Crazy taler: mine forstyrrende tanker vil ikke gå. Hva jeg gjør?

Dette er Crazy Talk: En adressebok for ærlige og uheldige samtaler om mental helse med L’Advokat Sam Dylan Finch. Selv om det ikke er en sertifisert terapeut, har det et liv med erfaring som lever med obsessiv-kompulsiv lidelse (DOC). Han lærte ting på den vanskeligste måten slik at du (forhåpentligvis) ikke har.

Du har et spørsmål som Sam skal svare på? Kontakt, og du kan være til stede i den neste Crazy Talk-kolonnen: SFINCH @ Healthline.com

Hei Sam, jeg hadde forferdelig og forstyrrende tanker som jeg føler meg så håpløs. Ikke l’Jeg sa til min terapeut, skjønt, fordi jeg er så skamfullt så mye av dem. Noen av dem er av seksuell natur, som jeg ikke engang kan forestille meg å fortelle en «8217; en annen person, og noen av dem er voldelige (jeg sverger, jeg ville aldri gjøre det, men innholdet får meg til å føle meg som gal ) . Jeg føler at jeg er på slutten av tauet mitt. Hva jeg gjør?

Det første er den første: Takk for at du har lagt ut et slikt modig spørsmål.

Jeg vet at det ikke var en enkel ting å gjøre, men jeg er så glad for at du ikke kan gjøre det. Du har allerede gjort det første trinnet (som er en kliché, men i dette tilfellet er det svært viktig å huske).

Jeg vil ta deg med å vurdere det, som forferdelig er dine tanker, må du støtte. Du kan ha de verste og galne tankene til hele verden, og dette ville ikke forandre det faktum at en psykisk helse leverandør fortsatt trenger medfølende omsorg, ikke dømmende og kompetent.

Du forstår sannsynligvis det logisk, men det er det følelsesmessige stykket som er mye vanskeligere å håndtere. Og jeg forstår det. Du vet hvorfor # 8217; Jeg forstår? Fordi jeg allerede har vært i din eksakte situasjon.

Før jeg ble riktig diagnostisert med en obsessiv-kompulsiv lidelse, hadde jeg en hel brast av tanker som skremte meg til døden. Jeg trodde jeg ville drepe katten min eller min partner. Jeg tenkte på å presse folk foran tog. Jeg krysset også en periode da jeg ble forstenet for å misbruke barn.

Hvis du kan forestille deg det, begynte det å se ut som en virkelig ekkelt versjon av den mentale dodgeballen. Bortsett fra det, i stedet for baller, var de bilder av meg som bokstavelig talt kvalt min katt.

Min Gud, Sam & # 8221; Du kan tenke: Fordi du innrømmer det i en kolonne av råd ?!& # 8221;

Men alt er bra.

Du følte deg bra: det er godt å ha tanker som disse.

For å være klar, er det ikke bra hvis disse tankene er forstyrrende, og det er ikke bra at du er på enden av tauet ditt.

Men forstyrrende tanker generelt? At du tror det eller ikke, alle har dem.

Forskjellen er at for noen mennesker (som meg, og Anch / # 8217, jeg mistenker sterkt av deg), anser vi ikke på dem rare og vi går videre med dagen vår. Vi er besatt av dem og frykter at de sier noe større på oss.

I dette tilfellet, det vi snakker om her er & # 8220; påtrengende tanker & # 8221; som er gjentatte, uønskede og ofte forstyrrende bilder eller bilder som forårsaker angst.

Disse forekommer ofte hos mennesker som lider av obsessiv-tvangssykdom. Noen vanlige eksempler:

