Cos & # 039; er hypoglykemi? Symptomer, komplikasjoner og årsaker

Hva refererer til det lave nivået av blodsukkeret?

Et lavt nivå av blodsukker, også kjent som hypoglykemi, kan være en farlig tilstand. Et lavt nivå av blodsukker kan forekomme hos personer med diabetes som tar medisiner for å øke insulinnivåene i kroppen. Ta for mange stoffer, hoppe over måltider, spis mindre enn vanlig eller gjøre mer enn normal trening kan føre til lavt blodsukkernivå i disse menneskene. Blodsukker er også kjent som glukose. Glukose kommer fra mat og fungerer som en viktig kilde til energi for kroppen. Karbohydrater som ris, poteter, brød, tortillas, frokostblandinger, frukt, grønnsaker og melk er den viktigste kilden til glukose for kroppen. Etter å ha spist, absorberes glukose i blodet og derfra reiser han til kroppsceller. Et hormon som kalles insulin, produsert i bukspyttkjertelen, hjelper celler til å bruke glukose til å produsere energi. Hvis du forbruker mer glukose enn nødvendig, vil kroppen din lagre den i leveren og musklene eller konvertere det til fett slik at den kan brukes til energi når det er nødvendig senere. Hvis du ikke har nok glukose, kan kroppen din ikke gjøre dine normale funksjoner. På kort sikt, folk som ikke tar medikamenter som øker nok glukose for å holde blodsukkernivået, kan imidlertid lavere blodsukker i kort tid føre til mange problemer med folk som tar disse stoffene. spesifikk. Blodsukkernivået anses som lavt når det faller under 70 mg / dL. Det er viktig å motta rettidig behandling for lavt blodsukkernivå for å forhindre utvikling av mer alvorlige symptomer.

Hva er symptomene på # 8217; hypoglykemi?

Symptomene på lavt nivå av blodsukker kan oppstå plutselig, inkludert:

 • Uklar utsikt
 • Akselerert hjerterytme
 • svinger d’plutselig humør
 • plutselig nervøsitet
 • Uforklarlig tretthet
 • blek hud
 • hodepine
 • sult
 • shudder
 • svimmelhet
 • svette
 • Vanskelighetsgrad å sove
 • hud prikking
 • Vanskeligheter med å tenke klart eller konsentrere seg
 • Tap av bevissthet, kramper, koma

Folk som er hypoglykemiske og vet ikke at de ikke er klar over at deres blodsukkernivå er avtagende. Hvis du lider av denne tilstanden, kan blodsukkernivået reduseres uten at du legger merke til det. Uten umiddelbar behandling kan du svimme, ha et angrep eller til og med gå til en koma. Et svært lavt blodsukkernivå er en medisinsk nødsituasjon. Hvis noen du kjenner, har diabetes og har litt moderate symptomer, kan du gi ham en mat eller en drink som inneholder 15 gram lett fordøyelige karbohydrater, for eksempel:

 • Xnumx / xnumx kopp juice eller normal drikke
 • 1 spiseskje honning
 • 4 eller 5 kjeks
 • 3 eller 4 candies eller glukose tabletter
 • 1 spiseskje sukker

Hvis noen har en seriøs reaksjon, som tilstanden av bevisstløshet, er det viktig å administrere et stoff som kalles glukagon og umiddelbart kontakt beredskapstjenester. Folk i fare for hypoglykemi bør snakke med legen din på resept for glukagon. Du bør aldri administrere noe i munnen til en bevisstløs person, siden det kan forårsake kvelning.

Hva forårsaker et lavt blodsukkernivå?

Et lavt nivå av blodsukker kan oppstå av flere grunner. Det er vanligvis en sikkerhetseffekt av diabetesbehandling.

Diabetes og lavt blodsukkernivå

Diabetes påvirker kroppskapasiteten til å bruke insulin. Tenk på insulinet som nøkkelen som låser opp cellene dine, slik at glukose kan komme inn for å produsere energi. Personer med diabetes bruker en rekke behandlinger for å gjøre kroppene i stand til å behandle blodsukker. Disse inkluderer orale legemidler som øker insulinproduksjon og insulininjeksjoner. Hvis du tar disse stoffene i store mengder, kan blodsukkernivået gå ned for mye. Noen ganger opplever folk også et lavt nivå av blodsukker når de planlegger å spise tungt, men da spiser de ikke nok. Hvis du hopper over måltider, spis mindre enn vanlig eller senere enn vanlig, men ta medisinen ALLE’riktig tid, kan et lavt blodsukkernivå også forekomme. Selv en uplanlagt overflødig fysisk aktivitet uten nok å spise kan forårsake en dråpe i blodsukker. Drikke alkohol under ansettelsen av disse stoffene kan også føre til et lavt nivå av blodsukker, spesielt hvis du drikker og ikke spiser. Når kroppen forsøker å bli kvitt’alkohol, dens evne til å kontrollere blodsukkernivået minker.

