Crick i nakke: behandling, årsaker og mer

Crick på nakken mot nakkesmerter

Begrepet & # 8220; en crick i nakken din & # 8221; Det brukes noen ganger til å beskrive en stivhet i musklene rundt den nedre delen av nakke- og skulderbladene. Dette er forskjellig fra kronisk eller vanlig nakkesmerter, som kan skyldes en rekke ting og gjenoppta seg med en viss forutsigbarhet.

Et crickpunkt er vanligvis mer stivt og ubehagelig enn akutt smertefullt og kan behandles veldig ofte hjemme. Noen ganger kan en crick på nakken midlertidig begrense din bevegelsesfrihet.

Fortsett å lese for å forstå hvorfor du kan ha en crick på nakken din og hvordan du blir kvitt det raskt.

Mulige årsaker

Svært ofte er årsaken til denne tilstanden enkel. En hals Crick kan skyldes det faktum at nakken er i en ubehagelig stilling i en periode. Hvis du sover i en ubehagelig posisjon, for eksempel, eller du sitter i en nedgangsposisjon for en’nå eller to, kan du flytte ryggvirvlene ut av justering. Eller du kan utøve en unormal forlengelse på musklene og på sene i nakken, som utøver press på nerver på baksiden av nakken. Dette gjør at nakken din føles stiv og gjør det vanskelig å strekke og bøye.

Noen ganger en feilaktig form i løpet av løpet eller # 8217; vekt trening kan våkne opp med en crick i nakken neste dag. Sjeldnere, En cricket i nakken er resultatet av leddgikt, en knust nerve eller en infeksjon i kroppen din i kroppen din.

Behandlingsalternativer

Her er noen av strategiene du kan bruke til å kvitte seg med en cricket i nakken.

Overdose mot smerte

En benk smertestillende, så som paracetamol (tylenol) eller et antiinflammatorisk legemiddel som ibuprofen (Advil, Motrin) eller naproser (Aleve) kan hjelpe med ledsmerter. Hvis du våkner med en hals crick, sørg for at du spiser noe før du tar en smertestillende for ikke å risikere å skade magen.

Oppvarming buffer eller ris strømpe

Bruk av varme til hovedkvarteret til de stive musklene kan bidra til å oppløse dem. Når musklene beveger seg fritt, kan vertebral kolonne nerver slappe av og mobiliteten din skal komme tilbake.

Påfør en elektrisk tallerken på området i 8-10 minutter er en måte å bruke varmen til for å lindre en crick på nakken din. Hvis du ikke har en kraftplate på fingertuppene, kan du prøve å sette rå ris i en ren sokk og varme den i mikrobølgeovn i ca 30 sekunder. The & # 8220; Rice Sock & # 8221; Resultatet vil fungere som en måte å påføre varme og berolige skulder- og nakkeområdet.

Hydroterapi

Du kan bruke varmtvannet og dampen til å massere og slappe av i nakken. Stå står under en varm dusj med jetfly som masserer halsen kan være nok til å flytte musklene igjen. Du kan også prøve å besøke et tyrkisk bad eller ta et langt varmt bad for samme effekt.

Strekker seg

Delikate forlengelser kan frigjøre nakkens nerver fra de stive musklene som omgir dem. Prøv å svinge sakte og forsiktig hodet fra den ene siden All’andre, før du roterer hodet fremover og følg tyngdekraften på nakken mens du slår på hodet.

Du kan også prøve å ligge på ryggen, løft armene til skulderhøyden og langsomt flytte hodet ditt fra den ene siden alle & # 8217;.

Inhalerer dypt og beveger seg nøye gjennom disse egenskapene vil være nøkkelen til å lindre stive muskler. Hvis du føler deg akutt smerte, slutter du umiddelbart å strekke for å unngå å trekke en muskel og bli verre ubehag.

Kiropraktor eller fysioterapeut

Hvis hjemmemedisinene ikke virker, kan en avtale med en kiropraktor eller fysioterapeut være nyttig. De vil evaluere crick i nakken og utvikle et program for å lindre nakkesmerter. En kiropraktor eller fysioterapeut kan også gi deg forslag om stillingen din og dine livsvaner som kan bidra til å forhindre fremtidig nakkestivhet.

Når skal du se en lege

En nakke crick kan være et symptom på et mer alvorlig helseproblem. I disse situasjonene må du konsultere legen din. Utstrålet smerte som ikke overholder, svakhet eller nummenhet til en arm eller et ben eller hodepine som følger med ham, er alle symptomer som du ikke bør ignorere. Hvis du bare har en crick på nakken din som varer mer enn 24 timer, ring legen din og la ham bestemme om du skal gjøre en avtale.

Perspektiver og forebygging

Mesteparten av tiden vil en halshamster løse etter flere timer med hjemmebehandling. Hvis du er tilbøyelig til å motta halshamster, bør du vurdere disse forslagene for å gjøre dem mindre sannsynlig:

  • Juster posisjonen der du sover. Investering i en eller to stive puter er bedre for ryggraden og ryggen i stedet for å sove med flere puter (siden de kunne bevege seg under søvn).
  • Evaluer stillingen din og vurderer fysioterapi hvis du skjønner deg å kollapse eller du har problemer med å sitte rett i lange perioder.
  • Bruk en komfortabel skrivebordsstol som støtter nakken.
  • Se og evaluer treningsskjemaet ditt fra en profesjonell hvis du ofte får en crick på nakken din etter treningen.
  • Snakk med legen din for å se om nakkeøvelsene kan være til nytte for helsen din. Noen studier Foreslå øvelser for å trene nakken kan redusere smerten til kronisk og appellanthals som ikke har en bestemt årsak.
  • Prøv forsiktig å strekke nakke musklene flere ganger om dagen, spesielt når du våkner om morgenen og når du satt i lange perioder. Dette varmer musklene og gjør det mindre sannsynlig å stivne.