Crazy Tale: Min terapeut foreslo å begå meg. jeg er livredd

Dette er Crazy Talk: En adressebok for ærlige og uheldige samtaler om mental helse med L’Advokat Sam Dylan Finch. Selv om det ikke er en sertifisert terapeut, har det et liv med erfaring som lever med obsessiv-kompulsiv lidelse (DOC). Han lærte ting på den vanskeligste måten slik at du (forhåpentligvis) ikke har.

Du har et spørsmål som Sam skal svare på? Kontakt, og du kan være til stede i den neste Crazy Talk-kolonnen: SFINCH @ Healthline.com

Merknad om innholdet: Psykiatrisk sykehusinnleggelse, selvmord

Sam, jeg kjempet i lang tid med behandlingsbestandig depresjon, og jeg tror ikke jeg føler meg bedre. Jeg har vært passivt selvmord i uker, og selv om jeg ikke kommer til å drepe meg, rådet min terapeut meg å gå til sykehuset for mer involvert behandling. Jeg er skremt, skjønt. Jeg aner ikke hva jeg kan forvente og # 8211; Hjelp?

Når folk spør meg hva det betyr å bli innlagt på sykehuset i det psykiatriske sykehuset, kommer jeg ikke tilbake mye: & # 8220; Det er den verste ferien jeg noensinne har tatt & # 8221;.

Det er en ferie som, mellom L’Jeg har hatt gleden av å leve to ganger. Og jeg kunne ikke engang sette bildene av ferien på Instagram, fordi de tok meg bort telefonen. Nerven!

Hvis jeg hadde gjort det, ville det nok ha vært lik dette:

(Du kan si at humor er en av mine evner?)

Så, hvis du føler deg redd, sender jeg meg helt med frykten du snakker om. Mediene gjorde ikke akkurat en tjeneste i denne forstanden.

Da jeg forestilte jeg i & # 8220; Psykiatriske avdelinger & # 8221; (Du vet, før jeg faktisk er i en), fant jeg dem på samme måte når jeg husker noe av en film Dell’Horror & # 8211; Med polstrede rom, skrikende pasienter og sykepleierbindende folk og selleri dem.

Men dramatisk det kan virke, disse oppsiktsvekkende historiene var mitt eneste referansepunkt til det punktet.

Virkeligheten var imidlertid ikke filmen av’horror jeg hadde forestilt meg.

Mine vegger var ikke polstret (selv om dette høres behagelig), pasientene var mer sannsynlig å være vennlige som skrikende, og den mest dramatiske tingen vi hadde var å diskutere hvem som hadde kontroll over fjernkontrollen hver kveld da vi så på tv.

Dette betyr ikke at det var en glede. Å være sykehus var ubehagelig og for mange skummelt vers fordi det ikke er kjent på alle måter. Jeg forteller deg alt dette for ikke å skremme deg, men heller å forberede og hjelpe deg med å etablere de riktige forventningene.

Den store justeringen har å gjøre med kontroll, som alle har en annen reaksjon. Du har ikke lenger full kontroll over maten du spiser, på hvor du sover, når du kan bruke telefonen, dine forpliktelser og i noen tilfeller når du går ut.

For noen, kan du gi slipp på daglig planlegging og la noen okkupere er en lettelse. For andre er det ubeleilig. Og noen ganger? Det er en PO & # 8216; begge.

Den delen jeg likte minst, skjønt, var følelsen av å være et mikroskop. Den følelsen av å være under observasjon til enhver tid (og med det, var et tap av personvern) ikke lett å håndtere.

Jeg følte meg ganske mentalt før jeg ble innrømmet, men jeg følte meg en ekte gal da jeg la merke til at noen med en notatbok tok notater om hvor mye mat jeg hadde forlatt på skuffen min.

Så ja, jeg vil ikke myke det: Sykehus er ubehagelige steder. Dette stoppet også ikke meg å gå tilbake en gang da jeg trengte det. (Og hvis du fortsetter å lese, gir jeg deg noen forslag for å gjøre det lettere, jeg lover.)

Så fordi jeg gikk frivillig? Og to ganger, ingenting mindre? Dette er et gyldig spørsmål.

Fordi noen, egentlig, hvis det er en’opplevelse så ubehagelig?

Det enkleste svaret jeg kan gi er at noen ganger hva vi må gjøre og hva vi foretrekker å gjøre er to svært forskjellige ting.

Og ofte, det vi foretrekker, har forrang over vår vurdering på hva vi trenger, og derfor er eksterne meninger & # 8211; Som de av din terapeut & # 8211; De er så dyrebare i utvinning.

