # 8220; energi matvarer & # 8221; De er svært variable. Det som fungerer for en person, kan ikke fungere for noen andre, eller kan til og med forverre symptomene.

Nedenfor er noen matvarer som folk med Crohn har hatt fordeler. Spise en eller flere av disse matvarene under en forverring, kan du kanskje redusere symptomene og gjennomføre et mer smertefritt liv.

Yoghurt

Yoghurt av levende kultur kan være en god mat å spise hvis du har Crohns sykdom. Probiotika i denne form for yoghurt kan hjelpe med utvinningen av # 8217; tarmene.

Det er tilrådelig å unngå yoghurt hvis du finner problemer med å fordøye melkeproteiner, siden dette kan forverre diaréen forbundet med Crohn og gass symptomer.

Blå fisk

Fat fisk som laks, tunfisk og sild kan hjelpe med noen av dine Crohn-symptomer. Noen typer blå fisk inneholder omega-3 fettsyrer, som har antiinflammatoriske egenskaper og kan bidra til å redusere forverringen som forårsaker forverring av symptomene.

Frukt og grønnsaker

En diett som inneholder mye frukt og grønnsaker, kan hjelpe deg med å få mindre symptomer. Hvis rå frukt forverrer flammen din, prøv eple saus og bananer. Begge er gode og kan tilfredsstille ønsket om søtsaker.

Kokte gulrøtter

For mange mennesker med Crohn kan gulrøtter være en stor grønnsak for å fylle opp næringsstoffer uten forverrende symptomer.

Under en Crohns eksacerbation, sørg for at du lagker gulrøtter til de er myke og hold, siden kokte gulrøtter ikke bare er enkle å fordøye, men de inneholder også antioksidanter som kan hjelpe med symptomene på Crohn.

Frokostblandinger

Hvis du har Crohn, kan du finne nyttig for å unngå frokostblandinger med høy fiber, spesielt integrert eller integrert frokostblandinger.

Det er imidlertid noen frokostblandinger med lave mengder fibre som vil hjelpe deg med å tilfredsstille dine ernæringsmessige behov. Disse inkluderer raffinerte frokostblandinger, som hvete krem ​​og tørket frokostblandinger, som maisflak og ris crunchens.

Poteter

Du vil kanskje hoppe over potetskallene med et høyt fiberinnhold, siden det sannsynligvis vil øke betennelsen, men det indre av poteter kan være flott å spise under Crohns forverring.

Som bananer, poteter er en’utmerket kaliumkilde og kan hjelpe kroppen din til å holde væsken balanse mens du styrer en rehabilitering.

Lav fiber mat og mer

Hvis du er på utkikk etter en måte å redusere Crohns symptomer gjennom kostholdet, se etter lavfiber og oppløselige matvarer, som pleier å være lettere for fordøyelsessystemet.

Du kan også ønske å ta vitamintilskudd i løpet av denne tiden for å sikre at du mottar den nødvendige ernæring for å redusere betennelse.

Snakk med legen din i kostholdet ditt, Dell’å ta vitaminer og kosttilskudd og andre spørsmål du måtte ha på Crohns symptomer.

Legen kan lede deg til en diettist for ytterligere hjelp i måltidsplanlegging.

Oppdag andre ressurser for å leve med Crohn ved å laste ned gratis IBD Healthline-appen. Denne appen gir L’tilgang til informasjon godkjent av eksperter på Crohn, samt en peer support gjennom individuelle samtaler og live gruppediskusjoner. Last ned L’app for iPhone eller Android.