Coronavirus 2019 (Covid-19): Symptomer, Behandling, Forebygging

All’begynnelsen av 2020, har en ny type virus begynt å generere verdipapirer rundt om i verden på grunn av den hidtil usete hastigheten på overføringen.

Fra sin opprinnelse i et matmarked i Wuhan, i Kina, i desember 2019, til land fjernt som USA og Filippinene, har viruset (offisielt kalt Sars-Cov-2) infiserte titusenvis, med et voksende antall. Død, nå nå mer enn 2000.

Sykdommen forårsaket av denne virusinfeksjonen kalles Covid-19.

Men til tross for den globale panikken i nyheter om dette viruset, er det lite sannsynlig at du kan ta Covid-19, med mindre du har vært i kontakt med noen som nylig har reist til bestemte deler av Kina.

Du trenger ikke å bekymre deg for Coronavirus 2019 hvis du ikke nylig har gått til Kina, eller du har ikke vært i kontakt med noen som har blitt diagnostisert med viruset.

La oss finne noen myter. Fortsett å lese for å finne ut hvordan dette coronavirus overføres, da det er lik og forskjellig fra andre koronavirus og hvordan du unngår å spre det til andre hvis du mistenker at du har fått kontraktet dette viruset.

Informasjon om det nye Coronavirus kommer veldig raskt. L’Nøyaktighet av følgende informasjon kan endres. For å holde deg oppdatert, sjekk her.

Hva er symptomene

Legene lærer nye ting hver dag. Så langt vet vi at Covid-19 i utgangspunktet ikke forårsaker symptomer.

Du kan ta med viruset i 2 dager eller opptil 2 uker før du legger merke til symptomene.

Noen vanlige symptomer som er spesielt knyttet til Coronavirus 2019, inkluderer:

L’Komplett liste over symptomer er fortsatt undervisning.

Når skal du søke hjelp

Hvis en av symptomene ovenfor oppstår og gikk til Kina de siste 14 dagene eller var i nær kontakt med noen med Covid-19 bekreftet de siste 14 dagene, ring legen umiddelbart.

Forskjeller mellom Covid-19 og influensa

2019 Coronavirus er mye mer dødelig enn sesongens innflytelse.

De døde for innflytelse i løpet av 2019-2020 sesongen i USA er estimert mellom 0.06% og 0.1% (i februar 2020), sammenlignet med ca 2% av folket som påvirket ble diagnostisert. Coronavirus 2019.

Her er noen vanlige symptomer på A’influensainfeksjon:

Hva er årsaken til coronavirus

Coronavirus er zoonotisk. Dette betyr at før de utvikler seg hos mennesker, utvikler seg i dyr.

Slik at viruset skritt fra dyr til mennesket, en person må komme inn i nær kontakt med en dyrebærer Dell’infeksjon.

Når viruset har utviklet seg hos mennesker, kan Coronavirus overføres av person til person gjennom respiratoriske dråper. Dette er det tekniske navnet for fuktig materiale som beveger seg i # 8217; luft når noen hoster eller nyser.

Det virale materialet forblir i disse dråpene og kan inhaleres i luftveiene (luftrøret og lungene), hvor viruset kan forårsake infeksjoner.

2019 Coronavirus har ikke blitt definitivt knyttet til et bestemt dyr.

Men forskerne mener at viruset kan passeres av flaggermus til et annet dyr, være de slanger eller pangoliner, og derfor overføres til mennesker. Denne overføringen kan ha skjedd i matmarkedet åpnet i Wuhan, Kina.

Hvem er mer i fare

Du har stor risiko for å utvikle denne sykdommen hvis du kommer i kontakt med noen som er virusbærer, spesielt hvis du har blitt utsatt for spytt eller du var nær dem når de har hoste eller nyset.

Vaske hendene og desinfiserende overflater kan bidra til å redusere risikoen for å kontrahere dette eller andre virus.

De eldre mennene synes å være spesielt følsomme for viruset. En rapport fra Verdens helseorganisasjon (som) oppdaget at gjennomsnittsalderen til folk fant positivt til dette coronavirus var ca 45 år, og at mer enn to tredjedeler av disse menneskene var menn.

Hvordan coronavirus er diagnostisert?

2019 Coronavirus kan diagnostiseres på samme måte som andre virusinfeksjoner: ved hjelp av et utvalg av blod, spytt eller stoff. I USA har bare CDC i dag muligheten til å diagnostisere Covid-19.