Andre årsaker til lavt blodsukkernivå

Du trenger ikke å ha diabetes for å oppleve et lavt blodsukker. Noen andre årsaker inkluderer:

 • Noen stoffer, som kinin
 • Noen medisinske forhold, som hepatitt eller nyresykdommer
 • En svulst som produserer overflødig insulin
 • Endokrine lidelser, som underskuddet av binyrene

Hvordan et lavt blodsukkernivå er diagnostisert?

Hvis du mistenker at blodsukkernivået er lavt, er det viktig å måle det umiddelbart. Hvis du ikke har en meter, og du tar medisiner for diabetes som øker insulin, snakk med legen din for å få et glukometer. Hvis hyppige lavt blodsukkernivåer oppstår, for eksempel flere ganger i uken, kontakt legen din umiddelbart for å bestemme årsaken. Det første som spesialisten vil gjøre under konsultasjonen er å gjennomgå din medisinske historie, de vil stille deg spørsmål om dine spisevaner og symptomene du opplever. Hvis du ikke har diabetes, men mistenkelig for å ha hypoglykemi, snakk med legen din på dine symptomer. Legen din vil utføre en fysisk undersøkelse. Du vil bruke tre kriterier, noen ganger kalt «8220, Whipple & # 8221 Triad; å diagnostisere et lavt nivå av blodsukker. De inkluderer:

 • Tegn og symptomer på et lavt nivå av blodsukker: Legen kan be deg om å raskt eller avstå fra å drikke og spise i lengre tid, på denne måten kan han eller hun observere tegnene dine og symptomene på hypoglykemi i blodet.
 • Dokumentasjon av lavt blodsukkernivå når tegn og symptomer manifesteres: Legen vil utføre en blodprøve for å analysere blodsukkernivået i et laboratorium.
 • Forsinkelse av tegn og symptomer på lavt nivå av blodsukker: Legen vil vite om tegnene og symptomene forsvinner når blodsukkernivået øker.

De kunne sende deg hjem med et glukometer, en liten bærbar enhet for blodanalysen, som du kan kontrollere blodsukkernivået hjemme. Du vil motta instruksjoner for å teste blodsukkernivået i enkelte øyeblikk av dagen, for eksempel etter oppvåkning og etter å ha spist. For å utføre en blodsukkertest, må du holde fingeren med en hånd (inkludert i Glycaemia Test Kit). Sett en liten blodprøve du har på en stripe som er satt inn i glukometeret. Hvis du ikke har en hånd-til-hånd glukometer og tegn eller symptomer på lavt blodsukker, oppstår disse tegnene til å diagnostisere et lavt blodsukkernivå. Sørg for at du tar det med en gang. Spis 15 gram karbohydrater, som angitt ovenfor. Gjenta testen mellom 15 minutter, og hvis blodsukkernivået ikke øker, må du teste ytterligere 15 gram karbohydrater. Hvis blodsukkernivået ikke reagerer, kontakt legen din eller nødtjenester. I tvilstilfeller bør du behandle deg selv. Symptomene på lavt blodsukkernivå forverres ofte hvis de ikke blir behandlet. Fikse en avtale for å se en lege hvis du har diabetes og ofte lider av lavt blodsukkernivå; Selv om du ikke har diabetes, men du har symptomer.

Hvor lavt blodsukkernivåer behandles?

Når blodsukkernivået er for lave, er det viktig å spise noe som inneholder karbohydrater. Hvis du har diabetes, prøv å holde karbohydratrike snacks på fingertuppene. L’American Diabetes Association anbefaler at snacken din inneholder minst 15 gram karbohydrater. Her er noen snacks du kan holde på fingertuppene dine:

 • frokostblandinger
 • Frisk eller tørket frukt
 • fruktjuice
 • pretzel
 • Kjeks

Hvis blodsukkernivået ditt er lavt, kan du også ta glukose tabletter for å øke den. Du kan kjøpe dem uten resept. Det er viktig å sjekke hvor mange gram har hver tablett før du tar den. Det som betyr noe er å konsumere fra 15 til 20 gram karbohydrater. Vent 15 minutter etter å ha spist eller antatt en glukose-tablett og kontrollerer blodsukkernivået igjen. Hvis blodsukkernivået ikke øker, spis ytterligere 15 gram karbohydrater eller ta en «8217; annen dose av glukose tabletter. Gjenta til blodsukkernivået begynner å klatre. Hvis det ikke er nok tid til å spise regelmessig, ta en liten matbit etter episoden av hypoglykemi. Pass på at du ikke spiser for mye! Dette kan forårsake overdreven økning i blodsukkernivået.

