Crazy Talk: Hvordan kan jeg møte "Sjekk ut" Fra virkeligheten?

Dette er Crazy Talk: En del av råd for ærlige og uheldige samtaler om mental helse med L’Sam Dylan advokat Finch Selv om det ikke er en sertifisert terapeut, har et liv med erfaring som sameksisterer med obsessiv-kompulsiv lidelse (DOC). Han lærte ting på den vanskeligste måten slik at du (forhåpentligvis) ikke har.

Du har et spørsmål som Sam skal svare på? Kontakt, og du kan være til stede i den neste Crazy Talk-kolonnen: SFINCH @ Healthline.com

Hei Sam, jeg jobbet med en ny terapeut for å håndtere noen traumatiske hendelser skjedde da jeg var tenåring. Vi snakket litt og av dissosiasjonen og hvordan jeg pleier å & # 8220; sjekk & # 8221; følelsesmessig når jeg er utløst. Jeg forestiller meg den som jeg kjemper mest, er hvordan jeg skal være til stede når jeg er alene. Det er mye lettere å koble fra når de er alene og i min lille verden. Hvordan forblir du til stede når ikke C’ingen trekker deg ut?

Vent litt!

Du sa at det ikke er noen C’ingen hjelper deg med deg selv & # 8221; fra dissosiasjonen, men jeg vil huske (vennligst!) Som ikke er sant. Du har deg selv! Og jeg vet at det ikke alltid virker nok, men med øvelsen kan du finne ut at du har flere håndteringsverktøy til din disposisjon hvor mye du tror.

Før jeg går inn i hva det virker, vil jeg imidlertid etablere hva det betyr & # 8220; Dissociation & # 8221;, så vi er på samme side. Jeg er ikke sikker på hva din terapeut svarte deg, men siden det er et komplisert konsept, la oss analysere det enkelt.

Dissociasjonen beskriver en slags psykologisk frakobling, så du hadde rett da # 8217; du beskrev hvordan / # 8220; sjekk ut & # 8221;

Men det er mer enn dagdrømmer! Dissosiasjon kan påvirke din erfaring med identitet, minne og samvittighet, samt påvirke bevisstheten om deg selv og # 8217; omgivende miljø.

Det er interessant å merke seg at det kommer på forskjellige måter for forskjellige mennesker. Ikke vite dine spesielle symptomer, jeg vil liste noen forskjellige & # 8220; smaker & # 8221; dissosiert.

Kanskje du vil gjenkjenne deg i noen av følgende:

  • Flashback (gjenoppleve et siste øyeblikk, spesielt en traumatisk)
  • miste kontakt med hva som skjer rundt deg (hvordan å rekkevidde)
  • Ikke vær i stand til å huske ting (eller ditt sinn & # 8220; det blir tomt & # 8221;)
  • Spersonalisering (A’oppleve ut av kroppen, som om du ser på avstand)
  • Deralisering (hvor ting virker uvirkelig, som om jeg var i en drøm eller en film)

Dette er forskjellig fra den dissociative forstyrrelsen i Dell’identitet (gjorde), som beskriver et bestemt sett med symptomer som inkluderer dissosiasjonen, men også oversettes til en fragmentering av identiteten din (med andre ord, din identitet, er din identitet & # 8220; delt med & # 8221; i hva de fleste kaller & # 8220; flere personligheter & # 8220;).

De fleste tror at dissosiasjonen er spesifikk for folk med gjorde, men det er ikke slik! Som et symptom kan det manifestere seg i en rekke psykiske helsemessige forhold, inkludert depresjon og kompleks PTSD.

Selvfølgelig anbefaler vi deg å snakke med en helsepersonell for å identifisere nøyaktig hvorfor du opplever dette (men det ser ut til at din terapeut er i saken, så bra med deg!).

Så hvordan kan vi begynne å bevege seg bort fra dissosiasjonen og arbeide for å utvikle mer effektive håndteringsfunksjoner?

Jeg er glad for at du er spurt: Her er noen av mine ekte og beviste råd:

1. Lær å puste

Dissociasjonen blir ofte utløst av kampen eller rømningsresponsen. For å motvirke dette, er det viktig å vite hvordan å roe seg gjennom pusten.

Jeg anbefaler å lære teknikken for kunstig åndedrett, som har vist å justere og roe ditt autonome nervesystem (ANS). Dette er en måte å rapportere til kroppen din og hjernen din er trygg på!