Snakk med legen din hvis du tror at du har en «8217; coronavirus infeksjon, spesielt hvis du reiste til Kina i de siste 14 dagene. Legen vil kontakte lokale helsemessige tjenestemenn for å gi veibeskrivelse om behovet for å utføre tester for viruset.

En laboratorietekniker vil ta en blodprøve med en nål eller bruke en bomullspinne for å ta en liten prøve av spytt eller respiratoriske sekreter fra nesen eller fra baksiden av halsen.

Prøven sendes deretter til et analysesenter for å bekrefte tilstedeværelsen av viralt materiale eller antistoffer som reagerer på viruset.

Hvilke behandlinger er tilgjengelige

For øyeblikket er det en spesifikk behandling spesielt godkjent for 2019-koronavirus eller en kur for infeksjonen, selv om de for tiden blir studert behandlinger og vaksiner. I stedet fokuserer behandlingen på styring av symptomer mens viruset gjør sitt kurs.

Søk etter medisinsk hjelp umiddelbart hvis du tror du har Covid-19. Legen vil gi råd til behandling av symptomer eller komplikasjoner som utvikler seg.

Det er allerede vaksiner og behandlinger for andre koronavirus som SARS og MERS. Noen behandlinger for disse lignende virusene inkluderer:

Hva er de mulige komplikasjonene i Covid-19

Den mest alvorlige komplikasjonen av Covid-19 er en type lungebetennelse som har blitt kallenavnet den nye lungebetennelsen infisert av Coronavirus (NCIP) i 2019.

Resultatene fra en 2020 studie av 138 personer på sykehus i Wuhan Hospitals, Kina, med NCIP, fant at 26% av de som ble innrømmet, hadde alvorlige tilfeller og måtte behandles i intensivavdelingen (ICU).

Ca 4.3% av disse menneskene som har blitt innlagt på sykehus i intensiv omsorg på grunn av denne typen lungebetennelse.

Hittil er NCIP den eneste komplikasjonen som er spesielt relatert til 2019 Coronavirus. Men forskere har sett følgende komplikasjoner hos personer som har utviklet et koronavirus:

Hvordan å hindre coronavirus

Den beste måten å forhindre spredningen av dette viruset er å unngå eller begrense kontakt med folk som viser symptomene på viruset, og at de gikk til Kina i de siste 14 dagene.

Deretter, det beste du kan gjøre er å praktisere god hygiene for å forhindre spredning av bakterier og virus.

Andre typer coronavirus

En coronavirus tar navnet sitt fra måten det ser ut under mikroskopet.

Det kalles Crown fordi når man ser tett, har det runde viruset en & # 8220; Crown & # 8221; av proteiner som kalles valpomerer som stikker ut fra sitt senter i alle retninger. Disse proteinene hjelper viruset til å identifisere om du kan smitte din gjest.

Tilstanden som er nevnt som et alvorlig akutt respiratorisk syndrom (SARS), ble også koblet til et svært smittsomt koronavirus alle & # 8217;. Siden da har SARS-viruset vært inneholdt og funnet omsettelig. .

Forskjeller mellom SARS-COV-2 og SARS

Dette er ikke første gang at et koronavirus gjør nyheter: Selv det dødelige utbruddet av SARS i 2003 ble forårsaket av et koronavirus.

Når det gjelder 2019-viruset, ble SARS-viruset funnet for første gang i dyr før han spredte mennesker.

Det antas at SARS-viruset stammer fra flaggermusene og deretter spredt til et annet dyr og deretter alle «8217;.

En gang sendt til mennesker, har SARS-viruset begynt å spre seg raskt blant folk.

Hva gjør 2019 Coronavirus så kjent er at behandling eller en kur har ennå ikke blitt utviklet for å forhindre sin raske formidling fra person til person. SARS har blitt inneholdt og behandlet med hell.

Hva er prognosen

Fremfor alt, og fremfor alt, ingen panikk. Det er ikke nødvendig å ha en maske eller være karantene med mindre du har blitt diagnostisert med dette coronavirus.

Følgende enkle hygieniske regler kan hjelpe deg med å forhindre dette og andre virus.

2019 Coronavirus skremmer sannsynligvis når de leser nyhetene om nye dødsfall, karantene og reiseforbud fra og til Kina.

Men i sammenhengen er koronavirus mye mindre alvorlig og mye mindre utbredt enn de vanligste og truende smittsomme sykdommene, som L & # 8217;.

Hold deg rolig og følg legen din instruksjoner hvis du er diagnostisert med A’Coronavirus-infeksjon, slik at du kan gjenopprette og forhindre det fra det.

Les l’element på engelsk