CORNEAL EDEMA: Behandling, kirurgi og helbredende tid

Beskrivelse

L’hornhinnen ødem er hevelsen i den kåte, den klare ytre overflaten i form av en kuppel av kuppelenes kuppel som bidrar til å se tydelig. Det er forårsaket av Akkumuleringen av væsker i hornhinnen. Hvis ikke behandlet, # 8217; hornhinnenødem kan føre til en sløret syn.

Hva er årsakene til’hornhinneødem?

Hornhinnen består av lag av stoff som bidrar til å fokusere lys på baksiden av # 8217; øye for å produsere klare bilder. Langs den indre overflaten av hornhinnen C’er et lag av celler kalt endotel. Hans oppgave er å pumpe væsken som samler det indre av øyet;.

Når endotelceller er skadet, kan væsken akkumulere og forårsake hevelse av hornhinnen, med fokus på utsikten. Endotelceller kan aldri regenerere. Når de er skadet, forsvinner de for alltid.

Sykdommer som ødelegger endotelceller og kan forårsake hornhinnenødem inkluderer:

 • Fuchs (eller Fuchs dystrofi) endotel dystrofi er en arvelig sykdom som gradvis ødelegger endotelceller.
 • L’Endotheliite er en immunrespons som fører til betennelse i endotelet. Det er forårsaket av viruset av’herpes.
 • Glaukom er en sykdom hvor trykket akkumuleres alle’# 8217; øye. Trykket kan øke til punktet for å skade den optiske nerven og i noen tilfeller føre til hornhinnenødem. Dette er imidlertid sjeldent.
 • Bakpolymorphic Corneal dystrofi er en sjelden arvelig tilstand av hornhinnen.
 • Chandlers syndrom er en sjelden sykdom hvor og epitelceller multipliserer for fort.

Kataraktkirurgi kan også skade endotelceller. Vanligvis er skaden ikke helt utvidet til å forårsake problemer, men noen ganger kan det forårsake hornhinnenødem. L’hornhinnenødem som oppstår etter at kataraktintervensjonen kalles pseudofachisk hornhinnenødem eller pseudofachisk kokt keratopati. I dag er kataraktkirurgi mye mindre sannsynlig Pleie hornhinnenødem med hensyn til fortiden, på grunn av forbedringene i objektivdesign.

L’Bruk av noen stoffer kan også øke risikoen for hornhinnenødem:

 • Benzalconio klorid, et konserveringsmiddel som brukes i mange øyedråper og anestetiske stoffer
 • Klorhexidin (Betasept, Hibiclens), et antiseptisk middel som brukes til å desinfisere huden før’kirurgi;
 • Amantadina (GoCovri), et stoff som brukes til å behandle virus og Parkinsons sykdom

Hva er symptomene?

Som den kåte svulmer og væsken akkumuleres, vil visningen din bli sløret eller uskarpt. Du kan legge merke til at visningen din er spesielt fogged når du våkner for første gang om morgenen, men forbedrer om dagen.

Andre symptomer på’hornhornødem inkluderer:

 • Aloni rundt lysene
 • smerte alle’øye
 • Følelsen av at et fremmedlegeme er i øynene dine

Behandlingsalternativer for denne tilstanden

Hvis L’hornhinnenødem er mild, kan det ikke være nødvendig å behandle det. For å midlertidig lindre hevelsen i øynene, kan oftalmologen din anbefale konsentrerte dråper eller pomads (salt og vann). For hevelsen som oppstår om natten, spør legen din om det er trygt for deg forsiktig å blåse luft i øynene med en hårføner om morgenen for å fordampe overflødig tårer. Hold armen ekstern hårføner for å unngå å skade øynene dine.

Hvis hevelsen blir ganske alvorlig for å skade utsikten, må kirurgien må erstatte hele kåt eller bare endotelaget med en donors sunne hornhinnenvev. Prosedyrene som brukes til å behandle hornhinnenødemet inkluderer:

Penetrerende keratoplasty (PK eller PKP)

Kirurgen fjerner alle lagene i hornhinnen og erstatter dem med et sunt donor stoff. Det nye hornhinnen vevet holdes på plass med suturer.

Siden transplantatet kan være av uregelmessig form, kan det være nødvendig å bruke korrigerende linser for å se klart.

Risikoen for denne operasjonen inkluderer skade på linsen til linsen i’blødning, glaukom eller avvisning av # 8217;.

Descemet (DSEK) Endothelial Stripping Cheratoplasty

Denne prosedyren erstatter bare det skadede endotellaget i hornhinnen, slik at resten er intakt. Både prosedyren og gjenoppretting er raskere enn PK.

Helbredende tid og gjenopprettingstid

Gjenopprettingstiden avhenger av alvorlighetsgraden av hornhinnenødemet og fra hvordan det behandles. Et lite hornhinnenødem kan ikke forårsake noen symptomer eller kreve behandling.

Hvis du har operasjon for å erstatte hele hornhinnen, kan det hende du trenger et år eller mer for å gjenopprette utsikten helt. Fordi den nye kåt kunne være uregelmessig, kan det være nødvendig å bære briller for å få en klar visning.

Healing er mye raskere etter en DSEK-prosedyre, som bare fjerner en del av hornhinnen.

Utsikter for hornhinnenødem

Perspektiv avhenger av årsaken til’hornhinneødem. L’Mild ødem kan utvikle seg veldig sakte, så du kan ikke merke noen symptomer i en periode på år eller til og med årtier. For det mest alvorlige ødemet, gjennomgår kirurgi og slitasjebriller eller kontaktlinser, kan gjenopprette mye av den tapte utsikten.