Coylocytose: Diagnose, behandling og forhold til kreft

COS’er koilocytose?

Både kroppens indre og ytre overflate består av epitelceller. Disse cellene danner barrierer som beskytter organer & # 8211; Som de dypere lagene i huden, lungene og leveren & # 8211; og la dem utføre sine funksjoner.

Coylocytene, også kjent som halo-celler, er en type epitelcelle som utvikler seg etter en «8217; human papillomavirus infeksjon (HPV). Koilocytter er strukturelt forskjellig fra andre epitelceller. For eksempel, deres kjerner, som inneholder DNA av cellen, er dimensjonert, form eller uregelmessig farge.

Colocytose er et begrep som refererer til ompasningen av Koilocytter. Colocytose kan betraktes som en forløper av noen typer kreft.

Koilocytose symptomer

I seg selv, forårsaker koileocytose ikke symptomer. Men det er forårsaket av # 8217; HPV, et seksuelt transmisjonsvirus som kan forårsake symptomer.

Det er mer enn Typer 200 HPV. Mange typer forårsaker ikke noen symptomer og løser seg selv. Noen typer høyrisiko HPV har imidlertid vært knyttet til utviklingen av epithelialcelletumorer, også kjent som karcinomer. Koblingen mellom HPV og livmorhalskreft, spesielt, er godt konsolidert.

Cervical Cancer slår livmorhalsen, en smal passasje mellom skjeden og livmoren og # 8217;. I følge Verdens helseorganisasjon (WHO), Nesten alle tilfeller av livmorhalskreft er forårsaket av HPV-infeksjoner.

Symptomene på livmorhalskreft vises vanligvis ikke før kreften har utviklet seg i et avansert stadium. Avanserte symptomer på livmorhalskreft kan inkludere:

 • Blødning mellom perioder
 • Blødning etter samleie
 • ben smerte, på bekkenet eller ryggen
 • Vekttap
 • tap av Appetit
 • utmattelse
 • vaginal irritasjon
 • Vaginale tap, som kan være tynne og vandige eller mer ligner på pus og har dårlig lukt

L’HPV er også forbundet med svulster som påvirker epitelceller i # 8217; anus, penis, vagina, vulva og deler av halsen. Andre typer HPV forårsaker ikke kreft, men kan forårsake kjønnsvorter.

Årsaker til koilocytose

L’HPV overføres gjennom samleie, inkludert oral, anal og vaginal sex. Du er i fare hvis du har sex med noen som har viruset. Men siden HPV sjelden forårsaker symptomer, vet mange ikke hvordan de skal ha det. De kan uvitende sende det til sine partnere.

Når HPV kommer inn i kroppen, påvirker det epithelialceller. Disse cellene finnes vanligvis i kjønnsorganene, for eksempel i livmorhalsen. Viruset koder for dine egne proteiner i cellen DNA. Noen av disse proteinene kan utløse strukturelle endringer som forvandler celler til Koilocytter. Noen kan forårsake kreft.

Hvordan det er diagnostisert

Koilocytose i livmorhalsen oppdages gjennom en testpap eller en cervikal biopsi.

En PAP-test er en rutinemessig screeningstest for HPV og livmorhalskreft. Under en PAP-test bruker en lege en liten børste for å ta en prøve av celler fra forsiden av livmorhalsen. Prøven analyseres av en patolog for Koilocytter.

Hvis resultatene er positive, kan legen foreslå en cervikal colposcopy eller biopsi. Under en kolposcopi bruker en lege et verktøy for å belyse og forstørre livmorhalsen. Denne eksamenen er veldig lik eksamenen du har med samlingen av PAP-testen din. Under en cervikal biopsi fjerner en lege en liten prøve av stoff fra livmorhalsen.

Legen din vil dele resultatene av alle tester. Et positivt resultat kan bety at KOILOCYTES ble funnet.

Disse resultatene betyr ikke nødvendigvis at du har livmorhalskreft eller du får det. Det vil imidlertid være nødvendig å gjennomgå overvåking og behandling for å forhindre mulig progresjon i livmorhalskreft.

Forhold til kreft

Koilocytose i livmorhalsen er en forløper for livmorhalskreft. Risikoen øker Når det er flere koolocytter som kommer fra visse HPV-stammer.

En diagnose av Koilocytose etter en PAP-test eller cervikal biopsi øker behovet for hyppig kreft screening. Legen din vil gi deg beskjed når du trenger å gjøre testen igjen. Overvåking kan inkludere screening hver tredje eller seks måneder, avhengig av risikonivået.

Coylocytene er også involvert i svulster som vises i andre områder av kroppen, som anus eller hals. Imidlertid er screeningsprosedyrer for disse svulstene ikke godt konsolidert som de for livmorhalskreft. I noen tilfeller er koilocytose ikke et pålitelig mål for kreftrisiko.

Hvordan det blir behandlet

Koilocytose er forårsaket av HPV-infeksjonen, som ikke har en kjent kur. Generelt er behandlinger for HPV rettet mot medisinske komplikasjoner, som kjønnsvorter, cervikal precancer og andre svulster forårsaket av HPVs & # 8217;.

De Sannsynlighet for helbredelse Det er større når den cervical precancer eller kreften oppdages og behandles tidlig.

I tilfelle av prekaniske endringer i livmorhalsen, kan det være tilstrekkelig å overvåke risikoen gjennom hyppig screening. Noen kvinner som har en livmorhalskrecancer, kan kreve behandling, mens det i andre kvinner er en spontan oppløsning.

Behandlinger for Cervical Precancer inkluderer:

 • Fremgangsmåte for ElectroChirgical Excision Ring (LEP). I denne prosedyren fjernes unormale stoffer fra livmorhalsen ved hjelp av et spesielt verktøy med en ledningsring som bærer en elektrisk strøm. L’Trådringen brukes som et blad for å forsiktig skrape det forrige vevet.
 • Cryophurgia. Cryosurgery innebærer frysing av unormale stoffer for å ødelegge dem. Flytende nitrogen eller karbondioksid kan påføres i livmorhalsen for å fjerne forutsetningsceller.
 • Laser kirurgi. Under laseroperasjon bruker en kirurg en laser til å kutte og fjerne precancerous stoffer ALL’interiør i livmorhalsen.
 • Hysterektomi. Denne kirurgiske prosedyren fjerner livmoren og livmorhalsen; Dette brukes vanligvis til kvinner som ikke har hatt en løsning med andre behandlingsalternativer.

L & # 8217;

Hvis Koilocytene oppdages under en rutinemessig testpap, betyr det ikke nødvendigvis at du har en livmorhalskreft eller du får det. Det betyr at du sannsynligvis vil trenge hyppigere screenings slik at hvis livmorhalskreft oppstår, kan det oppdages og behandles tidlig, og dermed gi deg det beste mulige resultatet.

For å forhindre HPV, trene sikkert sex. Hvis du er 45 eller gammel, eller hvis du har en sønn som er, snakk med din vaksine lege som en videre forebygging mot noen typer HPV.