COPCO vs CHF: Likheter og forskjeller

Lignende symptomer

Mangel på pusten og hissing pusten er symptomer på både KOL og CHF. Åndedrettsproblemer oppstår vanligvis etter fysisk aktivitet og har en tendens til å vokse gradvis.

All’begynnelsen, kan du merke en følelse av pusten unna etter enkle aktiviteter som å klatre en trapp. Med forverringen av COPD og CHF kan mangelen på pust eller hissing pusten forekomme med liten fysisk innsats.

En kronisk hoste er et av de viktigste symptomene på KOL. Hoste kan noen ganger løfte mucus fra de syke luftveiene. Det kan også være en tørr hoste.

Personer med CHF har også en tendens til å ha en tørr hoste som produserer sputum. L’Sputum er slim som også kan inneholde blod, pus eller bakterier.

KOL kan også føre til følelse av undertrykkelse til brystet. CHF fører ikke til en thoracisk innsnevring, men du kan føle at hjertet ditt slår uregelmessig eller raskt i brystet.

Ulike opprinnelser

Selv om de deler noen vanlige symptomer, vokser KOL og CHF for ulike årsaker.

Den eneste vanligste årsaken til KOL er røyk. En historie om røyk garanterer ikke å kontrakt i KOL, men øker sannsynligheten for å utvikle åndedrettsproblemer. Røyking er også en risikofaktor for hjertesykdom og CHF.

Noen tilfeller av KOL kan kobles til innånding av passiv røyking eller ALLE «8217; innånding av kjemikalier på arbeidsplassen. En familiehistorie av KOL kan også øke sannsynligheten for å utvikle tilstanden.

L’hjertesvikt kan skyldes koronar sykdom (CAD). Denne sykdommen oppstår når blodårene i hjertet stopper, noe som kan forårsake hjerteinfarkt.

Andre årsaker til hjertesykdommer inkluderer hjerteventilsykdommer, hypertensjon og hjerte muskel sykdommer.

Behandling og livsstil

Det er ingen kur mot KOL eller CHF, så behandling tar sikte på å redusere utviklingen av sykdommer og administrere symptomer.

Siden røyking kan bidra til KOL og CHF, slutte å røyke, forbedre helsen din, uavhengig av forholdene dine.

L’Vanlig fysisk aktivitet er viktig for å styrke hjertet og lungene, men både COB og CHF kan begrense hvilke typer øvelser du kan gjøre. Snakk med legen din med sikre aktiviteter og forholdsregler for å ta før og under treningen.

Flere stoffer brukes til å behandle COPD og CHF.

Copco

En vanlig medisinering for KOL er en bronkodilator. Dette stoffet slapper av musklene rundt luftveiene, og letter pustet.

Kortsiktige bronkodilatorer D’handling kan vare opptil seks timer og er vanligvis anbefalt for perioder du er mer aktive. Langvarige bronkodilatatorer kan vare opptil 12 timer og brukes hver dag.

Alvorlighetsgraden av COPD vil bestemme hvilken type bronkodilator bedre for deg.

Hvis du lider av alvorlig KOL, kan det også være behov for glukokortikosteroider også innånding. Disse er steroider som bidrar til å minimere luftveiene betennelse.

CHF

CHF kan føre til bruk av forskjellige stoffer. Vasodilators hjelper ditt hjerte til å forstørre blodkar og senke blodtrykket. Dette bidrar til å redusere vekten på hjertet ditt. Beta-blokkere kan redusere hjertefrekvensen og redusere belastningen på hjertet.

Andre viktige stoffer inkluderer diuretika, som reduserer mengden væsker og natrium i kroppen. De kan også bidra til lavere blodtrykk.

Et stoff som kalles digoksin styrker hjerte sammentrekninger. Det kan være en viktig del av behandlingen av CHF hvis andre legemidler ikke er nyttige, eller hvis du har en unormal hjertehytme som atrieflimmer.

Antikoagulerende stoffer kan også brukes til å behandle CHF. Disse stoffene kan bidra til å redusere risikoen for blodpropper. For tilfeller av alvorlig CHF og KOL, blir oksygenbehandling ofte brukt. Denne terapien gir lunge oksygen gjennom et rør i nesen.

Forebygging

Hovedforebyggende tiltak for å unngå KOL er aldri å røyke eller slutte å røyke. Mange produkter og terapier kan hjelpe folk å slutte å røyke. Spør legen din om disse metodene eller søk etter programmer i ditt samfunn eller på ditt lokale sykehus.

Ingen røyking kan også bidra til å bevare hjertehelsen. Andre skritt for å redusere risikoen for CHF inkluderer:

  • Behandle blodtrykk og kolesterol, både gjennom narkotika og endringer i livsstil
  • Tren nesten hver dag i uken
  • Følg et lavt mettet fett diett, tilsatt sukker og natriumsukker
  • Spis en diett rik på frukt, grønnsaker og integrert frokostblandinger

Også gjennomgå regelmessige kontroller og følg råd fra legen kan bidra til å forhindre KOL, CHF og andre alvorlige helseproblemer.

Outlook

KOL og CHF er alvorlige forhold som påvirker pusten og kan påvirke aktiviteten din i livet. Selv om begge har lignende risikosymptomer og faktorer, treffer COPD lungene og CHF treffer hjertet.

Ulike stoffer brukes til å behandle alle forholdene. Men sunn mat, gjør mye trening og slutte å røyke er gode behandlinger for begge.