Crazy taler: Hvordan doktoren er forskjellig fra & # 039 generalisert angst?

Dette er Crazy Talk: En adressebok for ærlige og uheldige samtaler om mental helse med L’Advokat Sam Dylan Finch. Selv om det ikke er en sertifisert terapeut, har han et liv med erfaring som lever med obsessiv-kompulsiv lidelse (DOC). Forespørsler? Nå og du kan bli presentert: SFINCH @ Healthline.com

Hei Sam, jeg kjempet med noen form for angst for det meste av livet mitt. På forskjellige tidspunkter ble jeg diagnostisert med obsessiv-kompulsiv lidelse (DOC) og en D & # 8217-forstyrrelser; generalisert angst (GAD). Men jeg forstår egentlig ikke forskjellen. Hva er annerledes, og du kan få dem begge?

Dette spørsmålet er (som unge sier) & # 8220; ekstremt min shit & # 8221;.

Å være en person som ble diagnostisert flere ganger en misgiagnose før jeg kunne si med sikkerheten & # 8220; Jeg bor med den obsessive kompulsive lidelsen og jeg har for kjent med forsøket på å analysere nyansene av obsessiv-tvangssykdommer.

Selv om de begge er lidelser d’angst, l’generalisert angst (GAD) og obsessiv kompulsiv lidelse er preget på noen ganske viktige måter. Det vil si at de divergerer i disse tre områdene:

  • Innholdet i din angst
  • The & # 8220; viskositeten & # 8221; av dine tanker
  • Uavhengig av det faktum at ritualer og tvang er involvert

La oss starte med hovedforskjellen: spesifikt hva som gjør deg engstelig

I obsessiv tvangsforstyrrelse er våre bekymringer i stor grad irrasjonelle. De fleste av # 8217; angst er, men i OCD er det definitivt litt & # 8216; Mer & # 8220; der ut & # 8221; sammenlignet.

Vi er besatt av usannsynlige ting, ganske spesifikk og til og med bisarre. Jeg vil være en sjelden sykdom ved å tappe dette? Og hvis denne voldelige tanken betydde, vil jeg drepe noen? Og hvis jeg blir forelsket i min psykiater?

Jeg snakket med Tom Corboy, en autorisert psykoterapeut og administrerende direktør for OCD Center i Los Angeles & # 8211; Så i utgangspunktet, L’referanse ekspert på dette emnet & # 8211; som stresset det for noen med DOC, & # 8220; disse er ikke bare tanker som tilfeldigvis passerer, men heller gjentatte tanker at [de er] som forårsaker stor angst fordi tankene er antitetiske for de som er syk hvis.& # 8221;

Og dette er et grunnleggende stykke. Med den obsessive tvangsforstyrrelsen er anklagene inkonsekvent med måten en person tenker på seg selv.

Tenk på Doc som mer til en konspirasjonsteoretiker: hvor resultatet eller konklusjonen det tilbyr, er nesten umulig eller ganske ekstravagant. For eksempel, som en tilhenger av mental helse, hadde jeg besettelser av & # 8220; oppfatning & # 8221; Mine psykiske lidelser, frykt for at jeg hadde bygget karrieren min på en forseggjort løgn som jeg ikke engang visste om å si.

Jeg visste logisk at dette ikke hadde betydning. Men hjernen min klemte deg fortsatt for deg, og forlot meg i en state som panikk som forstyrret livet mitt.

Obsessiv kompulsiv lidelse legger ofte til noen av våre dypeste frykt. I mitt tilfelle, førte til folket jeg bryr meg om (mine lesere) og manipolaved uten å ha det.

Denne dissonansen (forårsaket av påtrengende tanker, som jeg diskuterte i en tidligere gal snakkekolonne) er en viktig del av det som gjør denne lidelsen så smertefullt. På mange måter er det virkelig et åpent nattmarkert.

L’Generalisert angst, D & # 8217, en annen del, har en tendens til å dekke bekymringene i den virkelige verden. Jeg vil mislykkes denne testen? Jeg vil få denne jobben? Min venn er sint på meg?

Gad tar de tingene som skjer i livet ditt og elsker å minne deg om det verste mulige scenariet av hvordan det kan finne sted, forårsaker overdreven og svekkende bekymring.

Er den opprinnelige smaken av # 8217; angst, opphøyet på en aggressiv måte.

Anekdotisk, mange merker en annen forskjell mellom GAD og OCD er hvor mye det er & # 8220; klebrig & # 8221; deres angst

Folk med Gad har en tendens til å gå fra A’angst til den andre i løpet av dagen (eller ha en generell følelse av å bli overveldet), mens noen med OCD er mer sannsynlig å være besatt av en bestemt angst (eller fra noen av dem ) og dedikerer overdreven oppmerksomhet til det.

