Coronavirus og Graviditet: Symptomer, Behandling, Risiko, Annet

Del på Pinterest

Denne artikkelen er oppdatert 29. april 2020 for å inkludere ytterligere symptomer på 2019 Coronavirus.

Graviditet er et spennende og stressende øyeblikk. Ditt sinn kjører med en «8217, uendelig spørsmål og bekymringer som spenner fra mild (men ikke dumt), det er ingen dumme spørsmål når du er gravid) mye serie.

Et vanlig spørsmål er hvordan sykdommen påvirker barnet under graviditeten. Du bør alltid informere legen din dersom du utvikler feber under graviditet fordi noen virus kan påvirke barnets helse. Eksempler inkludert:

 • Cytomegalovirus (CMV)
 • Varicella-Zoster
 • Virus Zika
 • rubella
 • Parvovirus B19
 • herpes
 • Hiv

I 2019 slo et nytt virus verdensscenen og spredt raskt: et nytt koronavirus, ansvarlig for respiratorisk sykdom covid-19. Med Zika-viruset og risikoen for irriterende anomalier fortsatt frisk i mange menneskers sinn, kan det hende at gravide har lagt til en og # 8217; annen bekymring for deres voksende lister.

Og i 2020, Verdens helseorganisasjon (WHO) Uttalt det globale utbruddet av Covid-19 One One & # 8220; Helsepersonell for internasjonal interesse & # 8221;. Dette er noen skummelt ord.

Covid-19 er fortsatt en ny sykdom som ikke har blitt godt studert. Måten det påvirker gravide kvinner og deres utviklingsbarn er ikke helt kjent. Og dette er unnerving.

Men før panikk, les videre. Her er hva du trenger å vite om det nye Coronavirus hvis du er gravid eller du planlegger en graviditet.

Hva cos’er coronavirus?

Coronavirus er en familie av virus som sirkulerer både hos mennesker og dyr og kan forårsake alt fra forkjølelsen til mer alvorlige respiratoriske sykdommer.

På slutten av 2019 kom et nytt koronavirus, kaldt akutt respiratorisk syndrom Coronavirus 2 (SARS-COV-2), i mennesker i Wuhan, Kina. Eksperter De er ikke akkurat trygge enn viruset oppstått eller utbredt, men mistenker at det kan ha overført til mennesker fra kontakt med et dyr.

Viruset forårsaker åndedrettssykdom kalt Covid-19.

Hvilke symptomer bør være oppmerksom på gravide eller ammende kvinner?

Covid-19 er hovedsakelig en respiratorisk sykdom. Symptomene vises vanligvis mellom 2 og 14 dager etter den nye Coronavirus-eksponeringen. Dataene til de som har kjøpt Covid-19 i Kina, har funnet en periode med medisinsk inkubering av 4 dager. De vanligste symptomene, uavhengig av om du er gravid eller ikke, er:

 • hoste
 • feber
 • pust
 • utmattelse

Andre symptomer inkluderer:

 • kuldegysninger, som noen ganger kan manifestere seg sammen med gjentatte shakings
 • sår hals
 • hodepine
 • Tap av Dell’lukt eller smak
 • Muskel smerter og sorger

Ring legen din hvis du har en av disse symptomene, og du er gravid. Du må kanskje sees og kanskje til og med testet, men det er viktig å varsle legen på forhånd før du går inn i studioet, slik at personalet kan ta forholdsregler for å beskytte deres helse og den for andre pasienter.

Gravide kvinner er mer utsatt for viruset?

Viruset har ikke blitt grundig designet, så ingen kan fortelle det med sikkerhet.

Men # 8217; Sentre for kontroll og forebygging av sykdommer (CDC) bemerker at gravide kvinner er mer utsatt enn andre til alle typer respiratoriske infeksjoner, som L & # 8217;. Dette skyldes delvis det faktum at graviditet endrer immunforsvaret og delvis for hvordan graviditeten påvirker lungene og hjertet på.

Likevel, fra mars 2020, er det ingen konkrete bevis som tyder på at gravide kvinner er mer utsatt for Covid-19 sammenlignet med andre mennesker, sier a 2020 studio. Og selv om de kontrakter infeksjonen, fortsetter forskerne å understreke, de er ikke lenger sannsynlig å få andre til å ha alvorlige komplikasjoner av sykdommen, som lungebetennelse.

Hvilke medisinske behandlinger er trygge for gravide med koronavirus?

Behandling for Covid-19 ligner på behandling av andre respiratoriske sykdommer. Enten du er gravid eller ikke, anbefaler legene:

 • Tar acetaminofen (tylenol) for en feber på 100.4 ° F (38 ° C) eller høyere
 • Hold godt hydrert med vann eller lavt sukkerdrink
 • hvile

Hvis Tylenol ikke senker feber, har du problemer med å puste eller starte oppkast, ring legen din for ytterligere informasjon.

Hvor farlig for en gravid kvinne kontrakt dette coronavirus?

Igjen, siden viruset er så nytt, er det få data for å fortsette. Men eksperter kan trekke på fortiden. De CDC Se på at gravide som har fått andre relaterte koronaviruser, har flere sjanser til å ha verre utfall enn gravide som ikke kontrakt disse infeksjonene.

