CPAP-alternativer: For åndedrettsvern med munn, nattapné og mer

L’obstruktiv søvnapné (OSA) er en søvnforstyrrelse som påvirker pusten. Oppstår på grunn av den komplette eller delvise luftveisblokken under søvn.

Hvis du har OSA, slapper det myke vev på baksiden av halsen mens du sover og blokkerer luftveiene. Hjernen din kan våkne opp med trinn hver gang det skjer for å starte pusten på nytt.

L’OSA på grunn av symptomer som:

 • snorke
 • panting under søvn
 • Våkne opp mange ganger i løpet av natten

I tillegg til å få deg sove neste dag, kan DARE øke risikoen for hypertensjon, hjerteinfarkt, hjerneslag og depresjon.

Hovedbehandlingen for OSA er en kontinuerlig positiv trykkenhet (CPAP). Denne enheten har en maske som bærer på nesen eller på nesen og på munnen. Maskinen skyver luften gjennom nesen og munnen for å hindre luftveiene i å kollapse under søvn.

CPAP-maskiner kan forbedre søvn og L’humør og lavere blodtrykk og andre risikoer for hjertesykdom. Til tross for effektiviteten, mer enn en tredjedel av folkene som føler at CPAP ikke følger ham.

Vanlige grunner til å forlate en CPAP-maskin er at enheten er klumpete, ubehagelig eller støyende. I noen tilfeller hjelper det ikke med symptomene på D ‘& # 8217;.

Hvis du ikke er fornøyd med CPAP, er det noen andre behandlingsalternativer.

Behandlinger for de som puster munnen din

De fleste puster gjennom nesen og munnen. Noen mennesker med Osa puster bare gjennom munnen når de sover. Åndedrag fra munnen oppstår vanligvis når mandlene eller ugifte adenoider, overbelastning eller en viderekoblet septum blokkerer nesen.

Hvis du puster gjennom munnen din mens du er på en CPAP-bil, kan du våkne opp med en tørr nese og hals. Denne ubehagelige sikkerhetseffekten betyr at mange forlater behandling med CPAP.

Du kan være i stand til å overvinne dette problemet ved å ha på seg en hake i nesemasken eller passerer til en full-ansiktsmaske. Du kan også bruke en CPAP-maskin med en innebygd luftfukter for å legge til fuktighet alle «8217; luft du puster.

Noen andre måter å lindre pusten fra munnen uten CPAP inkluderer:

 • Bruk en nasal decongestant, et antihistamin eller en saltvann for å eliminere nesestressen før du går i seng
 • Plasser hodet på en pute mens du sover
 • Kontakt legen din om kirurgi hvis du har en viderekoblet septum eller et annet strukturelt neseproblem

Behandlinger for L’natt apné

Hvis CPAP ikke er for deg, er noen andre behandlingsalternativer Dell’Dare inkluderer:

 • Et muntlig apparat
 • Positivtrykks biljakke av luftveien (BIPAP)
 • Nasal ventil terapi
 • Endringer i livsstil, hvordan å miste vekt eller slutte å røyke
 • Kirurgi for å korrigere en underliggende årsak til OSA

Hva å gjøre under turen

En CPAP-maskin kan være en plage for å ta med deg på et fly. Også, du må rengjøre det mens du er borte. Selv om du kan kjøpe en mindre reise CPAP-maskin, er det noen mindre store måter å administrere Dares når du reiser.

 • Bruk et oralt apparat. Det er mye mindre, mer bærbart og lettere å rengjøre enn en CPAP-maskin.
 • Prøv nasalventilterapien (Provent). Denne nye behandlingen består av en ventil som kommer inn i neseborene og holdes på plass med tape. Ved utånding skaper ventilen en motstand på baksiden av halsen som holder luftveiene åpne. Provetanse er liten og disponibel, så det reiser enkelt, men forsikringen dekker vanligvis ikke kostnader.
 • Ta med puten din. Hotel puter kan være for myk for å tilstrekkelig støtte hodet og nakken mens du sover, noe som gjør det vanskeligere å puste om natten.
 • Ta med en tilførsel av decongestants eller antihistaminer med deg. Disse stoffene lindrer nesen lukket.
 • Ta en tennisball med deg eller et par rullede sokker. Fikse det på baksiden av pyjamasene for å hindre deg i å rulle på ryggen mens du sover.
 • Klargjør de riktige kablene. Ta en forlengelse slik at en hvilken som helst maskin du måtte trenge om natten, vil være lett på fingertuppene. Hvis du reiser All’utenlands, ikke glem de nødvendige gripeadaptere.

Bipap maskin

A’annet alternativ er en positiv bilavore trykkterapi (BIPAP). Det ligner på CPAP når du bruker en maske som skyver trykkluften i luftveiene for å holde dem åpne.

Forskjellen er at med CPAP, er trykket det samme når du inhalerer og utmerker. Folk som bruker en CPAP, kan finne det vanskelig å puste ut trykket.

En BIPAP-maskin har to trykkinnstillinger. Er lavere når utånding i forhold til når du sender inn. At lavere trykk kan gjøre det lettere for utånding, spesielt hvis du har problemer med å puste på grunn av hjerte- eller lunge sykdommer.