Jeg ville ikke bekymre meg om noe, i hvert fall ikke på en dysfunksjonell måte. Men jeg kunne fikse meg på en mental spinner i flere timer, besatt meg på en måte som høres vilkårlig eller latterlig for alle andre.

Med andre ord: Gaden kan være mer hektisk, mens den obsessive tvangssykdommen kan virke som en spiral og suges i avløpet.

Den store forskjellen er imidlertid i nærvær eller ikke av tvangene

Tvangene kan være synlige eller mentale, men fremfor alt er det tilstede i Doc, ikke i Gad.

Det er så mange tvang som folk med obsessiv tvangsforstyrrelse: Hovedfunksjonen til dem er at de er atferd som, selv om de er ment å føle seg selv og lindre tvil, faktisk mate videre syklusen til’besettelse.

Dette øker spørsmålet: Hvis de på slutten av dagen er begge lidelser D’angst, disse forskjellene er veldig viktige?

Når det gjelder behandling, ja, de gjør det. Fordi en behandling som hjelper noen med GAD, kan ikke være like effektiv for noen med DOC, og dette gjør det svært viktig å få en korrekt diagnose.

For eksempel, tenk å ha to personer, en med Gad og # 8217; andre med OCD, som begge prøver angst for deres relasjoner, og hvis de er eller ikke en god partner.

Generelt blir folk med GAD fortalt å fokusere på å stimulere tanker som produserer angst (Corboy refererer til dette som en kognitiv restrukturering, en form for CBT). Dette betyr at de ville jobbe for å utfordre sine tanker om å oppnå, forhåpentligvis må de måtene de er en god partner og møte hvordan de kan bygge på de styrker.

Men hvis du brukte denne tilnærmingen til noen med obsessiv tvangssykdom, kunne det starte tvangsmessig å spørre gjentatte bekreftelser for å være en god partner. I dette tilfellet kan derfor en kunde konsentrere seg omfattende på å bli mindre responsivt alle’ideen om ikke å være en god partner og lære å leve med tvil.

I stedet trenger folk med obsessiv tvangsforstyrrelse en annen tilnærming til å hjelpe med sine tvang.

Corboy forklarer at den mest effektive behandlingen for obsessiv tvangsforstyrrelse kalles forebygging av eksponering og respons (ERP). Dette er gjentatt eksponering for tanker og situasjoner av frykt i et forsøk på å desensibilisere kunden, med det endelige resultatet av å redusere angst og hyppighet av tanker og tvang (eller med andre ord, & # 8220; Bored & # 8221; Dell’Obsession selv).

Dette er grunnen til at skillet blir en grunnleggende del av forbedring. Disse forstyrrelsene kan være lik, men helbredelse krever en annen tilnærming.

Til slutt kan bare en erfaren lege gjøre forskjellen mellom disse forstyrrelsene

Finn noen som helst spesialiserer seg på OCD for å hjelpe.

Etter min erfaring vet mange leger bare de stereotype manifestasjoner av obsessiv tvangssykdom, og som sådan er det feilaktig feilaktig ganske ofte. (Det er også verdt å huske at noen mennesker har begge forstyrrelser, eller har en, men med noen egenskaper på # 8217;! I dette tilfellet kan en lege som vet at Doc detaljer kan bidra til å bringe flere nyanser til behandlingsplanen din. )

Faktisk, i seks år, ble jeg feilaktig diagnostisert med en bipolar lidelse og til og med en borderlineforstyrrelse av personlighet. Den triste sannheten er at DOC fortsatt er allment misforstått, selv i det medisinske samfunnet.

Dette er også grunnen til at folk (for lesemateriell og diagnosehjelp) til OCD Center i Los Angeles så ofte. En slik komplisert lidelse krever vektede ressurser som reflekterer de mylder på måter som folk opplever denne tilstanden på. (Oh og Kjøp denne boken. Alvor. Er den mest komplette og endelige ressursen tilgjengelig.)

For å oppsummere, her er mitt beste råd: Gjør leksene dine og søk den mest hensiktsmessige måten. Og hvis du tror at obsessiv tvangssykdom er en sannsynlig diagnose, se etter en profesjonell (hvis mulig) som har solid kunnskap om hva denne lidelsen er.

Du har dette.

Sam

Sam Dylan Finch er en av de ledende tilhengerne av LGBTQ + mental helse, etter å ha fått internasjonal anerkjennelse for bloggen sin, Vi gjør merkelige ting!, Jeg har blitt viral for første gang i 2014. Som mediejournalist og strateg, er Sam omfattende publisert på emner som psykisk helse, L’transgender identitet, funksjonshemning, politikk og lov og mye mer. Takket være sin kombinerte erfaring i folkehelse og digitale media, fungerer Sam for tiden som sosial redaktør på Healthline.