Concerta vs Ritalin: Forskjeller i dosering og mer

Introduksjon

Concerta og Ritalin er stimulanter som brukes til å behandle uorden oppmerksomhetsunderskudd hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD). De er begge forskjellige merkede versjoner av det samme stoffet, kalt metylfenidathydroklorid. Selv om disse to legemidlene har lignende effekter på hjernen, bor deres forskjeller i styrke, dosering og varighet av legemidlet;.

Tilleggsinformasjon: Kjenne symptomene på’ADHD hos barn og voksne »

Egenskapene til narkotika ved et slag d & # 8217;

Tabellen nedenfor sammenligner ulike grunnleggende funksjoner i disse to legemidlene ved siden av hverandre.

Del på Pinterest

Konkurrere vs Ritalin i kroppen din

Stimulerende midler er blant de vanligste foreskrevne legemidlene for ADHD;. Ifølge Cleveland Clinic arbeider stimulantene til å behandle tilstanden i 70% av voksne. De er også effektive for 70-80% av barna med ADHD. Stimulerende midler som konsis og ritalin kan bidra til å redusere symptomene som rastløshet, hyperaktivitet, kort oppmerksomhetskapasitet og mer.

Til tross for navnet på denne klassen av narkotika, har stimulansene faktisk beroligende effekter på hjernen. De jobber ved å øke nivåene av kjemikalier av hjernen dopamin og norepinefrin. Disse kjemikaliene spiller en rolle i # 8217; ADHD.

Ytterligere informasjon: ADHD og dopaminens rolle »

Selv om Concerta og Ritalin har samme aktive ingrediens, jobber de på forskjellige måter. Sammenlignet er et langvarig stoff D’handling: øker stadig dopamin. Dette betyr at du må ta det bare en gang om dagen for å lindre symptomer hele dagen. Ifølge Cleveland Clinic, samordnet innen 10 til 12 timer. I de fleste tilfeller forbedres symptomene i løpet av dagen, så det er bedre å ta denne medisinen først om morgenen. Effektene kan forsvinne på slutten av dagen.

Ditalin er en annen del, ritalin en umiddelbar og kortsiktig frigjøringsstimulerende D & # 8217;. Dette betyr at det fungerer raskt i kroppen din. Øker dopamin og norepinefrin nivåer nesten umiddelbart. Ritalin er spesielt nyttig for folk som umiddelbart trenger å lindre symptomene. Siden Ritalin ikke virker hele tiden som en konsert, blir Ritalin tatt to eller tre ganger om dagen. Det er bedre å ta stoffet 45 minutter før du spiser for å sikre at kroppen din absorberer den helt.

Concerta har en lang og konstant utgivelsesmodell, mens kortsiktige Ritalin D’action frigjøres raskere og nivået faller mellom doser. Dette skaper flere åser og daler i blodnivået ditt. Noen får bedre resultater med langvarig konsistent utgivelse, mens andre kan trenge Dell’rask Ritalin-handling.

Andre versjoner av Ritalin kan fungere som ligner på langsiktige konsertfordeler. Disse inkluderer Ritalin SR i mellomliggende virkning og langvarig Ritalin. Men Ritalin gjør ikke tøft konserten. Husk at konserter kan opptre opptil 10-12 timer. Cleveland Clinic anslår at langvarig Ritalin D’handlingsfunksjoner i seks til åtte timer.

Kostnad, tilgjengelighet og forsikring

C’Det er en kostnadsforskjell mellom doseringen en gang en dag med konsis og de forskjellige dosene en dag du tar Ritalin med umiddelbar utgivelse. Generelt koster Ritalin mer fordi det er nødvendig å ta det oftere.

Begge stoffene er tilgjengelige som generiske legemidler. De generiske modulene har en tendens til å koste mindre enn merkingsversjonene av de samme stoffene. De generiske former for Ritalin har en tendens til å koste mindre enn de generiske former for konserter. Kostnaden for deg avhenger av din helseforsikringsplan. Din plan dekker sannsynligvis de generiske figurene til begge legemidlene. Videre er Concerta og Ritalin begge generelt gitt i de fleste apotek.

Bivirkninger

Stimulerende midler som konsis og ritalin innebærer risikoen for bivirkninger. Begge stoffene kan påvirke veksten hos barn eller forårsake vekttap. Noen leger spør folk å gjøre & # 8220; narkotika for narkotika & # 8221;. For eksempel kan barnets lege spørre sønnen din om å forstyrre stoffinntaket i løpet av sommerens sommer for å redusere risikoen for bivirkninger.

Siden de inneholder det samme stoffet, har konsistent og ritalin på samme bivirkninger. Vanlige bivirkninger kan inkludere:

 • hodepine
 • svimmelhet
 • tørr i munnen
 • irritabilitet
 • søvnforstyrrelser
 • Kvalme, oppkast eller magesykdommer
 • tap av Appetit
 • angst
 • Raskere hjertefrekvens

Alvorlige bivirkninger kan inkludere:

 • har redusert vekst hos barn
 • brystsmerter
 • pust
 • Fingrene av hender eller kalde eller ufølsomme føtter som blir hvite eller blå
 • svime av
 • Økt vold eller voldelige tanker
 • Høring hallusinasjoner (stemmer forteller deg å gjøre visse ting)
 • Dolorøse ereksjoner som varer flere timer
 • avhengighet

Bruk med andre medisinske forhold og narkotika

Disse stoffene er ikke egnet for alle. Personer med noen helseproblemer bør ikke ta Concerta eller Ritalin. Det kan også være nødvendig å unngå narkotika hvis du tar visse stoffer. Pass på at du informerer legen din fra alle skoler og reseptbelagte legemidler, kosttilskudd og urter du antar. Spesielt bør du ikke bruke en monoamino oksidaseinhibitor (IMAO) innen 14 dager fra’begynnelsen av Concerta eller Ritalin.

Før du tar en av de to stoffene, fortell legen din dersom du har en nåværende historie eller symptomer på:

 • Dysfunitet av’koronar arteria
 • glaukom
 • hjertesykdom
 • Hypertensjon (høyt blodtrykk)
 • Uregelmessig hjerterytme
 • Hypertyreoidisme (hyperoide skjoldbrusk)
 • psykose
 • Alvorlig angst

Concerta og Ritalin kan misbrukes. Selv om du tar medisiner som foreskrevet, kan de forårsake avhengighet. Risikoen for avhengighet er større hos personer med en historie med rusmisbruk. Hvis du har en historie med narkotika- eller alkoholmisbruk, bør du diskutere risikoen for avhengighet til legen din før du tar konserter eller Ritalin.

Begge medisiner er narkotika for kategori C Graviditet. Dyrestudier viste bivirkninger i fosteret, men det har ikke vært nok tilstrekkelige studier på mennesker for å trekke konklusjoner. Informer legen din dersom du er gravid, du ammer eller planlegger en graviditet.

Snakk med legen din

Vær Concierge og Ritalin Arbeid på en lignende måte for å hjelpe deg med å forbedre symptomene på # 8217; ADHD. De to stoffene har også likheter med hensyn til fordeler, risiko og hvor godt de jobber. Den største vurderingen i å bestemme mellom de to stoffene kan være hvis en lang eller kort versjon D’handling er det beste. Dette valget avhenger av alvorlighetsgraden, frekvens og timing av symptomer. Legen din kan hjelpe deg med å velge hvilke medisiner som er best for deg.