Cos & # 039; er Medicare Donut Hole? Forklaring av dekselet

Del på Pinterest

COS’er Chamber Hole Medicare?

Du har kanskje hørt om & # 8220; Donut Hole & # 8221; Med henvisning til Medicare Part D, Drug Dekning på Medicare Resept.

Donuthullet er et gap i dekning av reseptbelagte legemidler der du kan betale mer for reseptbelagte legemidler. Du går inn i Donuthole når Medicare betalte et visst beløp for reseptbelagte legemidler i et år med dekning.

En gang falt i donuthock, vil du betale mer enn lommen (OOP) for kostnaden for reseptene dine før du kommer til årlig grense. Avhengig av hvilken type deksel du velger, når du når denne grensen, kan planen din hjelpe deg med å betale reseptene dine igjen.

Store endringer kommer til Donut Hole of Medicare i 2020, mens amerikanske kongressen prøver å fylle dette dekningsgapet. Hva er disse endringene og hvordan kan de påvirke deg? Fortsett å lese mens vi diskuterer mer på doughnuthullet, på nyheten om 2020 og mye mer.

Hvordan kammerhullet fungerer Medicare og når det slutter?

Så når det begynner og slutter donutholen for 2020? Det korte svaret er at det varierer avhengig av planen om del D som du velger, og hva du bruker for reseptbelagte legemidler. Her er andre fakta på Donut Hole Medicare.

Innledende dekning grense

Du går inn i Donuthole etter å ha passert den første dekningsgrensen på piano-delen D. Den første dekningsgrensen inneholder den totale kostnaden (detaljhandel) med narkotika, hva er flyet ditt betalt for dine krav.

Etter å ha overvinne denne grensen, må du betale en viss prosentandel selv til du har nådd det som kalles OOP-terskel.

For 2020 har den opprinnelige dekningsgrensen økt på $ 4,020. Dette steg fra $ 3,820 i 2019. Generelt betyr dette at du vil kunne få flere stoffer før du faller inn i doughnut-hullet når du må betale mer selv.

Oop terskel

Dette er mengden av OOP-penger du må bruke før du forlater doughnuthullet.

For 2020 har OOP-terskelen økt på $ 6,350. Dette stiger i forhold til 2019, noe som betyr at du må betale mer OOP før du kommer ut av doughnuthullet.

Når du er i doughnuthullet, teller noen ting for din totale OOP-kostnad for å komme seg ut. Disse inkluderer:

 • OOP-kostnader for generiske og merkede stoffer mens du er i doughnuthullet
 • Rabatter på merkede stoffer mens du er i Donuthole, som inkluderer en rabatt på dekselgapet pluss en produsentens rabatt
 • Din årlige franchise: $ 435 i 2020, som steg fra $ 415 i 2019
 • Noen kopier eller medforsikring

Hva er de nye reglene på Chamber Hole Medicare for 2020?

Opprinnelig, å være i Donuthole, betydde at du måtte betale helt opp til du kommer til terskelen for større stoffdekning. Imidlertid, fra # 8217; innføring av den rimelige omsorgsloven, har doughnuthullet lukket.

Donuthullet har stengt for merkede medisiner i 2019 og vil lukke for generiske stoffer i 2020. Men selv om Donuthority Hole har blitt gradvis eliminert, i 2020, må du fortsatt betale en viss OOP-prosentandel når Medicare har nådd dekningsgrensen .

I 2020 må du betale 25 prosent av kostnaden for generiske og merkede stoffer mens du er i doughnuthullet. Både for generiske legemidler og merket, teller bare en viss mengde av kostnadene for formålene med OOP-terskelen.

La oss se hvordan det fungerer i noen eksempler nedenfor.

Generiske legemidler

For generiske stoffer, bare L’beløpet faktisk betalt teller for formålene med OOP-terskelen. For eksempel:

 • Du er for tiden i doughnuthullet og en generisk dekket legemiddel koster $ 40.
 • Du betaler 25 prosent av denne OOP-kostnaden, som er $ 10.
 • Bare disse $ 10 vil telle på OOP-kostnader for Donuthumerum. De resterende $ 30 vil ikke bli talt.
 • Merkevare medisiner

  For merkevare medisiner, 95 prosent Den totale prisen på stoffet vil inneholde for å oppnå OOP-terskelen. Dette inkluderer 25 prosent du betaler OOP pluss en produsentens rabatt.

  Så som et enkelt eksempel:

 • Du er i Doughnut Hole og en overbygd merkevare medisiner koster $ 40.
 • Du betaler 25 prosent av denne OOP-kostnaden, som er $ 10. Produsenten rabatt vil være 70 prosenteller $ 28.
 • Dette beløper seg til $ 38. Denne summen av penger vil inneholde OOP-kostnader for å gå ut av doughnuthullet. De resterende $ 2 vil ikke bli talt.
 • Hva skjer etter at jeg går ut av donuthocken?

  Etter å ha forlatt doughnuthullet, vil du motta det som kalles katastrofale dekning. Dette betyr at du må betale større beløp for resten av resten av året: 5% av kostnaden for et stoff eller en liten kompensasjon.

