Concha Bullosa: Diagnose, komplikasjoner og mer

Cos’er bullosa concha?

Basene er teksturer laget av bein alle i 3217; nese. Hjelp til å kontrollere strømmen av D’luft i nesen. De renser også og oppvarmer luften du inhalerte slik at den er klar til å bli pustet i lungene. Åndedrett er prosessen med inspirasjon og utånding.

Bullosa Concha oppstår når en av melodiene, eller turbinen, alle interiørene som fyller med en sekk luft;. Dette er også kjent som turbinpneumatisering.

Det er tre par Conca i nesen på begge sider av septumet. Din septum er strukturen som deler nesen din i halvparten.

Disse conchae inkluderer:

  • De øvre turbiner, som er den høyeste betong av nesen, nær hjernen. Disse beskytter den olfaktoriske pæren, den delen av hjernen som hjelper deg med å snuse.
  • De midtre turbiner, som finnes mellom øvre og nedre betong. De bidrar til å forhindre at innånding av luften kommer inn i brystene dine direkte.
  • De nedre turbiner, som er nedre bassenget i nesen. Bidra til å fukte og varme den inhalerte luften før du går inn i lungene.

Du kan legge merke til smerte eller ubehag rundt brystene når de sentrale turbinatene fyller opp med en pose D & # 8217;.

I mange tilfeller trenger du ikke å se en lege eller få deg til å kurere for Bullosa Concha. Men jo større er airbagen, jo mer ubehag du kan prøve. Den ubehandlede Bullous Concha kan også forårsake mer ubeleilige forhold, inkludert brystinfeksjoner.

Hvordan gjenkjenne symptomene

En liten bullosa concha forårsaker vanligvis ikke noen tydelige symptomer. Du kan ha en bollosa concha i nesen for livet og aldri innse det.

Større en bullous concha vokser, jo større smerter og ubehag du vil prøve. De vanligste symptomene inkluderer:

  • trykk eller smerte rundt brystene og alle i øynene rundt øynene
  • følelse av ikke å være i stand til å få nok luft fra nesen
  • Å føle noe er i veien inne i neseborene dine

Symptomer på Bullosa Concha kan virke som de med bihulebetennelse eller en sinusinfeksjon. Disse forholdene kan også få deg til å føle deg som om du ikke kunne utløpe veldig bra fra nesen din. Imidlertid forårsaker Bollyous Concha generelt ikke smerte ALL’øre og kjeve, slimdrenering eller andre tilhørende symptomer.

Årsaker til Bolly Concha Feil

Det er ikke klart hva som helst Bolly Concha forårsaker. Noen Undersøkelser antyder at det er mer sannsynlig å skje hvis du har en viderekoblet septum. Dette betyr at septumet ikke er helt rett, noe som kan gjøre det vanskeligere å puste gjennom en av neseborene. En viderekoblet septum kan også forårsake andre symptomer, for eksempel snorking lydløst og nattapné.

Hvordan det er diagnostisert

Hvis en bollosa concha ikke påvirker evnen til å puste normalt, trenger du sannsynligvis ikke å konsultere legen din.

Hvis symptomene påvirker livskvaliteten, kan legen foreslå en bildebehandlingstest slik at de kan se og diagnostisere en mulig Bollosa Concha. Så de kan bidra til å behandle det.

Den vanligste bildeprøven som utføres for Bullosa Concha, er en tac. Denne testen gjør det mulig for legen å se et tverrsnitt av nesen og Conca-strukturen slik at de kan identifisere lommer D & # 8217;. Lommene vises vanligvis som hudormer der Conca vanligvis vises grå. Mange Bollyous Concha ser ofte ut som store runde sirkler eller store lommer som strekker seg fra andre deler til nesen inne.

Legen kan også bruke en MR-test for å se etter Bollosa Concha. MR-bildene viser nesenes tredimensjonale struktur og konca. Som en TC-skanning kan en MR-test gjøre det enkelt for legen din å identifisere en kokt concha som en mørk sirkel alle «8217; indre av strukturen rundt din konca.

Hvis du har en kokt concha som forårsaker andre forhold, for eksempel brystinfeksjoner eller bihulebetennelse, vil legen også diagnostisere disse forholdene og utvikle en passende behandlingsplan.

Behandlingsalternativer

Du vil sannsynligvis ikke trenge omsorg hvis Bollosa Concha ikke får deg til smerte eller ubehag. Ingen narkotika eller kirurgi er nødvendig hvis du ikke er symptomer.

Hvis symptomene som hodepine eller respiratoriske vanskeligheter forstyrrer livet ditt, kan legen anbefale kirurgi. De kan foreslå en av følgende prosedyrer:

Knusning: Legen bruker verktøy for å klemme Bollosa Concha til den frigjør luften som er inne i dem. Denne operasjonen kan be om L & # 8217, lokal eller generell anestesi. Det regnes som trygt og har få komplikasjoner, hvis det er.

Turbinoplasty: Legen omformer beinene og stoffet rundt Bullosa Concha for å la luften strømme gjennom conchen lettere. Denne intervensjonen krever vanligvis L’generell anestesi.

Reseksjon eller reduksjon av turbiner: Legen bruker verktøy for å fjerne noen eller alle Bollosa Concha. Denne intervensjonen krever vanligvis L’generell anestesi.

Legen kan også anbefale septoplastiet for å korrigere en viderekoblet septum for å hjelpe deg med å puste lettere.

De fleste av disse inngrepene er dekket av mange forsikringsplaner. Ditt forsikringsselskap kan gi deg mer informasjon om dine individuelle dekningsalternativer.

Dette kan føre til komplikasjoner?

Den ubehandlede Bullous Concha kan forårsake brystinfeksjoner. Disse kan la deg oppleve:

  • hodepine
  • Drenering av slim fra nesen
  • sår hals
  • hoste som ikke vil gå bort

Hvis ikke behandlet, kan Sinus infeksjon bli kronisk. Kronisk bihulebetennelse kan gjøre pusten vanskeligere fordi nasal airways er blokkert av G’betennelse. Det kan også forårsake tretthet, kvalme og hodepine, hals og ører.

Over tid kan komplikasjoner forårsake meningitt eller få deg til å miste lukten eller synet.

Outlook

Det er ikke nødvendig å behandle Bullous Concha hvis de ikke forårsaker noen symptomer. Men hvis du har smerte og ubehag eller ikke kan puste riktig, kan kirurgi være et godt alternativ.

Legen din kan gi deg informasjon om din individuelle diagnose og veilede deg gjennom de ulike behandlingsalternativene til din disposisjon. Ikke bare kan korrigerende kirurgi bidra til å lindre symptomene, men kan også bidra til å forhindre komplikasjoner.