Få mennesker er entusiastiske om å gå på sykehuset av en eller annen grunn. Men hvis jeg bare gjorde det jeg ønsket, ville jeg spise sur patch barn til frokost, og jeg ville lage bursdagsfest for barn, slik at du kan bruke deres hopping og spise kake.

Med andre ord, vil du sannsynligvis bli arrestert for hjembrudd.

Jeg dro til sykehuset fordi den følelsesmessige og mentale angsten som jeg opplevde, hadde blitt mer enn jeg kunne bære. Jeg trengte hjelp, og selv om jeg ikke ville ta det til sykehuset, forstår jeg det logisk det som var der det var mer sannsynlig å finne det.

Hvis du kan forestille deg denne scenen: Jeg nærmet seg førstehjelpskonsulent, og jeg sa veldig tilfeldig: «Jeg ønsket å hoppe foran et tog, så jeg kom hit & # 8221;.

Det er ikke en samtale som jeg aldri ville forestille meg å ha, men igjen, noen få mennesker forventer faktisk en mental utmattelse eller skrive et skript for dette.

Jeg kunne ha sagt det med letthet & # 8211; og sannsynligvis redd for å dø l’assistent & # 8211; Men på slutten var jeg redd.

Det er sannsynligvis den mest modige tingen jeg noensinne har gjort. Og jeg må være ærlig selv med deg: Jeg kan ikke love deg at jeg fortsatt vil være i live hvis jeg ikke hadde gjort det valget.

Du trenger ikke å være på 10217; døden til sykehuset, skjønt.

Ikke vite din terapeut, jeg kan ikke si med sikkerhet fordi et sykehusopptak ble anbefalt (hvis du ikke er sikker, kan du spørre, du vet!). Jeg vet imidlertid det er ikke en anbefaling at leger gjør Light & # 8211; Det er foreslått bare hvis de virkelig tror at det vil være din fordel.

& # 8220; Advantage?& # 8221; Jeg vet, jeg vet det, det er vanskelig å forestille meg at noe godt kan komme ut.

Men i tillegg til den enkle & # 8220; vær i livet & # 8221; Det er noen viktige fordeler med psykiatrisk sykehusinnleggelse vi bør snakke om.

Hvis du er på gjerdet, er det noen ting å vurdere:

  • Du må konsentrere deg om deg. L’Jeg ringte ferie, nei? Ingen tekst å svare, ingen arbeid e-post til å jonglere: Dette er øyeblikket når du konsentrerer deg helt på din omsorg for deg selv.
  • Få en ekstra serie med medisinske meninger. Et nytt klinisk team, og derfor kan en rekke nye øyne føre til en behandlingsplan eller til og med en ny diagnose som starter utvinningen.
  • De kortsiktige funksjonshemmede fordelene blir mer tilgjengelige. På mange steder blir kortsiktige funksjonshemmede fordeler mye lettere å få tilgang til når du ble innlagt på sykehus (og du vil også ha sosialarbeidere som er der for å hjelpe deg med å surfe i den prosessen).
  • Du kan gjenopprette rutinen din. Psykiatriske sykehus følger ganske konsistente programmer (frokost på 9, kunstterapi ved middagstid, gruppeterapi, en og så videre). Gå tilbake til en forutsigbar rutine kan være mer nyttig enn du tror.
  • Endringer i narkotika kan skje mye raskere. Hvis noe ikke virker, vil du ikke vente tre uker til din neste avtale med en psykiater.
  • Du trenger ikke å late som ikke å være en katastrofe. Alle forventer at du skal være en katastrofe, rett? Gå videre, gråt hvis du vil.
  • Du er omgitt av folk som ikke forstår & # 8221;. Møte andre pasienter, jeg fant relaterte ånder som kunne forstå hva jeg passerte. Deres støtte var like nyttig som for medisinsk personell, om ikke mer.
  • Det er ofte tryggere enn å være alene. Jeg kunne ikke bare hoppe foran et tog da jeg ikke kunne forlate avdelingen uten en nøkkel, nå kunne jeg?

Når det er sagt, er det vanskelig å vite nøyaktig hvordan man skal forberede seg på et sykehus på et bestemt sykehus, siden alle er forskjellige.

Men hvis du innrømmer deg selv frivillig, er dette noen generelle forslag som kan forbedre opplevelsen:

Forbered en koffert (eller en pose)

Dette gjorde min nest største sykehusinnleggelse av den første.

Ta med mange pyjamas med snørene fjernet, mer undertøy enn du tror du trenger, et mykt teppe og en avslappende aktivitet som ikke involverer elektroniske enheter eller skarpe gjenstander.