Komplikasjoner fra langvarige perioder med lavt blodsukkernivå

For personer med diabetes, er de vanlige nivåer av sukker i litt lavt blod; Imidlertid kan svært lave nivåer være farlig for livet. De kan forårsake kramper og skade på nervesystemet hvis de ikke behandles i lang tid. Umiddelbar behandling er grunnleggende. Det er viktig at du lærer å gjenkjenne symptomene dine og behandle dem raskt. For folk som er i fare for hypoglykemi, er det viktig å ha et glukagon kit, et stoff som øker nivåene. Snakk med legen din dersom du trenger mer informasjon. Du kan også snakke med venner, familie, treningskammerater og kolleger av hvordan de skal behandle deg selv hvis blodsukkernivået ditt faller for mye. Det er viktig at de lærer å gjenkjenne symptomene på et lavt nivå av blodsukker og de vet hvordan de skal bruke glukagonsettet og bør vite viktigheten av å ringe nødtjenester hvis du mister kunnskap. Iført et medisinsk identifikasjonsarmbånd er en god ide. Kan hjelpe beredskapsgrupper for å behandle deg selv hensiktsmessig hvis du trenger nødhjelp. Behandler blodsukkernivået så snart som mulig. Unngå å kjøre hvis du har lavt blodsukkernivå, da det kan øke risikoen for å ha en ulykke.

Slik forhindrer du hypoglykemi-episoder?

Det er flere måter å forhindre lavt blodsukkernivå.

Testet regelmessig

Regelmessig å sjekke blodsukkernivået kan hjelpe deg med å holde deg i målintervallet. Hvis du har hatt hypoglykemi-episoder i det siste, vil du kanskje sjekke nivåene dine før du kjører eller bruker maskiner. Snakk med legen din om når og hvilken frekvens kontroller blodsukkernivået.

FAI Sunn snacks

Anser å ha en matbit før du går hjem hvis du vet at mer enn fem timer vil passere til ditt neste fulle måltid eller hvis blodsukkernivåene er mindre enn 100 mg / dl. Det er en god ide å holde snacks rik på karbohydrater på fingertuppene i tilfelle blodsukkernivået minker mens du er borte fra hjemmet. Som nevnt ovenfor, inkluderer noen gode alternativer kornbarer, frisk eller tørr frukt, fruktjuicer, pretzels og kjeks.

Drivstoff under L’trening

L’Øvelse forbruker energi, så det kan raskt redusere blodsukkeret hvis du ikke spiser godt før du begynner. Først må du sjekke nivået ditt ett eller to timer før / # 8217; trening for å sikre at du går tilbake til # 8217; målområdet før du starter. Hvis det er veldig lavt, spis et lett måltid eller en høy karbohydratinnholdsmat. Hvis du forventer å trene for en’nå eller mer, forbruker det ekstra karbohydrater under treningen. Gel for øvelser, sportsdrikker, frokostblandinger og til og med sjokoladebarer kan gi en rask glukoseutladning til kroppen under treningen. Samarbeide med legene dine for å finne det beste programmet for deg. En moderat til intens trening kan redusere glukose opptil 24 timer etter ferdigstillelse. Så du bør sjekke blodsukkeret umiddelbart etter treningen og hver to eller fire timer til du går i dvale. Unngå intens trening umiddelbart før du går i seng.

Følg legenes instruksjoner

Hvis du følger et matprogram eller tar medisiner som øker insulinet for å kontrollere ditt lavt blodsukkernivå, er det viktig at det åpnes på planen om at legen din har gitt deg til å unngå dråper blodsukker. Hvis du ikke spiser riktig mat eller ta de riktige medisinene til rett tid, kan du redusere blodsukkernivået. Jeg vender meg ofte til legen, slik at du kan endre behandlingsplanen når du trenger det.

P:

Jeg har nettopp startet et slanking program og blodsukkernivået minner etter frokost. Du kan gi meg noen råd? Fra vårt Facebook-fellesskap

R:

Det ser ut til at du opplever noe som kalles reaktiv hypoglykemi eller lavt blodsukkernivå etter å ha spist, sannsynligvis på grunn av endring i kostholdet. Å håndtere dette problemet, rådgivende måltider og konsistente og hyppige snacks hver tredje eller fire timer som er en blanding av karbohydrater, fett og høyfibre proteiner. Det er viktig å spise fiberrike karbohydrater fordi de gir sukkeret hvis kroppsbehov, men de er også de som induserer kroppen for å frigjøre insulin. Pass på at du legger til en PO & # 8216; av proteiner eller fett til alle dine måltider og snacks. Proteiner og fett kan bidra til å redusere fordøyelsen av karbohydrater, som bidrar til å styre frigjøringen av insulin og tillater en langsom og konstant fordøyelse av karbohydrater. Pass på at du diskuterer dietten din endringer med legen din. Svarene på Peggy Pledetcher, MS, RD, LD, CDE representerer meninger fra våre medisinske eksperter. Alt innhold er strengt informativt og bør ikke betraktes som et medisinsk rådgivning. Les l’element på engelsk