Cos & # 039; er brie? Ernæring, fordeler og mer

Brie er en myk kuens melkost som kommer fra Frankrike, men nå populært rundt om i verden.

Det er strågult med en spiselig skall av hvit mold.

Videre har Brie en kremaktig konsistens og en unik og delikat smak og aroma, karakteristisk for krydret oster med mugg. Det serveres vanligvis med brød, kjeks eller frukt.

Denne unike osten kan også ha noen helsemessige fordeler takket være sine meieriprodukter og krydderprosessen som den blir utsatt for.

Denne artikkelen undersøker alt du trenger å vite om Brie, inkludert dets ernæringsmessige innhold og potensielle helsemessige fordeler.

Del på Pinterest

Ernæring Fakta

Brie er en ost full av fett og rik på næringsstoffer. Inneholder proteiner og fett, samt mange vitaminer og mineraler.

A’oz (28 gram) brie hele gir (1):

 • Kalorier: 100
 • Protein: 4 gram
 • Totalt fett: 9 gram
  • Mettet fett: 4 gram
 • Karbohydrater: 0 gram
 • Fiber: 0 gram
 • Natrium: 120 mg & # 8211; 5% av den daglige verdien (DV)
 • Vitamin A: 6% av DV
 • Vitamin B12: 20% av DV
 • Riboflavina: 11% av DV
 • Fotball: 10% av DV

Det meste av fettet i brie er mettet fett av kumelk. Selv om dette fettet har vært historisk knyttet til hjertesykdom, viser Emerging Research at det ikke er så skadelig som tidligere antatt (2, 3).

Brie er også en god kilde til protein, med 1 unse (28 gram) som tilbyr en PO & # 8216; mindre enn protein enn et gjennomsnittlig egg (4).

I tillegg til sine mange vitaminer og mineraler, er denne osten en god kilde til både riboflavina og vitamin B12. Disse vitaminene spiller en viktig rolle i energiproduksjon og metabolisme (5, 6).

Hvordan er det gjort og servert

BRIE er produsert ved å legge til den enzymatiske rennet til melk, sammen med salt og bakterier kjent som ostavlinger. L’Blandingen blir deretter modent i ca 1 måned.

Under modningsprosessen danner den hvite molden osteskruen. I motsetning til andre mugg som vokser opp på mat, er dette helt trygt å spise (7).

Det er forskjellige varianter av Brie, siden den kan produseres med hele eller delvis skummet melk, krydret for variable perioder og inneholder tilsatte urter og krydder.

Disse endringene kan betydelig endre både smaken og konsistensen. For eksempel oversetter en lengre modningstid til en mer velsmakende og myk ost.

BRIE kan spises alene, rå eller bakt, men det er vanligvis matchet til brød, kjeks, frukt eller nøtter. Det er en enkel og elegant forrett sammen med kjeks og syltetøy eller gelé. Den bakte Brie er pakket inn i Puff bakverk eller krydret med honning.

Potensielle helsemessige fordeler

Brie inneholder proteiner og fett sammen med fotball, vitamin B12 og riboflavin, noe som gjør det veldig næringsrik. Det tilbyr 100 kalorier for 1 oz (28 gram).

Fett og proteiner er forbundet med en større følelse av fylde, som kan bidra til vekttap og kontroll av # 8217; appetitt (8, 9).

Videre er hele melk forbundet med en sunnere kroppsvekt og synes ikke å øke risikoen for hjertesykdom (10, 11).

Videre er Brie rik på riboflavin og vitamin B12, som spiller en nøkkelrolle i energiproduksjonen. Hans fotball er viktig for sunn beinvekst mens hans vitamin A fremmer hudens helse og syn (5, 6, 14, 15).

Som et resultat av modningsprosessen inneholder BRIe også konjugert linolsyre (CLA), en svært antiinflammatorisk forbindelse som kan utøve antitumorseffekter (12).

