COPCO vs EMPHYSEMA: C & # 039; er en forskjell?

Forstå KOL

Kronisk obstruktiv bronkopneumopati (KOL) er et generisk uttrykk gitt til en gruppe kroniske lungesykdommer som gjør det vanskeligere å puste luften fra lungene.

Disse sykdommene inkluderer emfysem, kronisk bronkitt og noen ganger astma. Noen sykdommer som forårsaker bronkiectasie, fører også til kronisk hindret lungefly. Folket som har blitt diagnostisert av KOL, har generelt emfysem, kronisk bronkitt eller begge deler.

Som L’Enfisema kobles til COPD

Det sies at alle de som er diagnostisert med encisema har KOL. Du kan imidlertid diagnostiseres med KOL og ikke å ha enfisema. En person kan motta en KOL-diagnose mens du bare har kronisk bronkitt, for eksempel.

L’Emphysem er vanligvis det direkte resultatet av år førte til røyking sigaretter. Hans symptomer har en tendens til å treffe middelaldrende eller eldre mennesker. Kronisk bronkitt, som kan manifestere seg raskere eller senere i livet, kan også skyldes tobakkrøyk.

Røykingseffekter på lungene

Sunn lungene Filter L’Air Vi puster.

Lungene dine fanger forurensninger med et tynt lag av slimete belegg. Små børster kjent som øyenvipper sveper bort de skadelige partiklene slik at de kan fjernes fra lungene. Når du hoster, blir smuss og forurensende stoffer hevet med slim.

Fordi røyking ødelegger øyevippene, kan lungene dine ikke fungere skikkelig: det er ingen passende måte å få partiklene ut. Dette oversetter til skade på små poser d’luft i lungene kalt Alveoli. Denne skaden skjer hos personer med emfysem.

L’betennelse forårsaket av røyk kan føre til kronisk bronkitt og skade luftveiene og bronkiene, selv om alveolene fortsatt kan være permanent skadet.

Effekt på alveoli

Tenk på alveolene som små bunter av ballonger. Hovne og deflate når du puster. Når alveolene er skadet, mister de imidlertid evnen til å rekyler riktig. Dette gjør det i sin tur vanskelig å puste.

Når alveolene strekker seg permanent og deres vegger, vil lungene ha problemer med å ta oksygen og puste ut karbondioksid. Dette tvinger hjerte og lunger for å jobbe mer og reduserer oksygen som er tilgjengelig for andre organer og stoffer, noe som forårsaker ytterligere skade.

Årsaker til KOL

Ikke alle de som utvikler KOL, har en historie om sigarettrøyk. Å være utsatt for passiv røyking over tid kan også ha en negativ innvirkning på helsen din. Røyking marihuana kan også forårsake KOL.

Folk som inhalerer røykene av brente brensler for å lage mat eller har en langvarig eksponering for forurensende stoffer, for eksempel miljørisiko eller arbeidsplass, kan også utvikle KOL. Det antas også at gener kan spille en rolle i de som utvikler KOL og hvor alvorlig er.

En kjent genetisk årsak til COBD er mangel på alfa-1 antitripin. Mer informasjon om risikofaktorer for KOL.

Behandlinger for COPDO og Enfiseme

Skaden på lungene forårsaket av’Emphysema er ikke reversibel. Imidlertid, L’emfysem og andre former for KOL er herdbare forhold.

I tillegg til bronkodilatatorer og inhalerte steroider, kan personer med disse forholdene administreres antibiotika for å kontrollere infeksjoner. Andre behandlinger inkluderer ytterligere oksygenbehandling.

I sjeldne tilfeller kan kirurgi være nødvendig for å redusere lungevolumet eller til og med en lungetransplantasjon.

Livsstilsendringer kan forenkle livet ditt hvis du lider av en av disse forholdene. Endre måten du spiller husarbeid, kjøkken og andre home-gjerninger kan lindre symptomer.

Hold også vinduene lukket i forurenset dager og bruk klimaanlegget i høy luftfuktighet kan hjelpe.

Slutte å røyke sigaretter

Alle som har kopp eller lyst til å hindre at den må slutte å røyke umiddelbart. Ifølge sentrene for sykdomskontroll og forebygging (CDC), forårsaker røykene opptil 80 prosent av alle dødsfall relatert til KOL.

Å slutte å røyke er ofte den første behandlingslinjen for personer med emfysem eller andre former for KOL. Oral medisiner på resept, patcher og dekk kan brukes til å redusere ønsket om nikotin.

Effekter av elektroniske sigaretter på lungene

Litt er kjent om hvordan elektroniske sigaretter, også kalt elektroniske sigaretter, påvirker lungene nøyaktig og hvis de bidrar til KOL eller andre lungesykdommer.

I tillegg til nikotin kan damp i elektroniske sigaretter også inneholde tungmetaller, superfini-rusk og kreftfremkallende stoffer, inkludert det som kalles akrolein.

Mange elektroniske sigarettfirmaer merker sine aerosoler og aromaer som ingredienser som er «8220, men dette er basert på forskning på # 8217, inntak og svelging av disse stoffene i mat, ikke på’innånding.

Ytterligere studier er nødvendig for å bestemme L’komplett innvirkning og potensielle risikoer som elektroniske sigaretter representerer for mannen.

Selv om elektroniske sigaretter ofte markedsføres som en måte å slutte å røyke i tradisjonell forstand, godkjente US Food and Drug Administration (FDA) ikke denne bruken. I 2016, FDA Han annonserte at han ville begynne å regulere produksjon, import, emballasje, reklame og salg av elektroniske sigaretter i USA.

L’American Lung Association anbefale at folk som prøver å slutte å røyke, bruke en FDA godkjent medisinering.

Viktigheten av en sunn livsstil

I tillegg til å slutte å røyke, spise godt og håndtere stress bidrar også til å håndtere emfysemet og andre former for KOL.

Folk med betydelig KOL er ofte undervektige og trenger vitaminer, inkludert A, C og E. Frukt og grønnsaker bør alltid være en del av ditt balansert kosthold.

Det er også viktig å håndtere andre kroniske sykdommer som hjertesykdommer, diabetes mellitus og hypertensjon for å redusere risikoen for KOL-komplikasjoner.

Stress kan også forverre KOL. Tai Chi og Yoga er begge måter å redusere stress og viste lovende resultater i # 8217; hjelpe folk å håndtere emfysemet.

Hindre KOL

KOL kan vanligvis forhindres mens du opprettholder sunne vaner. Filen forblir imidlertid Tredje hovedårsak av døden i USA. Kobberet slår seg rundt 30 millioner folk over hele landet.

I tillegg til å slutte å røyke eller aldri ta vanen, kan du beskytte lungene dine og unngå forurensende agenter. Hvis du jobber i en farlig jobb for miljøet, diskuter de sikkerhetsforanstaltninger med din veileder.