CORNEAL ABRASION: Symptomer, diagnose og behandling

Beskrivelse

Hornhinnen er en tynn og gjennomsiktig kuppel som dekker iris og eleven til & # 8217;. Irride er den fargede delen av øyet, og eleven er det svarte senteret. Alt lyset som kommer inn i øynene dine og lar deg se det treffer hornhinnen først.

Flygende pulver, metallgranuler, sandgranulater, en yrgeklav eller andre fremmedlegemer kan skrape hornhinnen. Kontaktlinser kan også skrape eller irritere hornhinnen. En liten skrape kalles hornhinnen slitasje. De fleste hornhinnenes slitasje er små og raskt helbrede.

Noen ganger en’hornhinseal slitasje er ledsaget av en’øye betennelse. Dette kalles iritis. A’infisert hornhinnen slitasje kan også bli en’hornhornsår. Dette er alvorlige forhold som kan utvikle seg fra A’CORNEAL ABRASION.

Hva skal du se etter med hornhinnen slitasje?

Din kåt inneholder mange nerveender, så selv en mindre skrape kan være svært ubehagelig og smertefull. Det kan virke som om det er noe stort og grovt i øynene dine, selv om du ikke kan se det.

Hvis du har en plutselig øye smerte med tårer og raske blinker, så vel som rødhet i øynene, kan du ha en hornhinnen riper. Du bør se legen din så snart som mulig.

Hvordan diagnostisere A’Corneal slitasje?

Å diagnostisere A’hornhinne slitasje og undersøke øyet, vil legen fortelle deg et øyefall for å slappe av øye muskler og forstørre elev. De vil også gi deg fluoresceine-dråper for å markere ufullkommenheter på overflaten av hornhinnen.

Du kan også motta en hornhindebedøvelse for midlertidig å lindre smerten. Så legen din vil nøye undersøke øynene dine, ved hjelp av en spesiell lampe og forstørrelsesverktøy, for å sjekke tilstedeværelsen av riper og fremmedlegemer.

Hva er behandlingen for hornhinnen slitasje?

Hvis du klør øynene dine eller kommer i kontakt med noe, skyller du straks med rent vann eller saltoppløsning.

Beat øyelokkene flere ganger kan hjelpe deg med å fjerne sand, sand eller andre fremmedlegemer fra … øye. Ikke gni øynene dine, trykk på øyebollet eller sett andre løsninger eller stoffer på øynene dine.

Hvis legen din diagnostiserer deg A’Corneal slitasje, kontroller tegn på infeksjon. De vil avgjøre selv om du trenger et aktuelt antibiotika i form av øyedråper.

Du kan få reseptbelagte øyedråper for å lindre smerte og lysfølsomhet hvis slitasje er alvorlig.

Du kan også få reseptbelagte for smertestillende midler. I de fleste tilfeller vil Horny raskt helbrede, vanligvis innen flere dager.

Hvordan jeg kan forhindre hornhinnen slitasje?

For å unngå øyeskader, bruk vernebriller mens:

  • klipp plenen
  • Arbeid med verktøy
  • Bruker giftige kjemikalier eller sveiseverktøy

Hvis det oppstår CORNEAL ABRASION symptomer, kontakt lege umiddelbart for A’ytterligere evaluering.