COPDO og lungebetennelse: Forstå risikoen

COPDO og lungebetennelse

Kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) er et sett med lunge sykdommer som forårsaker luftveisobstruksjon og gjør pusten vanskelig. Kan forårsake alvorlige komplikasjoner.

Personer med KOL er mer sannsynlig å utvikle lungebetennelse. Lungebetennelse er spesielt farlig for personer med KOL fordi det forårsaker økt risiko for respiratorisk svikt. Dette er når kroppen din ikke mottar nok oksygen eller uten å fjerne L’karbondioksid.

Noen mennesker er ikke sikker på om deres symptomer kommer fra lungebetennelse eller fra forverringen av COPD. Dette kan få dem til å vente på å se etter behandling, som er farlig.

Hvis du har COPD og du tror du kan vise tegn på lungebetennelse, ring legen din umiddelbart.

KOL og vet om du har lungebetennelse

Rehancies av symptomene på KOL, kjent som forverring, kan forveksles med symptomene på lungebetennelse. Dette er fordi de er veldig like.

Disse kan inkludere kortpustethet og bryststivning. Ofte kan likheter i symptomene føre til datterselskap av lungebetennelse i de med KOL.

Personer med KOL bør være oppmerksom på symptomene som er mer karakteristiske enn lungebetennelse. Disse inkluderer:

 • frysninger
 • skjelvende
 • Økt brystsmerter
 • høy feber
 • Hodepine og muskelsmerter

Folk som lider av både KOL og lungebetennelse, har ofte problemer med å snakke på grunn av mangel på oksygen.

De kan også ha en oftere og mørkere sputum. L’Normal sputum er hvit. L’Sputum i mennesker med KOL og lungebetennelse kan være grønn, gul eller med nyanser av blod.

Reseptbelagte legemidler som generelt hjelper COPD-symptomer, vil ikke være effektive for lungebetennelse symptomer.

Kontakt lege umiddelbart hvis de nevnte symptomene som er forbundet med lungebetennelse oppstår. Du bør også konsultere en lege dersom symptomene på COPD forverres. Det er viktig å være klar over:

 • Økt respiratoriske vanskeligheter, kortpustethet eller hissing pusten
 • Rastløshet, forvirring, taleproblemer eller irritabilitet
 • Uforklarlig svakhet eller tretthet som varer mer enn en dag
 • Endringer i # 8217; sputum, inkludert farge, tykkelse eller kvantitet

Komplikasjoner av lungebetennelse og KOL

Å ha både lungebetennelse og KOL kan forårsake alvorlige komplikasjoner, forårsaker langvarig skade og til og med permanente lungene og andre hovedlegemer.

L’Betennelse av lungebetennelse kan begrense strømmen D’som kan ytterligere skade lungene. Dette kan utvikle seg i akutt åndedrettssvikt, en tilstand som kan være dødelig.

Lungebetennelse kan forårsake oksygen eller hypoksi-deprivasjon hos personer med KOL. Dette kan føre til andre komplikasjoner, inkludert:

 • skader
 • Kardiovaskulære problemer, inkludert hjerneslag og hjerteinfarkt
 • irreversibel cerebral skade

Folk med et mer avansert KOL-tilfelle er til størst risiko for alvorlige komplikasjoner på grunn av lungebetennelse. Tidlig behandling kan bidra til å redusere disse risikoene.

Hvordan lungebetennelse behandles hos personer med KOL?

Personer med KOL og lungebetennelse er normalt innlagt på sykehus for behandlinger. Legen kan bestille thorax radiographs, tc scanner eller blodprøver for å diagnostisere lungebetennelse. De kan også teste et utvalg av sputumet ditt for å lete etter en & # 8217;.

Antibiotika

Legen kan foreskrive antibiotika. Disse vil trolig bli administrert intravenøst ​​når du er på sykehuset. Det kan også trenge å fortsette å ta antibiotika oralt etter å ha kommet hjem.

Steroider

Legen din kan foreskrive glukokortikoider. Kan redusere lungebetennelse og hjelpe deg med å puste. Disse kan administreres ved inhalator, pille eller injeksjon.

Åndedrettsbehandlinger

Legen vil også foreskrive narkotika i nebulisatorer eller inhalatorer for ytterligere hjelp med å puste og administrere KOL-symptomer.

Oksygentilskudd og til og med fans kan brukes til å øke mengden oksygen du mottar.

Lungebetennelse kan forebygges?

De Sentre for sykdomskontroll og forebygging anbefaler at folk med KOL vedtar tiltak for å hindre lungebetennelse når det er mulig. Regelmessig vask av hendene er viktig.

Det er også viktig å vaksinere for:

 • L & # 8217;
 • lungebetennelse
 • tetanus, difteri, pertussis eller pertussis: TDAP-anropet er nødvendig en gang som en voksen, og så bør du fortsette å motta vaksinen mot tetanus og difteri (TD) hvert 10. år

Du bør få influensavaccinen hvert år så snart det blir tilgjengelig.

To typer vaksiner mot lungebetennelse er nå anbefalt for nesten hver 65 år og utover. I noen tilfeller administreres vaksiner mot lungebetennelse først, avhengig av dine generelle helse- og medisinske forhold, så snakk med legen din om hva som er best for deg.

Ta medisiner for KOL akkurat som foreskrevet av legen din. Dette er nøkkelen til å håndtere sykdommen din. KOL-stoffer kan bidra til å redusere antall eksacerbasjoner, redusere fremdriften av lungeskader og forbedre livskvaliteten.

Du bør bare bruke counter medisiner (OTC) anbefalt av legen din. Noen motisiner kan samhandle med reseptbelagte legemidler.

Noen benk-top-stoffer får dine nåværende lunge symptomer. De kan også sette deg i fare for døsighet og sedasjon, som kan videre komplisere KOL.

Hvis du har COPD, jobber du tett med legen din for å hindre komplikasjoner. Slutte å røyke hvis du ikke gjør det. Du og legen din kan utdype en langsiktig plan for å redusere Copco Re-Acquisitions og risikoen for lungebetennelse.

Outlook

Hvis du har COPD, har du større risiko for å utvikle lungebetennelse enn de uten KOL. Personer med forverring av KOL og lungebetennelse er mer sannsynlig å ha alvorlige komplikasjoner på sykehuset i forhold til de som har en Copco-forverring uten lungebetennelse.

Den tidlige diagnosen av lungebetennelse hos personer med KOL er viktig. En tidlig diagnose er vanligvis oversatt til bedre resultater og mindre komplikasjoner. Før du tar vare på og får symptomene under kontroll, er det sannsynligvis at du vil skade lungene dine.