Creme for psoriasis og graviditet: Hva å vite

Forstå psoriasisene

Psoriasis er et kronisk hudproblem som påvirker 2 prosent 3 av verdens befolkning. Det er flere måter å behandle hudplater i psoriasis. Behandlinger kan inkludere biologiske stoffer, systemiske stoffer og lysterapi. Det første stoffet som legen sannsynligvis vil gi deg, er imidlertid en aktuell behandling.

Noen aktuelle behandlinger er resepter. Andre er counter medisiner (OTC). Som orale narkotika, involverer aktuelle behandlinger risiko. Vi anbefaler deg å kjenne risikoen før du setter noe på huden din, spesielt hvis du er gravid. Her er hva du trenger å vite om hvilke psoriasis kremer som er trygge under graviditet og hva du bør unngå.

Fordi behandling er en bekymring under graviditeten

Du har kanskje oppdaget at en bestemt aktuell behandling er mirakler for tallerkenpsoriasis eller en annen type psoriasis. Hva er risikoen? Vel, det kan være betydelig hvis du er gravid.

Noen aktuelle steroider kan være veldig sterke. Etter å ha påført dem, kan disse kremer absorberes av blodet. Hvis du er gravid, går denne blodtilstrømningen til barnet ditt ennå ikke født. Av denne grunn kan noen aktuelle behandlinger for psoriasis forårsake skade på graviditet.

Selv om et stoff ikke har demonstrert klinisk å skade en graviditet, bør du fortsatt være forsiktig. Mange av reseptbelagte kremer som brukes til å behandle psoriasis, har ikke tilstrekkelig sikkerhetsdata hos gravide, sier Filamer Kabiguring, MD, assisterende professor i dermatologi på Columbia University Medical Center.

Most er klassifisert som en kategori av graviditet C, noe som betyr at det ikke er klart bevis for støtte eller refutation av foreninger med fødselsskader «, sier. Det er etiske begrensninger når det gjelder oppløst gravide kvinner i kliniske studier. Dette gjør det vanskelig å teste hvordan narkotika påvirker et foster under graviditeten.

Alle disse faktorene betyr at det er viktig for deg å snakke med legen din om risikoen og fordelene med ethvert stoff du tenker på å bruke.

Hva å unngå å unngå

Du bør ikke bruke kraftige steroider, for eksempel clobetasol, under graviditet. Dette er sant selv om disse stoffene jobbet for deg i det siste. Hvis du har tenkt å amme barnet ditt, bør du vente på å bruke disse stoffene til sønnen din sluttet å amme.

Kull tjære ble brukt i flere tiår i behandlingen av psoriasis hos personer som ikke er gravid. Imidlertid sier kabiging at kvinner bør unngå denne aktuelle behandlingen under graviditeten. Noen dyreforsøk har vist en økning i risikoen for dårlig utviklet palaponer og lunger og lungene «.

Du bør også unngå å bruke Tazaroten (Tazorac) under graviditet. Er merket som et stoff X-kategori. X Kategori medisiner har stor risiko for å forårsake permanent skade på barnets graviditet og utvikling.

Fortsett å lese: Psoriasis og Sikkerhet for amming, Tips og mer »

Sikre alternativer under graviditeten

Den gode nyheten er at symptomene på psoriasis kan forbedre under graviditet selv uten behandling. Dette skjer i 40-60% av gravide, ifølge en studie publisert påBritish Medical Journal.

Hvis psoriasis symptomer forverres, er det imidlertid trygge alternativer for behandling.

OTC-emollients og fuktighetsgivende kremer

Du kan prøve før myke stoffer eller aktuelle benkbehandlinger. Dette er blant de sikreste alternativene for gravide kvinner. De inkluderer:

  • Oljellé, som vaselin
  • Aquaphor
  • Aveeno
  • Cetaphil
  • Eucerin
  • Mineralolje

Prøv å bruke L’mineralolje selv på badene. Dette kan være et flott aktuelt behandlingsfylling. L’Utvidet eksponering for mineraloljen kan tørke huden, og sørg for å begrense badetiden til ca 10 minutter.

Den beste krem ​​eller fuktighetsgivende lotion er den som fungerer best for deg. Du bør se etter alternativer uten parfyme. Disse kan være mindre irriterende for huden din.

Aktuelle lave doseringsteroider

Emne Steroid kremer er en første linje behandling for mild til moderat psoriasis. Noen regnes som sikre for graviditet, sier kabiguring. Beløpet er viktig, skjønt. Jo mer du bruker den, jo mer er stoffet absorbert gjennom huden din og kan nå barnet ditt.

Typen er også viktig. Gary Goldenberg, MD, Dermatolog på Mount Sinai Hospital og Psoriasis Expert, liker å anbefale steroider på lav og noen ganger gjennomsnittlig kraft. Dette gjelder spesielt etter første kvartal. Anbefaler også å bruke disse stoffene bare når og hvor du trenger det. Spør legen din nøyaktig hvor trygg det er for deg.

Noen eksempler på lavere kraft steroider inkluderer desonid og triamcinolon.

Din sikrere innsats

Hvis disse stoffene ikke virker for å behandle din psoriasis, kan du vurdere lysterapi. Dette inkluderer fototerapi som bruker ultrafiolett lys b. Selv om det regnes som en annen linje behandling for psoriasis, er fototerapi det sikreste alternativet for gravide kvinner.

Dette er vanligvis administrert i dermatologens kontor og er helt trygt under graviditeten og sier Goldenberg.

Tilleggsinformasjon: Fordeler og risiko for fototerapi »

Etter graviditet

Du vil kanskje gå tilbake til ditt prøvde behandlingsregime og sant den dagen barnet ditt ble født. Men hvis du ammer, bør du unngå å bruke kraftige stoffer til du er ferdig med å amme. Dette skyldes at noen stoffer kan passere gjennom morsmelk og forårsake bivirkninger i barnet ditt. Spør legen din hva behandlinger for psoriasis er trygge under L & # 8217;.

Andre ting å vurdere

Hvis symptomene på psoriasis forverres under graviditet, prøv å ikke stresse. Angst og stress kan forverres psoriasis. Du bør også sørge for at du kan sap huden. Riktig hudhydrering gjør mye for behandling av psoriasis, sier kabiging. Enten du bruker Petrolato, Aveeno eller Eucerin, ta vare på magen og brystet ditt. Disse områdene er underlagt ekstra stress og forlengelse av huden under graviditeten. Samarbeide med legen din for å finne en effektiv behandling for din psoriasis og trygge for graviditeten din.