  Minimumsoperasjonen for 2020 har økt En PO & # 8216; fra 2019:

  • Generelle stoffer: Minimumsbetaling er $ 3.60, som steg fra $ 3.40 i 2019
  • Brand medisiner: Minimumsbetaling er $ 8.95, sammenlignet med $ 8.50 av 2019

  Valg av medisinsk deksel på Medicare resept

  Du skal abonnere på en medisinplan på Medicare-resept? Nedenfor er noen aspekter å vurdere før du velger en plan.

  • Bruke Medicare nettside Å søke etter en egnet plan.
  • Sammenlign en Medicare Del D med en Medicare Advantage Plan (Del C). Medicare Advantage-planer inkluderer helsevesen og farmasøytisk dekning i en etasje og noen ganger andre fordeler som dental og syn.
  • Sjekk for å sikre at planen du ser frem, inkluderer narkotika du får i form.
  • Hvis du tar en rekke generiske stoffer, se etter en plan som belaster en redusert betaling for disse stoffene.
  • Hvis du er bekymret for utgiftene mens du er i doughnuthullet, kan du prøve å finne en plan som gir ekstra dekning i denne perioden.
  • Pass på at den ekstra dekningen inneholder stoffene du tar.

  Forstå Medicare Part D

  Det er en valgfri Medicare-plan for dekning av reseptbelagte legemidler. Forsikringsselskaper godkjent av Medicare gir denne dekningen.

  Før del D fikk mange mennesker dekning for reseptbelagte legemidler gjennom arbeidsgiveren eller en privat plan. Noen hadde ingen dekning. Etter starten av del D, omtrent 60 prosent 70 av personer som er egnet uten dekning for reseptbelagte reseptbelagte legemidler.

  Både merkede og generiske stoffer er dekket av Medicare Parts Del D. Minst to stoffer I de vanlig foreskrevne medisineringskategoriene er inkludert i # 8217; liste over dekket medikamenter, som kalles form.

  Imidlertid kan spesifikke stoffer som dekkes av D-del D variere fra år til år. Din leverandør kan gjøre endringer i skjemaet ditt gjennom året, forutsatt at det følger de riktige retningslinjene. Dette kan inkludere ting som å endre merkevare medisiner i generiske stoffer.

  Tips for å hjelpe en elsket å registrere seg for Medicare

  Kanskje du er for ung til Medicare, men du er hjelpe en elsket å melde seg på. Her er noen ting å vurdere.

  • Vet om de ønsker fordelene med sosial sikkerhet. Hvis de er, blir de automatisk registrert i delene A og B når det passer. Ellers kan de abonnere For Medicare starter fra 3 måneder før deres 65-årsdag.
  • Vær oppmerksom på deres individuelle behov. Besøk legen mer, ta forskjellige medisiner eller trenger en ekstra visning eller tannpleie? Å vite at disse tingene kan hjelpe deg med å velge en passende plan.
  • Gjør deg klar til å gi personlig informasjon om deg. Sosial sikkerhet kan spørre deg om deg og ditt forhold til personen du hjelper. Når den er fullført, må den kjære signere forespørselen til Medicare.

  6 måter å redusere Medicare reseptbelagte kostnader

  C’er en qualcos’annet enn du kan gjøre for å hjelpe med kostnaden for reseptbelagte legemidler? Her er seks forslag:

  1. Vurdere l’ideen å bytte til generiske stoffer

  Disse er ofte billigere enn merkede stoffer. Hvis du tar et merket stoff, spør din generelle medisin lege som kan fungere like bra.

  2. Tenk på rekkefølgen av narkotika online

  I noen tilfeller kan dette være mer praktisk enn å fylle på apoteket. FDA har a Liste over forslag For sikker kjøp av elektroniske stoffer.

  3. Velg en plan med ekstra dekning under doughnuthullet

  Noen Medicare-planer kan gi ekstra dekning mens du er i doughnuthullet. Du kan imidlertid være gjenstand for høyere premier.

  4. Undersøk Statens farmasøytiske assistanseprogrammer

  Mange stater tilbyr programmer som kan hjelpe deg med kostnaden for reseptene dine. Medicare har en nyttig Forskningsverktøy Å finne programmer i staten din.

  5. Sjekk om farmasøytiske assistanse programmer

  Mange farmasøytiske selskaper tilbyr assistanseprogrammer for folk som trenger hjelp til kostnaden for deres narkotika.

  6. Be om ekstra Medicare Assistance

  Personer som har Medicare farmasøytisk dekning og har begrenset inntekt og ressurser kan gjøre det Kvalifisere deg selv for ekstra hjelp. Dette bidrar til å betale premier, fradrag og tilknyttede kvoter knyttet til en medisineringsplan.

  Bunnlinjen

  Chamber Hole Medicare er et gap i dekningen av reseptet av planen D. Sett den etter å ha merket en innledende dekningsgrense.

  Fra 2020 må du betale 25% OOP siden du går inn i doughnuthullet til du når OOP-terskelen.

  Det er en rekke ting du kan gjøre for å redusere kostnadene ved reseptene. Dette inkluderer overgangen til generisk, ekstra deksel for doughnuthullet eller [8217; bruk av et støtteprogram.

  Når du velger en medisinsk reseptbelagte legemiddelplan, må du kontrollere at flyet dekker stoffene du bruker. Det er alltid en god ide å sammenligne flere planer for å finne den som passer best for dine individuelle behov.