Com & # 039; reiser når du bruker en rullestol

Cory Lee måtte ta en flytur fra Atlanta til Johannesburg. Og som de fleste reisende, tilbrakte han dagen før han forbereder den store reisen, ikke bare pakking kofferter, men også avstå fra mat og vann. Det er den eneste måten det ville være i stand til å overvinne reisen på 17 timer.

& # 8220; bare ikke bruk på badet på flyet: det er den verste delen av flyet for meg og for hver annen rullestolbruker & # 8221; sier Lee, som har A’spinal muskuløs atrofi og skriver på Blogger av hans erfaring som reiser rundt om i verden på en elektronisk rullestol a Curb gratis med Cory Lee.

«Jeg kunne bruke en korridorstol for å gå fra setet på badet på badet, men jeg trenger en følgesvenn på badet for å hjelpe meg, og det ville være umulig for både å skrive inn på badet. Da jeg kom i Sør-Afrika, var jeg klar til å drikke en liter D’vann. & # 8220;

Forstå hva du skal gjøre når naturen ringer i fly (eller forhindre all den samtalen), er bare L’start av hva reisende med funksjonshemninger må tenke.

Det meste av denne planeten har ikke blitt utformet tenkning på behovene til ulike typer kropp eller ferdigheter, og flytting kan la reisende i farlige og ydmykende situasjoner.

Men reise insektet kan bite praktisk talt alle og rullestolbrukere som gjør jet settet, står overfor et hav av logistikkutfordringer for å tilfredsstille deres ønske om å se verden, samle hyppige flyger miles og pass på pass langs gaten.

Her er Com & # 8217, reiser når du har et funksjonshemning.

Ardui turer

& # 8220; det er ikke målet, det er reisen & # 8221; det er en favoritt mantra av reisende. Men dette sitatet kan også brukes på den vanskeligste delen av reisen med et funksjonshemning.

Gruppen, spesielt, kan forårsake følelsesmessig og fysisk stress når du bruker en rullestol.

Jeg prøver å ankomme minst tre timer før en internasjonal flight & # 8221; sier Lee. «Det tar litt & # 8216; å overvinne sikkerhet. Jeg må alltid få et privat klapp ned og må rengjøre rullestolen min for stoffene og # 8220;.

Også klatre opp på’Airplane er ikke en piknik. Reisende jobber med staben på flyplassen for å passere fra din egen rullestol til en stol for overføring før ombordstigning.

& # 8220; ha spesielle sikkerhetsbelter [for å holde deg trygg på korridorstolen] & # 8221; sier Marcela Maranon, forlot lammet fra midjen ned og venstre ben ble amputert over kneet etter en ulykke D’bil. Nå fremmer tilgjengelige reiser på Instagram @Thejourneyofabravewoman.

Del på PinterestFoto Kreditt: Courtesy of Marcela Marañon

«Personalet vil hjelpe. Noen av disse menneskene er veldig godt trent, men andre lærer fortsatt og vet ikke hvor stroppene går. Du må være veldig tålmodig & # 8220; legger til.

Reisende må da flytte fra overføringsplassen til stedet for flyet. Hvis de ikke kan gjøre det selv, må de kanskje spørre noen fra flyselskapet for å hjelpe dem med å sitte.

& # 8220; Normalt føler jeg meg usynlig eller ikke evaluert som kunde, men når jeg flyr, føler jeg meg ofte som et stykke bagasje, som er bundet og satt til side 8221; sier Brook McCall, ansvarlig for # 8217; Advocacy Manager på United Spinal Association, bli Tetralegic etter å ha falt fra en balkong.

«Jeg vet aldri hvem som vil være der for å hjelpe meg å løfte meg fra og til setet, og normalt setter de meg ikke på plass. Jeg føler meg usikker hver gang. & # 8220;

I tillegg til å bekymre seg for deres fysiske sikkerhet, frykter funksjonshemmede også at deres rullestoler og scootere (som må styres på porten) er skadet av flybesetningene.

