Cos & # 039; er en dusj? Bruk, sikkerhet og mer

Beskrivelse

L’vaginal vanning består i å vaske skjeden med vann eller en blanding av væsker for å eliminere lukt og «ren» skjeden. Svært ofte er eddik blandet med vann, men noen ferdigpakket dusjprodukter inneholder natriumbaking soda eller jod. Noen inneholder også antiseptika og parfymer.

En i fem Kvinner i alderen 15 og 44 bruker regelmessig dusjer. EN 2002 Survey Han oppdaget at øvelsen er mer vanlig i afroamerikanske og spanske kvinner. Videre, en studere Han oppdaget at ungdom av alle etniske grupper og løp er mer sannsynlig å ta en dusj.

L’tørking kan forårsake bivirkninger som brennende og irritasjon, samt forskjellige komplikasjoner. Disse komplikasjonene kan forverre problemene du prøver å dekke, som en uvanlig lukt. Finn ut sikre måter å eliminere vaginal lukt på.

Hvordan virker det?

For å kjøre en vaginal dusj, er en blanding av vann og andre ingredienser plassert i en flaske eller i en pose. Blandingen blir så sprutet eller sprutet mot den høye i skjeden. Væskene vaskes deretter ut av vaginaen.

De vanlige grunnene til at kvinner rapporterer om å bruke en dusj inkluderer:

 • Eliminerer ubehagelig lukt
 • Hindre graviditet
 • Vaske menstrual blod etter en periode eller sæd etter kjønn
 • Unngå A’seksuell overføring infeksjon

Douching innser ikke noen av disse tingene.

Og & # 8216; trygt?

De American College of Obstetrics og Gynekologi Anbefaler ikke kvinner å bruke rengjøringsprodukter. Din vagina er designet for å naturligvis holde en sunn pH-balanse. Den er full av bakterier, eller vaginal flora, som bidrar til å stoppe infeksjoner og forebygge irritasjon.

Hvis du fjerner eller betydelig reduserer antall sunne bakterier i skjeden, kan problematiske bakterier utvikle seg. Dette kan føre til mer alvorlige infeksjoner, irritasjon og komplikasjoner.

Risikoen for å douching

Hvis du tar en dusj, kan du forstyrre det naturlige miljøet på skjeden din. Du kan ende opp med å takle komplikasjoner som kan være ganske alvorlige. Disse inkluderer:

Graviditetsproblemer

Kvinnen som tar en dusj regelmessig er mer sannsynlig Å oppleve tidlig fødsel, spontan abort og andre komplikasjoner av graviditet. L’Bruk av en dusj kan også føre til en ekstrauterin graviditet og kvinner som bruker dusjer, kan ha problemer med å bli gravid.

infeksjoner

En sunn bakteriebalanse hindrer overdreven vekst av vaginal gjær. Fjern den naturlige balansen kan gjøre gjæren blomstre. Dette kan føre til en GEAD-infeksjon på 8217.

På samme måte er en kvinne som gjør dusjene fem ganger Mer sannsynlig å utvikle bakteriell vaginose enn en kvinne som ikke gjør det.

Noen kvinner bruker dusjer i håp om at vagina vaske eliminerer en vaginal infeksjon på 8217. L’tørking kan forverre infeksjonen. Douching mens du har en vaginal infeksjon på 8217, kan også spre infeksjonen til andre deler av det reproduktive systemet.

Bekkenet inflammatorisk sykdom (PID)

Bekkenet inflammatorisk sykdom (PID) er en infeksjon som utvikler seg i reproduksjonsorganene. De fleste tilfellene av primitiv immundefekt er forårsaket av seksuelle overføringsinfeksjoner (IST).

Douching øker risikoen for en PID-kvinne av 73 prosent. En i åtte Kvinner med en historie om Pid har problemer med å bli gravid.

cervicitt

Cervicitt er en’betennelse i livmorhalsen. Som PID, er cervicitt ofte et resultat av seksuelt overførbare sykdommer, men til og med kvinnelige dusjer kvinner er mer sannsynlig å utvikle denne tilstanden.

Slik rengjør du vaginaen din trygt

Den enkleste måten å rengjøre skjeden på er å lage en enkel vask på badet eller dusjen. Såpe er ikke nødvendig, men hvis du har tenkt å bruke en, må du sørge for at det er delikat og ikke veldig duftende. Dufter og kjemikalier kan irritere kjønnsens sensitive hud.

 • Med en hånd danner den en V med de to første fingrene for å beholde ekstern hud og utvide vaginaens bretter.
 • Bruk varmt vann til forsiktig skisse området flere ganger. Vask med en delikat såpe hvis du vil bruke den. Ikke gni foldene med vold og unngå å lage såpe i skjeden.
 • Skyll forsiktig L’område med vann til det fjerner all såpe.
 • Bruker et rent håndkle, tampona l’tørr område.
 • Når skal du se en lege

  En naturlig vaginal lukt er normal, så vel som en bit & # 8216; sekresjon. Noen tegn kan indikere at du har et mer alvorlig problem, og du må konsultere en lege. Disse inkluderer:

  • Vaginale tap med en sterk lukt
  • Hvite eller gule vaginale tap
  • Vaginal lukt som er vedvarende og kjører ikke etter noen dager
  • Brenning, kløe og rødhet eller hevelse Alle’interiør eller rundt skjeden
  • Smerte eller ubehag under sex
  • smerte under urinering

  Hvordan hindre vaginal lukt

  Alle vagines har en naturlig lukt. Lukten av hver kvinne er annerledes og den naturlige lukten kan endres over tid. På samme måte kan hendelser som øvelsen eller sexet midlertidig endre den naturlige lukten av skjeden din.

  Du kan imidlertid redusere risikoen for å utvikle sterke lukt med noen få enkle trinn.

  Øv deg riktig hygiene

  Vask forsiktig kjønnsorganene regelmessig. Unngå å bruke såper som kan irritere sensitiv hud.

  Bruk pustende stoffer

  L’Overdreven fuktighet rundt kjønnsorganene og vagina kan øke luktene og føre til infeksjoner. Bruk intime klær laget på 100% bomull, som er pustende og kan absorbere svette og andre væsker. Satin, silke og polyester stoffer tillater ikke en strøm av tilstrekkelig luft og kan fremme bakteriell vekst.

  Bruk nøye deodoring produkter

  Spray og støv kan bidra til å maskere vaginal lukten, men bruk dem ikke i skjeden din. Jeg er sikker på bare 8217; utvendig av skjeden din.

  Ikke bruk aggressive vaskemidler

  Ikke bruk aggressive vaskemidler som vaginale lavainer. De kan forstyrre pH-balansen i skjeden din og forårsake irritasjoner og infeksjoner.

  Ta bort

  Din vagina er selvrensende. Den er designet for å eliminere sæd, blod og andre væsker gjennom naturlige avløp. Det er ikke nødvendig å rengjøre det med aggressive vasker.

  Hvis du lukter eller uvanlig sekresjon, ikke bruk en dusj for å slette den. I stedet løser du en avtale med legen din. Regelmessig rengjøring kan maskere eller skjule de underliggende problemene. Det kan også føre til alvorlige komplikasjoner langs veien.