2. Prøv noen jordingsbevegelser

Jeg hater anbefale yoga til folk fordi det kan virke trivielt.

Men i dette tilfellet er arbeidet på kroppen så viktig når vi snakker om dissosiasjon! Å bli med føttene på bakken må vi være til stede i kroppene våre.

Reparasjonsmannen Yoga er min favoritt måte å gå tilbake til kroppen min. Det er en søtere og tregeste yogaform som gjør at jeg kan strekke meg, fokusere på pusten og oppløs musklene.

L’Ned hunden Det er fantastisk hvis du prøver å prøve det. Jeg tar yin yoga leksjoner og de også hjalp meg enormt.

Hvis du er ute etter noen enkle yoga posisjoner for å roe, deler denne varen flere poser og viser deg hvordan du utfører dem!

3. Finn sikrere måter å sjekke ut

Noen ganger må du slå av hjernen for en PO & # 8216;. C’Det er en tryggere måte å gjøre det på, skjønt? C’er et fjernsynsprogram som du kan se, for eksempel? Jeg liker å lage en kopp te eller varm sjokolade og se Bob Ross maling hans & # 8220; Happy Trees & # 8221; på Netflix.

Behandlet hvordan å gjøre med en venn ut av tankene mine. Jeg sier alltid at folk skal behandle dissociative episoder, hvordan de skal gjøre med et panikkanfall, fordi de kommer fra mange av de samme mekanismene til & # 8220; kamp eller fuga & # 8221;.

Den merkelige tingen om dissosiasjon er at du kanskje ikke føler mye om noe, men det er hjernen din som gjør sitt beste for å beskytte deg.

Hvis det er nyttig å tenke på det på denne måten, late som om det er et angstangrep (bortsett fra at noen tok fjernkontrollen og presset og presset og følgelig, og følgelig skape et trygt rom.

4. Hack ditt hjem

Jeg har en kompleks posttraumatisk stressforstyrrelse og har sensoriske objekter i leiligheten min, det var en ekte Toccasana.

For eksempel, ved siden av mitt nattbord, holder jeg essensielle oljer av lavendel som skal sprøytes på puten for når solsenger skal puste dypt.

Jeg holder myke tepper på hver sofa, en isbrett i fryseren (Squeeze Ice-kuber bidrar til å trekke meg ut av mine episoder), lollipop å konsentrere seg om # 8217; smaksprøver av noe, sitrus boblebad for å våkne opp litt og # 8216; i dusjen og mer.

Du kan beholde alle disse objektene i en & # 8220; redningsboks & # 8221; Å holde dem trygge eller holde dem i hånden i forskjellige områder av huset. Nøkkelen er å sørge for at de involverer sansene!

5. Opprett et støtteteam

Dette inkluderer leger (som en terapeut og en psykiater), men også de kjære du kan ringe hvis du trenger noen til å snakke med. Jeg liker å holde en liste over tre eller fem personer jeg kan ringe på et indekskort og «8220, jeg foretrekker & # 8221; I telefonboken for enkel tilgang.

Hvis du ikke har folk rundt deg som, de forstår & # 8221;, kom jeg i kontakt med mange søte og støttende folk i PTSD-støttegrupper. Det er ressurser i samfunnet ditt som kan hjelpe deg med å bygge det sikkerhetsnettverket?

6. Hold en dagbok og begynn å identifisere utløserne dine

Dissociasjonen foregår av en grunn. Du kan ikke vite hva denne grunnen er akkurat nå, og det er greit! Men hvis du har en innvirkning på livet ditt, er det viktig å sørge for at du jobber med en psykisk helsepersonell for å lære bedre håndteringsverktøy og identifisere utløsende faktorer.

Å holde en dagbok kan være nyttig for å avklare hva noen av dine utløser kan være.

Når du har en dissociativ episode, ta deg tid til å komme tilbake til trinnene dine og se på øyeblikkene som # 8217; de gikk foran. Dette kan være avgjørende for å bedre forstå hvordan du håndterer dissosiasjon.

Fordi dissociasjonen kan få innvirkning på minnet ditt, skriv det også sikrer at når du møter din terapeut, vil du få en referansepunkter som du kan komme tilbake til, for å bygge et tydeligere bilde enn det som skjedde for deg.