Reisende tar ofte ekstra forholdsregler for å minimere risikoen for skade på stolene sine, bryte dem i mindre deler, innpakning av delikate stykker og legge til detaljerte instruksjoner for å hjelpe medlemmer av [8217; mannskapet til å flytte og lagre rullestoler som er trygt.

Men det er ikke alltid nok.

I sin Første forhold noensinne på dårlig styring av mobilitetsenheter, Den amerikanske transportavdelingen fant at 701 rullestoler og scootere har blitt skadet eller tapt i 2018 fra 4 til 31. desember, i gjennomsnitt 25 per dag.

Sylvia Longmire, en tilgjengelig reise konsulent som bor med multippel sklerose (SM) og skriver å reise på rullestol a Slå på kloden, Han så med horror fra # 8217; flyet mens hans scooter ble skadet av mannskapene som prøvde å laste den opp til et fly fra Frankfurt til Slovenia.

«De presset seg sammen med bremsene og den fremre gummi har løsrevet fra sirkelen før de lastet den. Jeg var bekymret hele tiden. Det var den verste turen med Plane & # 8220; sier.

De Lov på tilgang til luftbærer Krever at flyselskapene dekker kostnadene ved erstatning eller reparasjon av en tapt rullestol, skadet eller ødelagt. Flyselskaper bør også gi lånestoler som reisende kan bruke i mellomtiden.

Men siden mange rullestolbrukere stoler på tilpasset utstyr, kan deres mobilitet være sterkt begrenset mens rullestolen er reparert, potensielt ødelegger en ferie.

«Når et flyselskap har brutt hjulet mitt uopprettelig, og jeg måtte kjempe mye med dem for å få kompensasjon. Det tok to uker å få en utlånt stol, som ikke hadde tilpasset seg låsene på bilen min, og som burde vært knyttet til. Det tok oss [a] hele måneden for å få hjulet & # 8220; sier McCall.

«Heldigvis skjedde det da jeg var hjemme, ikke på reisemålet ditt. Men C’Det er så mye forbedringsmargin. Å bryte rullestolen er hvordan å bryte beinet mitt, «sa han.

Planlegging av hver minimums detalj

Reise for et innfall er vanligvis ikke en «8217; alternativ for funksjonshemmede: Det er for mange variabler å vurdere. Mange rullestolbrukere hevder å trenge 6 til 12 måneder for å planlegge en tur.

«Planlegging er en ekstremt detaljert og grundig prosess. Det tar timer, timer og timer og sier Longmire, som besøkte 44 land siden han begynte å bruke en heltids rullestol. & # 8220; Det første jeg gjør når jeg vil gå et sted, er å se etter et tilgjengelig turistfirma som du opererer der, men det kan være vanskelig å finne & # 8221;.

Hvis du kan finne et tilgjengelig reiseselskap, vil Longmire jobbe med de ansatte for å gjøre ordninger for rullestolbrukere tilgjengelig og transport og aktiviteter på destinasjonen.

Selv om jeg kan gjøre ordninger for meg selv, er det også fint å gi pengene mine til en’selskap som vil ta vare på alt, og jeg presenterer meg selv og jeg har det gøy & # 8221; forklart Longmire.

Del på PinterestFoto Kreditt: Hilsen av Sylvia Longmire

Reisende med funksjonshemninger som tar vare på reiseplanlegging, har imidlertid deres hyggelige å gjøre. En av de største områdene av bekymring er innkvarteringen. Begrepet & # 8220; tilgjengelige & # 8221; Det kan ha betydninger enn hotell til hoteller og land til land.

«Da jeg begynte å reise, ringte jeg et hotell i Tyskland for å spørre om de var tilgjengelige i rullestol. De sa å ha en heis, men det var det eneste: ingen tilgjengelige rom eller bad, selv om nettstedet sa at hotellet var helt tilgjengelig og # 8220; sier Lee.