 • Frykt for bevisst å skade dine kjære (angrep eller drepe dem) eller deg selv
 • Frykt for uhell å skade dine kjære (brenne huset, forgiftet noen, utsette dem for sykdommer) eller deg selv
 • Ta vare på at du kommer over noen med et kjøretøy eller har gjort det
 • Frykt for å trakassere eller misbruke et barn
 • Frykt for å ha en annen seksuell orientering enn den som du identifiserer (så hvis du er rett, frykt for å være homofil, hvis du er homofil, frykt for å være rett)
 • frykt for å ha en «8217 en annen identitet enn den som du identifiserer (så hvis du er cisgender, en frykt for å være faktisk transgender; hvis du er transgender, en frykt for at du faktisk kan være cisgender)
 • Frykt for å virkelig ikke elske din partner eller hvem er ikke personen & # 8220; riktig & # 8221;
 • Frykt for at du kan rope forbannelser eller fornærmelser, eller at du sa noe upassende
 • Tilbakevendende tanker som anser syndige eller blasfemier (som ønsker å tilbe Satan eller seksualiserende hellige eller religiøse figurer)
 • Gjentatte tanker om at du ikke opplever i henhold til dine moralske eller etiske verdier
 • Gjentatte tanker om virkeligheten av virkeligheten eller # 8217; eksistens (fundamentalt en lang, langvarig eksistensiell krise)

Los Angeles OCD Center har en Fundamental ressurs beskriver alle disse former for tvangsmessig obsessiv lidelse og andre som jeg anbefaler å gi en titt.

Hver eneste person har forstyrrende tanker, så på denne måten er obsessiv-kompulsiv lidelse ikke en forstyrrelse av & # 8220; forskjellen & # 8221; & # 8211; Det er graden der disse tankene påvirker andres liv.

Tilsynelatende, disse tankene du sikkert påvirker deg, noe som betyr at det er på tide å stille en profesjonell hjelp. Gode ​​nyheter? (Ja, det er gode nyheter!) Jeg kan praktisk talt garantere at din terapeut allerede har hørt alt.

Uansett forferdelig, forferdelig ting du fortsetter å hoppe ut i hjernen din, i all sannsynlighet, vil det ikke være sjokkerende for legene dine.

L’Studied University, de snakket med andre kunder og, mest sannsynlig, har også hatt bisarre tanker selv (tross alt, de er også mennesker!).

Det er også deres arbeid som er profesjonelle voksne i stand til å håndtere alt lanseringene.

Men hvis du ikke er sikker på hvordan du skal ta det til legene dine, er dette mitt sanne og prøvde råd for hva som vil være, uten tvil den mest pinlige samtalen i livet ditt:

1. Utøves først alene

Skriv et skript og prøv det i dusjen eller med bil er måten jeg glitner første gangen & # 8211; Mens du passerer L’støvsugeren er også en god måte å gjøre det hvis du ikke vil bli lyttet til.

& # 8220; Jeg vet ser latterlig ut, men & # 8230; Jeg føler meg så veldig syk og jeg skammer meg over dette, men & # 8230; & # 8221; de var appetittvekkere som hjalp meg med å forstå hvilke ord jeg ønsket å si.

2. Kanskje ikke fortelle ham i det hele tatt

Jeg har kjent folk som har transkribert sine påtrengende tanker og deretter levert det stykket papir til deres terapeut eller psykiater.

For eksempel: Jeg føler meg ikke rolig for å fortelle deg dette, men jeg følte at du trengte å vite at jeg sliter med dette, så jeg skrev noe å lese & # 8221;. En gang det’Jeg gjorde med min psykiater og da han var ferdig med å lese, reiste han skuldrene og joked: «Godt å vite. Du kan brenne den nå, hvis du vil, kan jeg ta den herfra. & # 8220;

3. Test vannet først

Det er greit å snakke hypotetisk hvis du ikke er klar ennå. Dette er en måte å evaluere typen reaksjon du kan forvente fra legen din og hjelpe deg med å gjøre det.

For eksempel: «Jeg kan spørre et hypotetisk spørsmål? Hvis kunden din rapporterte å ha påtrengende tanker, hvorav han skammet seg mye, hvordan å håndtere den samtalen? & # 8220;

4. La spørsmålene spør

Noen ganger kan det virke tryggere å fordype deg i disse samtalene hvis legen din tar initiativet. Du kan alltid spørre: Jeg er bekymret for å ha en obsessiv tvangsforstyrrelse, og jeg lurte på om jeg kunne gi meg mer informasjon om påtrengende tanker spesielt & # 8221;.

