Cracking Knuckles: Årsaker, bivirkninger og forslag til å stoppe

Del på Pinterest

Mange undersøkelser har blitt utført på effekten av knokler sprekker, men de begrensede testene viser at det ikke skader leddene.

Gjennomgang i det Swiss Medical Journal Han fant ikke bevis i noen av de tilgjengelige studiene enn å bryte knoklene forårsaker leddgikt;.

En lege har også vist ham å eksperimentere på seg selv. Rapportert i Leddgikt og reumatologi som over en periode på 50 år, brøt knokene til venstre hånd to eller flere ganger om dagen, men aldri høyre hånd. På slutten av # 8217; eksperimentet, var knoklene i venstre hånd ikke forskjellig fra hans høyre hånd, og ingen av de to hendene viste tegn eller symptomer på leddgikt.

Videre er det ingen gyldige tester som bryter knoklene gjør de større leddene eller svekker styrken på grepet.

Fordi folk gjør det?

Studier viser så mange som 54 prosent folk pop knuckles. De gjør det av mange grunner, inkludert:

  • Lyd. Noen mennesker liker å høre lyden av knokler.
  • Måten du føler på. Noen tror at popping knokler står overfor mer plass i # 8217; artikulasjon, lindre spenning og økende mobilitet. Men selv om det kan virke som det er mer plass, er det ingen bevis på at det faktisk er.
  • Nervøsitet. Akkurat som å vri hendene dine eller rulle håret ditt, skrape knoklene dine kan være en måte å holde hendene når du er nervøs.
  • Utmattelse. Noen som er stresset, må ta det med noe. De sprukne knoklene kan tillate omvei og frigjøring uten faktisk skade.
  • Vane. Når du begynner å få knoklene dine for noen av disse grunnene, er det lett å fortsette å gjøre det til det skjer uten å tenke på det. Når du finner deg selv krasjet ubevisst knoklene mange ganger om dagen, har den blitt en & # 8217;. Folk som gjør det fem ganger om dagen eller mer kalles kjeks på de vanlige knoklene.

Hva forårsaker POP?

Grunnen til at artikulasjonen utsender en burst eller et snap når det trekkes, er ikke klart ennå. I lang tid har mange mennesker tilskrevet støy til dannelse eller kollaps av nitrogenbobler i leddvæsken. Andre trodde det kom fra bevegelsen av ledbånd rundt knoklene.

I en 2015 Studio, Forskerne observert knoklene mens de ble trukket med en magnetisk resonans. De fant at et hulrom ble dannet på grunn av det negative trykket som ble opprettet da artikulasjonen ble raskt løsnet. De bestemte seg for at lyden ble produsert av dannelsen av hulrommet. Dette kunne imidlertid ikke forklare lydvolumet.

TIL 2018 Studio foreslo at lyden faktisk var forårsaket av den delvise sammenbrudd av hulrommet. En revisjon av studiene har oppdaget at 20 minutter er nødvendig, slik at hulrommet kollapser helt slik at et nytt hulrom kan dannes. Dette kan være grunnen til at etter å ha brutt knoklene, kan du ikke gjøre det igjen umiddelbart.

Bivirkninger

Bryte knoklene bør ikke være smertefulle, forårsake hevelse eller modifisere formen på artikulasjonen. Hvis en av disse tingene skjer, skjer litt’andre skjer.

Selv om det ikke er lett, hvis du skyter sterk nok, kan du trekke ut fingeren fra # 8217; artikulasjon eller skade ledbåndene rundt artikulasjonen.

Hvis du merker at leddene er smertefulle eller hovne mens scrocchos knoklene, er det sannsynligvis på grunn av en underliggende tilstand, for eksempel leddgikt eller gikt.

Forslag til sprekkende

Selv om du bryter knoklene, gjør det ikke vondt, du kan distrahere folket rundt deg. Du kan finne vanskelig å stoppe hvis den har blitt en & # 8217;.

Noen forslag som kan hjelpe deg med å bryte vanen:

  • Tenk på hvorfor du røyker knoklene og løser noen bakgrunnsproblemer.
  • Finn en annen måte å lindre stress på, for eksempel dyp pusting, l’trening eller meditasjon.
  • Han har hendene med andre anti-stress, hvordan å stramme en anti-stressball eller gni en stein av bekymringer.
  • Bli oppmerksom på hver gang du popner knoklene og stoppet bevisst.
  • Bruk en håndledd elastisk og hek det hver gang du er i ferd med å røyke knoklene.

Når skal du se en lege

Bryte knoklene forårsaker ikke skade, så det bør ikke være smertefullt, forårsake hevelse eller modifisere formen på # 8217;. Dette er tegn på at noe er galt, og du bør evalueres av legen din.

Skade fingeren ved å trekke den med mye kraft eller flytte den i feil retning, det er vanligvis veldig smertefullt. Fingeren kan virke feil eller begynne hevelse. Hvis dette skjer, bør du umiddelbart kontakte legen din.

Hvis du merker at leddene er smertefulle eller hovne mens du popner knoklene, er det sannsynligvis på grunn av en tilstand nedenfor og bør evalueres av legen.

Bunnlinjen

Ifølge forskningen, som bryter knoklene er ikke skadelig. Forårsaker ikke leddgikt eller utvide knoklene, men kan distrahere eller være støyende for folket rundt deg.

Bryte en’vane hvordan å bryte knoklene kan være vanskelig, men du kan gjøre det. Vær oppmerksom på når du gjør det og finn andre måter å lindre stress på, er to ting du kan gjøre for å hjelpe deg med å bli kvitt din & # 8217;.