Utpeke et støtteteam

Noen er villige til å bli i leiligheten din og holde ting rene (og hvis du har dyrefester, hold dem matet?). Hvem vil kommunisere med arbeidsplassen din når oppdateringer vil være nødvendig? Hvem er din person med & # 8220; Public Relations & # 8221; Hvis folk begynner å lure på hvorfor de ikke hører fra litt & # 8216;?

Tenk på hva du trenger hjelp og ikke vær redd for å kontakte dine kjære til å be om støtte.

Notater telefonnumrene du trenger

Mest sannsynlig vil de ta deg bort din mobiltelefon. Så hvis det er folk du vil ringe, men du har ikke husket telefonnumrene sine, det er en god ide å sette dem på kortet og ha dem med deg.

Stopp i et bibliotek eller et bibliotek

L’elektronikk du kan eller ikke har varierer avhengig av’sykehus, men de fleste feil på siden av en komplett digital detox.

Ikke fortvil, skjønt! Gå til & # 8220; Old School & # 8221; Med din underholdning: Grafiske romaner, tegneserier, gule romaner og selvhjelpsbøker var mine beste venner da jeg ble innlagt på sykehus. Anch / # 8217; Jeg holdt en dagbok.

Lage prosjekter (små) for fremtiden

Jeg visste at etter min første sykehusinnleggelse ville jeg ha gjort en ny tatovering for å minne meg selv på den styrken jeg hadde vist i mitt utvinning. Hvis det hjelper, må du holde en oppdatert liste over hva du vil gjøre når du ankommer fra # 8217;.

Skisserer dine forventninger

Hva vil du få fra din erfaring på sykehuset? Det er nyttig å ha en vag idé om hva du leter etter og kommuniserer den til leverandørene dine på best mulig måte.

Hvilke forbedringer du trenger å se & # 8211; logistisk, følelsesmessig og fysisk & # 8211; For at livet ditt blir mer håndterbart?

Og en «siste ting, før den kommer ned fra min såpeboks: Hvis du går på sykehuset, ikke skynd deg å helbrede.

Dette er det beste rådet jeg kan gi, men det vil også være den mest tilfreds.

Jeg forstår hastet å forlate derfra fordi det er akkurat det jeg gjorde første gang & # 8211; Jeg setter til og med showet på nok til å bli utgitt snart & # 8230; veldig før jeg faktisk var klar til å gå.

Men et sykehusopptak kaster bokstavelig talt grunnlaget for resten av gjenopprettingen din. Jeg ville ikke skynde grunnlaget for en skyskraper, sant?

Det var ikke engang et år etter at jeg var tilbake på baksiden av A’ambulanse, klar til å gjennomgå prosessen for andre gang (med mer tapt lønn og medisinsk gjeld akkumulert & # 8211; akkurat det jeg prøvde å unngå).

Gi deg selv de beste sjansene for suksess. Presentert for hver gruppe, hver økt, hvert måltid og enhver aktivitet du kan. Følg rådene du får til deg, inkludert oppfølging, til det beste av dine ferdigheter.

Vær villig til å prøve alt & # 8211; Selv de tingene som ser kjedelig eller ubrukelig & # 8211; en, om ikke to ganger (bare for å sikre at du ikke bare er gretten første gang fordi, hei, det skjer).

Og tro meg, legene dine vil ikke at du skal være på sykehuset lenger enn nødvendig. Ikke c’det er ingen fordel i å gi deg den sengen når noen andre kunne ha mer nødvendig. Stol på tillit og husk at det er midlertidig.

Som enhver annen kamp for helse, er det noen ganger behov for en’mer kompleks hjelp. Dette er et faktum, og det er aldri en grunn til å skamme seg.

Hvis du skjønner at du nøler fordi du er bekymret for hva andre vil tenke, vil jeg minne deg om at ingenting er noe og # 8211; Og jeg mener ikke noe & # 8211; Det er viktigere enn ditt velvære, spesielt under en mental helse krise.

Husk at modet ikke betyr at du ikke er redd. Jeg har aldri vært mer skremt som den dagen jeg kom inn i beredskapsrommet.

Til tross for den frykten, skjønt, gjorde jeg fortsatt den modige tingen & # 8211; Og du kan også gjøre det.

Du har dette.

Sam

Sam Dylan Finch er en av de ledende tilhengerne av LGBTQ + mental helse, etter å ha fått internasjonal anerkjennelse for bloggen sin, Vi gjør merkelige ting!, Jeg har blitt viral for første gang i 2014. Som mediejournalist og strateg, er Sam omfattende publisert på emner som psykisk helse, L’transgender identitet, funksjonshemning, politikk og lov og mye mer. Takket være sin kombinerte erfaring i folkehelse og digitale media, fungerer Sam for tiden som sosial redaktør på Healthline.