Ting som spontan abort, for tidlig fødsel, natimortalitet og har en mer alvorlig infeksjon, ble observert hos gravide kvinner med andre koronavirus. Og en høy feber i graviditetens første trimester, uavhengig av årsaken, kan føre til feil i fødselen.

Ok, ta et dypt pust. Vi vet at det høres veldig skummelt ut. Men alle nyhetene er ikke forferdelig, spesielt hvis vi ser på gravide kvinner som fødte mens de var lei av dette bestemte viruset.

Ifølge en Dell’hvem som undersøkte en liten mester av gravide med Covid-19, hadde det store flertallet ikke alvorlige tilfeller. 147 kvinner studerte, 8217; 8% hadde en alvorlig Covid-19 og 1% var kritisk.

De Royal College of Obstetricians og Gynekologer rapporterer at mens noen kinesiske kvinner med koronavirus symptomer ga lette prematiske barn, er det ikke klart om barna ble født tidlig på grunn av # 8217; infeksjon eller hvorfor legene bestemte seg for å risikere en tidlig fødsel fordi fremtidige mødre ikke var bra. Videre har de ikke sett bevis på at denne spesielle koronavirus forårsaker spontan abort.

Viruset kan bytte til barnet mitt under graviditet eller fødsel?

Å dømme av kvinner som fødte mens de var smittet med denne koronavirus, er svaret sannsynligvis usannsynlig, eller mer presist, at det ikke er noen endelige bevis som gjør det.

Covid-19 er en sykdom som sendes hovedsakelig fra person til person gjennom dråper (tenk på hoste og nysing av smittede personer). Ditt barn kan bli utsatt for disse dråpene bare etter fødselen.

I Et lite studio Å se ni kinesiske kvinner i graviditet infisert av det nye koronaviruset i # 8217; siste trimester av graviditeten, virket viruset ikke opp i prøvene tatt fra deres fostervann eller blodet i navlestrengen eller i pharyngealpinnene i nyfødte.

Men i en litt større studere, Tre nyfødte født av kvinner med Covid-19 var positive til viruset. De andre gruppene i gruppen er negative resultater, og forskere er ikke sikre på om barn positive resultater har virkelig kontraktet viruset i utero eller tok den umiddelbart etter fødselen.

Hvis jeg har Covid-19 på leveringstidspunktet, trenger jeg en keisersnitt?

Hvis du leverer babyen din på grunn av vaginal eller keisersnitt, vil det avhenge av mange faktorer og ikke bare fra det faktum at du har Covid-19.

Men Eksperter La oss si at en vaginal fødsel er gunstig for en keisersnitt, forutsatt at du er egnet for vaginal fødsel og anbefales ikke for en keisersnitt på grunn av andre faktorer. L’utførelse av kirurgi på en kropp som allerede er svekket av et alvorlig virus, kan forårsake ytterligere komplikasjoner, observere.

Coronavirus kan gå gjennom morsmelk?

I de få studiene som ble gjort på kvinner som ammer med koronavirus, synes svaret å være nei. Men ekspertene advarer om at videre forskning er nødvendig før du kan definitivt si at det ikke er risiko. Det er risiko.

De CDC Han sier at hvis du er en neomamma som har Covid-19 (eller mistenkt at du kan gjøre det), snakk med legen din på fordeler og ulemper med Dell’amming. Hvis du bestemmer deg for å amme, kan du bidra til å begrense barnets eksponering for viruset:

 • Bruk en ansiktsmaske
 • Vask hendene nøyaktig før du berører barnet; Pass på at du skriver inn under neglene dine og fingertuppene
 • Vask hendene grundig før du håndterer en brystpumpe eller babyflaske
 • Tatt i betraktning at noen som er greit til barnet en baby flaske mor melkekstrakt

Hva er de beste strategiene for å unngå koronavirus?

Uten tvil har du allerede hørt dem, men det er verdt å gjenta:

 • Vask hendene i 20 sekunder med vann og såpe. (Gi A’se på vår guide.) I en klemme, bruk et hånd desinfeksjonsmiddel med minst 60% alkohol. Og hoppe på kluter for nyfødte: Ikke desinfiserer.
 • Bo på 6 meter fra folk.
 • Unngå å berøre ansiktet ditt, spesielt din munn, øyne og nese.
 • Hold deg unna de store folkemengdene. Faktisk, jo mer kan du begrense eksponeringen for folk, bedre.
 • ta vare på deg. Spis godt. Nok hvile. Øvelse hvis legen din sier at det er greit. En sunn kropp er i stand til å betale bedre alle slags sykdommer i en nedkjøring.

L & # 8217;

Som hovne ankler og forstoppelse, er bekymring en konstant partner under graviditet. Men det er viktig å holde perspektivet.

Denne nye Coronavirus er en alvorlig ting, men gravid eller ikke, du er ikke en and.

Selv om det er fortsatt mye å lære om viruset, viser den lille forskningen som er ute, at gravide kvinner med Covid-19 ikke er mer sannsynlig å få andre til å ha en alvorlig sykdom. Og i henhold til de begrensede dataene har vi så langt, det er usannsynlig at viruset overføres til barna sine under graviditet eller fødsel.

Som Proverb sier, er det verdt å forberede, ikke skremt. Enkle passasjer Slik vasker du hendene grundig og begrenset tid i mengden kan gjøre mye for å beskytte deg og ditt barn.