Crazy Talk: "Jeg er syk av å høre om Covid-19"

Hvis du tar vare på deg selv, gjør du deg til deg. «Bad & # 8221;, på en eller annen måte, jeg håper du er dårlig for beinene.

Del på Pinterest

Dette er Crazy Talk: En adressebok for ærlige og uheldige samtaler om mental helse med L’Advokat Sam Dylan Finch. Selv om det ikke er en sertifisert terapeut, har han et liv med erfaring som lever med obsessiv-kompulsiv lidelse (DOC). Forespørsler? Kontakt og du kan være til stede i neste kolonne: SFINCH @ Healthline.com

Hei Sam. Jeg føler meg også syk å skrive dette, men all denne samtalen på Covid-19 deprimerer meg. Og jeg mener at klinisk & # 8230; Jeg har en stor depressiv lidelse og ting er allerede ganske vanskelig.

Denne pandemien får meg til å føle meg mye verre, og jeg må bare slå den av for en stund & # 8216; men det ser ut som dette & # 8230; ufølsom? Jeg har bare feil å måtte ignorere det for litt & # 8216;?

Her er et morsomt faktum for deg: Bare L’forrige uke fikk jeg dusinvis av e-postmeldinger som ber om mer eller mindre det samme spørsmålet.

Så hvis dette gjør deg en dårlig person? Det er mange dårlige mennesker der ute akkurat nå.

Vi står overfor den mest grunnleggende delen av spørsmålet ditt: Du er en dårlig person for å måtte koble fra pluggen for litt og # 8216;? I det hele tatt.

Når vi lever med noen form for psykisk helsetilstand, er det svært viktig å etablere grenser rundt sosiale medier, nyhetssyklusen og samtalene vi kan og ikke kan ha på et gitt tidspunkt.

Dette blir spesielt viktig når noe traumatisk skjer på en global skala.

Jeg tror at sosiale medier har skapt et slags trykk der folk føler at hvis de kobler fra det som skjer i verden, gjør dem selvtilfreds eller egoistisk.

Men jeg tror ikke å ta et skritt tilbake både selvtilfredshet. Jeg tror at å ha sterke grenser rundt problemer som aktiverer oss følelsesmessig, både hva som gjør at vi kan presentere oss for oss selv og til andre i sunnere og mer effektive måter.

Dette er selvmedfølelse & # 8230; Og de fleste av oss kunne bruke mye mer i våre liv.

Jeg vil også bare validere hvordan du føler. På uker fra # 8217; start av denne pandemien, mange av oss løper ut. Og dette har mye fornuft!

Når jeg feilet i artikkelen min på tidlig sorg, opplever mange av oss alvorlig tretthet og ubehagelig forårsaket av kronisk og gjennomgripende stress. Og hvis du er noen som bor med depresjon? At tretthet vil trolig være mye tyngre.

Så tl; DR av dette? Ikke unnskyld for deg å ta vare på deg, min venn. Det er akkurat det du bør gjøre nå.

Så lenge du fortsatt er klar over din innvirkning på andre (bruk en maske, trene den fysiske fjerningen, ikke samle toalettpapir som du ikke trenger, ikke blokkere trafikken fordi du er sint fordi du ikke kan få håret ditt kuttet eller gå til olivenhage, etc.), Jeg ville ikke bryr meg.

Når det er sagt, her er litt’annet enn jeg la merke til om spørsmålet ditt: Du ser ganske deprimert ut.

Og hvis du tenker, & # 8220; duh, Sam! Jeg har depresjon og C’er en pandemi! Selvfølgelig er jeg deprimert! & # 8221; Jeg vil gjerne spørre deg om å pumpe bremsene for et sekund og høre på meg.

Selvfølgelig, ja, det har stor mening at du føler deg utmattet og deprimert for verdensstaten. Likevel, når livet er vanskelig, uavhengig av grunner, fortjener vi støtte for å overvinne den.

Og jeg vil si at når vi begynner å merke seg at vår mentale helse har et skudd? Det er alltid en god tid å sjekke inn med en psykisk helsepersonell.

Jeg går imidlertid med den turen, men. Min psykiater har økt doseringen av mitt antidepressiva bare i morges. Jeg er der på den bussen av kampen med deg.

Fordi ja, en global pandemi er skummelt og vanskelig. Men jeg kan styrke meg selv mot min depressive lidelse, og sørg for at du har all riktig støtte rundt meg, noe som noen ganger inkluderer dosejusteringen av stoffene mine.

C’Det er en forskjell mellom sorg for verdensstaten og gi vår psykiske sykdom et gratis pass til å plage oss. Du vet hva jeg mener?

Rationalisere din depresjon betyr ikke at du ikke er deprimert, og absolutt betyr ikke at du ikke trenger hjelp.

Et godt råd jeg nylig har hørt om Shine Podcast var det i stedet for å tenke på dette som til & # 8220; Ny Normality & # 8221; Vi kan i stedet vurdere det som & # 8220; Ny nå & # 8221;.

Deretter, leser, hvis i dette «nye nå» finner du deg mer deprimert enn vanlig? Møt deg selv hvor du er og få ekstra støtte.

Ta hver dag som com’det er det beste jeg tror at hver av oss kan gjøre akkurat nå.

Og det ser ut til at i dag går du gjennom en vanskelig tid. Derfor, i stedet for å slette betydningen av disse følelsene eller prøver å gjøre det ved å sjekke, hvordan sier du å møte dem foran? Noe å vurdere.

Leser, hvis du tar vare på deg selv, gjør deg dårlig & # 8221; en eller annen måte? Jeg håper du er dårlig for beinene. Hvis det hadde vært en tid å bygge en overbygd festning og lukke ut resten av verden for litt & # 8216;, vil jeg si at øyeblikket er definitivt nå.

Sam Dylan Finch er en utgiver, forfatter og digital media strateg i Bay of San Francisco. Er leder av redaktøren av psykisk helse og kroniske sykdommer på Healthline. Finn det opp Twitter Og Instagramog finn ut mer om SamdylanFinch.com.