Oral apparat

Et muntlig apparat er A’alternativ mindre voluminert til CPAP. Ser lik de paradikanene du ville ha på deg mens du gjør sport.

Du kan finne mer enn 100 Ulike typer orale apparater er godkjent av FDA for behandling av D ‘& # 8217;. Disse enhetene beveger nedre kjeve fremover eller holder språket. Dette bidrar til å forhindre sammenbruddet av tungen og vevet i øvre luftveiene og luftveien under søvn.

Orale apparater fungerer bedre for folk med mild til moderat. De er mer effektive hvis de er tilpasset deg. Enheter som passer dårlig kan forårsake kjeveproblemer og kan faktisk forringe natten apné.

En spesialisert tannlege kan tilpasse seg enheten og kontakte deg for å sikre at du hjelper din OSA.

Kirurgi

Hvis enheter og livsstilsendringer ikke har forbedret nattpusting, kan kirurgi trenge. Legen din kan anbefale en av følgende prosedyrer, avhengig av problemet nedenfor, forårsaker du DARE.

 • Fremskritt av Genioglosso. Med denne prosedyren kutter kirurgen nedre kjevebenet for å flytte språket fremover. Resultatet holder språket på plass slik at den ikke dekker luftveiene.
 • Hypogloss nervestimulering. En enhet er implantert i brystet og koblet til hypoglossnerven for å kontrollere bevegelsen av språket. En tilkoblet sensor overvåker pusten mens du sover. Hvis du slutter å puste, stimulerer sensoren hypogloss-nerven for å flytte språket ut av luftveien.
 • Kjeveoperasjon. Denne typen operasjon, kalt Maxillo-Mandibular Advance, skifter den øvre kjeve (kjeve) og underkjeven (Mandible) fremover for å skape mer plass til å puste.
 • Nasal kirurgi. Kirurgi kan fjerne polypper eller reparere en avviket septum hvis en av disse forhindrer deg i å puste lett gjennom nesen.
 • Myke gane systemer. Dette mindre invasive alternativet, også kjent som søyleprosedyren, tre små auksjoner i munntaket. Implantatene støtter den myke ganen for å unngå kollapser på de øvre luftveiene.
 • Språkreduksjonskirurgi. Hvis du har et stort språk som blokkerer luftveiene, kan kirurgi gjøre det mindre.
 • Fjerning av mandler og adenoider. Dine mandler og adenoider er plassert på baksiden av halsen. Hvis de er så store å blokkere luftveiene, må du kanskje fjerne dem.
 • UVULOPAATOFARINGOPLASTIC (UPPP eller UP3). En vanlig kirurgisk behandling for OSA, denne prosedyren fjerner det ekstra stoffet fra baksiden av munnen og fra toppen av halsen for å få mer luft i luftveiene. A’Alternativt er Uvulektomi, som fjerner hele eller deler av UVOLA, som er det tårformede stoffet som henger på baksiden av halsen.

Vekttap

Når det er overvektig eller fedme, kan fettet slå seg rundt i nakken og halsen. Under søvn kan det ekstra stoffet blokkere strømmen D’luft og forårsake nattlig apné.

Miste alene 10 prosent av kroppsvekten din kan forbedre symptomene på’natt apné. Det kan også kurere tilstanden.

Å miste vekt er ikke lett. Ved hjelp av legen din kan du finne den rette kombinasjonen av endringer i kostholdet og treningsteknikkene for å gjøre en forskjell med DARE.

Hvis dietten og den «8217 øvelsen ikke er tilstrekkelig for å hjelpe deg med å gå ned i vekt, kan du være en kandidat til bariatrisk kirurgi.

Endringer i livsstilen

Disse enkle endringene i rutinen din kan hjelpe deg med å sove bedre om natten:

 • Sov på din side. Denne plasseringen gjør det lettere for luften å gå inn i lungene.
 • Unngå alkohol l & # 8217. Et par glass vin eller øl før du går i seng kan slappe av overlegen luftveismuskler og gjøre pusten vanskeligere, noe som kan forstyrre søvn.
 • Trene ofte. A’vanlig aerob aktivitet kan hjelpe deg med å miste ekstra vekt som gjør det vanskelig å puste. L’Trening kan også bidra til å redusere tyngdekraften til’natt apné.
 • Lindrer overbelastning. Ta en nasal decongestant eller et antihistamin for å åpne nesepassene hvis de er blokkert.
 • Ikke røyking. I tillegg til de andre skadelige effektene på helse, forverrer sigarettrøyk den våte økende luftveishevelsen.

L & # 8217;

CPAP er standardbehandling for OSA, men det er ikke den eneste behandlingen. Hvis du har prøvd en CPAP-maskin, og det fungerte ikke for deg, spør legen din andre alternativer som orale apparater eller kirurgi.

I tillegg til å ta behandling OSA, prøv å holde sunne vaner. Å miste vekt, gjøre fysisk trening regelmessig og slutte å røyke, kan hjelpe deg med å få en mer avslappet søvn.