5. Hviler til andre ressurser

C’er en utrolig bok jeg leste, & # 8220;Goblinen i sinnet, & # 8220; at ærlig følelse bør være en obligatorisk lesing for alle som har problemer med tanker som disse.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du åpner, foreslår jeg at du leser denne boken og markerer trinnene som virker relevante for deg. Du kan også gjøre det med elektroniske ressurser, som Artikklene du vil finne alle’OCD-sentre i Los Angeles.

6. Se etter en annen lege

Hvis du virkelig ikke føler deg trygge å snakke med din terapeut, kan det også indikere behovet for å endre terapeut. Ikke alle leger vet mye om tvungen obsessiv lidelse, så det kan være på tide å lete etter en bedre løsning.

Jeg snakker om det mer i en annen Healthline-artikkel, som du kan lese her.

7. Prøv terapien på nettet!

Hvis du snakker med noen ansikt til ansikt, er det virkelig en barriere som forhindrer din evne til å få hjelp, prøv en annen terapi størrelse kan være løsningen.

Jeg skrev her av mine erfaringer med online terapi (kort sagt? Jeg endret livet mitt).

8. Sett en innsats

Hvis hjernen din er noe som min, kan du tenke: «Men Sam, som jeg vet at dette er en påtrengende tanke, og jeg er ikke bare en psykopat?& # 8221; Ah, venn, jeg vet at skriptet fra minnet. Jeg er en veteran av dette spillet.

En reformulering som hjelper meg, er å forestille seg at noen bryter inn i leiligheten min, peker meg til en hodepistol og sier: «Hvis du ikke svarer på dette spørsmålet riktig, vil jeg skyte deg. Du har virkelig tenkt å drepe katten din? [eller hva som helst din ekvivalent frykt]. & # 8221; (Ja, ja, det er et veldig voldsomt scenario, men innsatsene er viktige her.)

Ni ganger ut av ti? Hvis det kritiske øyeblikket er kommet, og vi har ikke annet valg enn å gjøre vår beste hypotese, kjenner den logiske delen av hjernen vår forskjellen mellom en påtrengende tanke og en legitim fare.

Og selv om du ikke er sikkert, er det samme, det samme er bra. Livet selv er fullt av usikkerheter. Det er ikke din oppgave å forstå det, la det være i fagfolk.

Hør: Du fortjener å føle deg bedre enn det. Og det virker for meg at du trenger hjelp til å komme dit.

Hjernen din er så uhøflig og urettferdig, og jeg er veldig lei meg. Selv hjernen min er noen ganger en ekte idiot, så jeg forstår den angitte frustrasjonen som kommer fra dette territoriet.

Selv om jeg vet at det er en så ubehagelig ting å snakke om, vil jeg sørge for at det er verdt det.

Hver gang du åpner den og blir (veldig, mye) ærlig på hvordan du sliter, gir dette legen din den informasjonen de trenger for å støtte deg. Enda bedre, det begynner å fjerne makt til de tankene, fordi skam ikke holder deg mer fengslet i ditt eget sinn.

Også den vakre tingen om psykiske helsepersonell? Har svoret for å holde hemmeligheten (som juridisk) og hvis du ikke vil se dem igjen? Du må ikke. Når det gjelder formidling av forferdelige hemmeligheter, er risikoen her relativt lav.

Betale sine kontoer også. Så, med alle midler, spør verdien av pengene dine!

Jeg late ikke det er enkelt, men hvordan å si, sannheten vil gjøre deg fri. Kanskje ikke umiddelbart, fordi noen ting i mental helse er umiddelbart givende, men ja, med tiden vil bli bedre.

Og hvem vet, kanskje du vil ende opp med å sende den på internett til millioner av mennesker (jeg kunne aldri forestille meg det alene, men dette er magien av gjenoppretting og du kan overraske deg).

L’du forstår. Å love.

Sam

Sam Dylan Finch er en av de ledende tilhengerne av LGBTQ + mental helse, etter å ha fått internasjonal anerkjennelse for bloggen sin, Vi gjør merkelige ting!, Jeg har blitt viral for første gang i 2014. Som mediejournalist og strateg, er Sam omfattende publisert på emner som psykisk helse, L’transgender identitet, funksjonshemning, politikk og lov og mye mer. Takket være sin kombinerte erfaring i folkehelse og digitale media, fungerer Sam for tiden som sosial redaktør på Healthline.