Faktisk, i en testrørstudie, har Brie og andre erfarne oster bremset veksten av leukemiske celler (1. 3).

Men menneskelig forskning er nødvendig.

Brie har bivirkninger?

Myke oster som Brie inneholder en liten mengde laktose, et naturlig melkesukker.

Det er interessant å merke seg at opptil to tredjedeler av verdens befolkning er laktoseintolerant og bør begrense L’ta meieriprodukter. Imidlertid er oster generelt godt tolerert, siden mye av deres laktoseinnhold fjernes eller omdannes under ostproduksjonsprosessen (16).

Når det er sagt, folk med A’melkproteinallergi bør ikke spise denne osten.

Ellers, inkludert moderate mengder brie i dietten, bør ikke ha betydelige bivirkninger.

Størrelsen på den anbefalte delen av Brie er 1 unse (28 gram), som handler om størrelsen på tommelen. Å spise for store mengder kan forårsake hevelse eller forstoppelse og føre til et høyt kaloriinntak.

Videre inneholder 1 oz (28 gram) brie 6% av DV for natrium, som raskt blir tilsatt hvis du kombinerer det med saltede kjeks eller valnøtter. For natrium kan forårsake hypertensjon i saltfølsomme fag (17).

Endelig bør gravide kvinner unngå den ikke-pasteuriserte brie, som er laget med melk som ikke har hatt en oppvarmingsprosess for å fjerne bakterier. Det kan imøtekomme skadelige bakterier som forårsaker lørlig, som kan være dødelig (18).

Riktig lagring

Brie må lagres i en hermetisk pakke eller i en plastfolie i kjøleskapet. Siden det er en myk ost, er det spesielt utsatt for forringelse eller bakteriell forurensning hvis du er ute av kjøleskapet.

De fleste produsenter anbefaler å konsumere L’hele pakken i utløpsdatoen.

Men hvis osten virker og har en god lukt utover utløpsdatoen, er det generelt trygt å spise så lenge det var pasteurisert (19).

Men barn, gravide kvinner og mennesker med et kompromittert immunsystem bør ikke spise brie utløpt, selv om det ser ut og en normal lukt, på grunn av risikoen for eksponering for skadelige bakterier.

Det er bedre å spise eller fryse Brie innen 1-3 uker fra # 8217; åpningen av pakken, siden den vil fortsette å modne i kjøleskapet.

Brie kan fryses opp til 6 måneder hvis det er innpakket tett i et aluminiums ark og plassert i en frysepose. Men etter tining kan det være sprø og mer egnet for matlaging i stedet for å tjene som en forrett.

Husk å eliminere brie igjen ved romtemperatur i mer enn 4 timer (19).

Hvordan forstå om det gikk galt

Brie har et helt trygt lag med hvit mold på sin ytre overflate.

Men den blå eller grønne molden indikerer at osten gikk dårlig og må kastes bort.

Med hardere oster som parmesan, kan du kutte spireområdene og spise resten av produktet. Imidlertid indikerer synlig mold i myke varianter som Brie ofte at muggsporer forurenset L’hele osten (19).

Også, brie for moden & # 8211; Eller brie som har blitt alderen for lenge & # 8211; Det kan være for flytende og ha en sterk lukt av ammoniakk, som kommer fra bakteriene som brukes under produksjonen. Selv om det er trygt å spise, kan Brie for moden ha en ubehagelig smak og lukt.

Bunnlinjen

Brie er en myk ost kjent for sin kremete konsistens og den spiselige skorpen av hvit mold. Det er en utmerket forrett hvis serveres med brød, kjeks eller frukt.

Det er fullt av fett og proteiner, sammen med fotball, vitamin B12 og riboflavin.

Hvis forbruket i moderasjon, kan BRIe favior følelser av fylde og bidra til kontroll over’appetitt, som kan fremme vekttap.

Hvis du er interessert i denne osten, prøv det i ovnen som en deilig sidefat eller spis det selv som en matbit.