Hvis du ikke er sikker på hvor du skal begynne, kan dette ingen bs guide for å organisere dine følelser gi deg en modell for å jobbe med!

7. Ta et følelsesmessig støttedyr

Jeg sier ikke at du løper til nærmeste dyrehylle og tar hjem en valp, fordi å bringe en hårete venn hjem kan være en utløsende faktor i seg selv (pottetog en valp er et mareritt som sannsynligvis vil ha motsatt effekt på din mentale Helse).

Jeg kan fortelle deg fra erfaring, at min kattpannekake har helt forandret livet mitt. Det er en eldre katt som er utrolig koselig, intuitiv og adores å bli omfavnet & # 8211; Og det er min ESA registrert av en grunn.

Hver gang jeg har et psykisk helseproblem, finner du det perched på brystet mitt, noe som gjør smeltet til pusten min senker.

Så når jeg forteller deg å ta et støttedyr, bør det være noe du trodde mye. Vurder hvor mye ansvar du kan ta deg, personligheten til skapningen, plassen du har tilgjengelig og ta kontakt med et tilfluktssted for å se om du kan få hjelp til å finne din perfekte partner.

Du kan tenke: OK, Sam, men fordi vår hjerne ville gjøre denne tingen av dissosiasjonen når det er så ubrukelig i utgangspunktet?& # 8221;

Dette er et gyldig spørsmål. Svaret? Det var sannsynligvis en gang nyttig. Det er rett og slett ikke lenger.

Dette skyldes at dissosiasjonen inne er et beskyttende traumerrespons.

Det gjør at hjernen vår tar en pause fra noe som oppfatter som truende. Det er sannsynligvis en sikker innsats at dissociasjonen på et eller annet tidspunkt hjalp deg med å møte noen svært vanskelige ting i livet.

Men nå hjelper du deg ikke, herfra situasjonen du er i. Dette skyldes at det ikke er en håndteringsmekanisme med mye langsiktig verktøy.

Selv om det kan (og ofte gjøre det) for å bruke det når vi er i umiddelbar fare, kan det begynne å forstyrre våre liv når vi ikke lenger er i en truende situasjon.

Hvis det er nyttig, tenk hjernen din som en for forsiktig badevakt som bokstavelig talt bøter hver gang du er i nærheten av vannet, selv om bassenget er tomt, eller det er bare et barnebasseng i noens gårdsplass og # 8230; eller er vasken på kjøkkenet ditt.

Disse traumatiske hendelsene er (forhåpentligvis) passert, men kroppen din reagerer fortsatt som om de ikke var det! Dissociasjonen, på denne måten, har på en eller annen måte opprettholdt sin velkommen.

Så vårt mål her er å overbevise om at nevrotisk badevakt for å slappe av og ombele for å gjenkjenne hvilke situasjoner som ikke er farlige.

Bare søk for å huske dette: Hjernen din gjør det beste som kan holde deg trygg.

Dissociasjonen er ikke noe å skamme seg over, og betyr ikke at du er & # 8220, ødelagt & # 8221;. Faktisk indikerer det at hjernen din virkelig fungerer, veldig vanskelig å ta vare på deg!

Nå har du muligheten til å lære noen nye håndteringsmetoder, og med tiden trenger hjernen din ikke å stole på de gamle mekanismene du ikke trenger nå.

Jeg vet at det kan være skummelt å oppleve dissosiasjonen. Men den gode nyheten er at du ikke er maktløs. Hjernen er et utrolig tilpasningsdyktig organ, og hver gang du oppdager en ny måte å skape en følelse av sikkerhet for deg selv, tar hjernen din notater.

Forresten, min takk, gå til den fantastiske hjernen! Jeg er veldig glad for at du fortsatt er her.

Sam

Sam Dylan Finch er en av de ledende tilhengerne av LGBTQ + mental helse, etter å ha fått internasjonal anerkjennelse for bloggen sin, Vi gjør merkelige ting!, Jeg har blitt viral for første gang i 2014. Som mediejournalist og strateg, er Sam omfattende publisert på emner som psykisk helse, L’transgender identitet, funksjonshemning, politikk og lov og mye mer. Takket være sin kombinerte erfaring i folkehelse og digitale media, fungerer Sam for tiden som sosial redaktør på Healthline.