Reisende har forskjellige nivåer av uavhengighet og spesielle behov fra et rom D’hotell og, som sådan, bare for å se et rom merket som & # 8220; tilgjengelige & # 8221; På nettsiden til et hotell er det ikke nok å sikre at de tilfredsstiller nøyaktig deres behov.

Personer må ofte ringe hotellet på forhånd for å spørre nøyaktige spesifikasjoner, for eksempel dørbredde, L’senghøyde og hvis C’er en dusj med rullestoltilgang. Selv da, kan de fortsatt måtte gå på kompromiss.

McCall bruker en hytterløfter når du reiser, en stor selebryter som hjelper deg med å bevege deg fra rullestolen til sengen.

«Slip under sengen, men mange senger D’hotellet har plattformer under det gjør det veldig vanskelig. Min assistent og jeg gjør denne merkelige manøvrere [for å få det til å fungere], men det er en stor plage, spesielt hvis sengen er for høy & # 8220;.

Alle disse små ulemper og # 8211; Fra rommene uten dusjer tilgjengelig for ekstra senger & # 8211; de kan ofte bli overvunnet, men de kan også legge opp til en’frustrerende og utmattende opplevelse. Reisende med funksjonshemninger sier at det er verdt å ringe på forhånd for å minimere stress en gang sjekket.

A’En annen ting som brukere på rullestol vurderer før du foretar en tur, er jordtransport. Spørsmålet & # 8220; Hvordan kommer jeg fra hotellet … flyplassen på hotellet?& # 8221; krever ofte en 9217; nøye planlegging uker før du ankommer.

«Å gå rundt i byen er alltid litt og # 8216, bekymre seg for meg. Jeg prøver å gjøre så mange undersøkelser som mulig, og søker etter reiseselskaper som er tilgjengelige i området. Men når du ankommer dit og prøver å ringe en tilgjengelig taxi, spør du alltid deg selv om du er virkelig tilgjengelig når du trenger det og hvor fort det kommer fram og # 8220, sier Lee.

Del på PinterestFotografisk kreditt: høflighet av Cory Lee

Formålet med turen

Med så mange hindringer å ta en tur, er det naturlig å spørre: Hvorfor også bekymre deg for å reise?

Åpenbart, se de mest kjente nettstedene i verden (mange som er relativt tilgjengelige for rullestolbrukere) inspirerer mange til å hoppe på en langdistanseflytur.

Men for disse reisende går formålet med verdensrommet langt utover sightseeing: tillater dem å komme i kontakt med folk fra andre kulturer på en dypere måte, ofte favorisert av selve rullestolen. Saks i spørsmålet: En gruppe universitetsstudenter nærmet seg Longmire i et nylig besøk til Suzhou, Kina, for å snakke om stolen sin gjennom en oversetter.

«Jeg har denne veldig tøffe stolen og syntes det var fantastisk. En jente fortalte meg at jeg var hennes helt. Vi tok en fil Stort gruppefoto sammen Og nå har jeg fem nye venner fra Kina på Wechat, den nasjonale versjonen av WhatsApp & # 8220; han sier.

«Alt dette positive samspillet var overraskende og så uventet. Han snudde meg inn i dette gjenstanden for sjarm og beundring, i motsetning til folkene som ser meg som en funksjonshemmede som skal foraktes og skammelig «, legger til Longmire.

Og fremfor alt sortering vellykket i en rullestol gir noen funksjonshemming reisende en følelse av realisering og uavhengighet som ikke kan få fra noen & # 8217;.

& # 8220; Reisen tillot meg å lære mer om meg selv & # 8221; sier Maranon. «Selv å leve med funksjonshemning, kan jeg gå der ute og nyte verden og ta vare på meg selv. Han gjorde meg sterk. & # 8220;

Joni Sweet er en freelance skribent som spesialiserer seg på reise, helse og velvære. Hans arbeid har blitt publisert av National Geographic, Forbes, Christian Science Monitor, Lonely Planet, Forebygging, Healthyway, Thrillists og andre. Bli hos henne Instagram Og fra en’se på henne lommebok.