Com & # 039; lever med en usynlig sykdom som AP L & # 039

Mitt navn er Lori-Ann Holbrook. Jeg er 48 år gammel og jeg bodde med leddgikt Psoriasica (AP) for det meste av livet mitt, selv om jeg ble offisielt diagnostisert bare de siste fem årene.

Opplev PSA Stigma

Jeg begynte å høre symptomene på’leddgikt selv før jeg introduserte meg med psoriasis. Begge sykdommene har forårsaket meg skam i fortiden, men av forskjellige grunner.

Andre kan se psoriasis. På grunn av en generell mangel på forståelse, forutsetter publikum at siden psoriasis kan være stygg, er det smittsomt. Utsikten, synes øyne eller avsky som kommer fra det, og frykten for å berøre oss er ganske vanlige i vår daglige verden.

At du tror det eller ikke, stigmaet i PSA er enda større enn det.

Selv om jeg er 48 år gammel og jeg er en bestemor, ser jeg mye yngre ut. Tenk deg reaksjoner når jeg finner det vanskelig å stå og gå i offentligheten. Det er fortsatt utseende og ser på synd, ikke for hva folk ser, men for det som forestiller seg å se: en søt, overvektig og lat jente hvis historie med D’kjærlighet med mat det har kostet deg l’utseende og evnen til å nyte livet.

Min fantastiske mann må ofte låne en arm for å hjelpe meg eller organisere en motorisert handlekurv eller en rullestol i visse utganger. Hva den generelle offentligheten ser i ham, er ikke en truende sjel, en beste venn og en elsker, men en tilrettelegger som aldri har sett det indre av et treningsstudio.

Stygg? Du kan satse. Jeg holder det mot folk? Aldri. Før han blir syk, var jeg en av dem.

Øke PSA-bevisstheten

I tillegg til å skrive om min erfaring med min PSA opp By Girl Flare Blog, Jeg er en pasientens supporter som øker bevisstheten om sosiale medier og blant allmennheten om hva det betyr å leve med en usynlig sykdom.

Hver gang jeg kan med rimelighet åpne en samtale på min Ptil, deler jeg med andre hva som skjer med meg. Det er kjent som forteller ting som & # 8220; Beklager, jeg er så treg. Jeg har leddgikt. & # 8221; Eller da jeg ble spurt om min pinne, og jeg har leddgikt hver dag, men i svært spesielle dager bruker jeg min pinne & # 8221;. Dette fører vanligvis til A’overraskelse uttrykk for min alder. Jeg har derfor muligheten til å forklare: «Debut av PSA er 30-50 år gammel & # 8221;.

Disse små utvekslingene er alt du trenger for å endre deres måte å tenke på, lære litt og utvikle empati for de av oss som bor med en usynlig sykdom.

Jeg opplevde også fordommer da jeg var på utkikk etter et sted for funksjonshemmede på offentlig transport. I dagene uten flammet, beveger jeg meg mer normalt, men ingen kan se hvor utmattet og smertefull tur til museet. Jeg holder smilende som de skremmer, og så takk når de forlater stedet.

En ung mann spurte meg selv: Du er også funksjonshemmede?& # 8221; Ja, det gjorde han! Jeg forklarte ham at selv om leddgikt er usynlig, er det den ledende årsaken til funksjonshemming i USA. Jeg trodde det ikke var fornøyd da # 8217; Jeg så klagende med den første offiseren på fergen den dagen. Jeg kan ikke erobre dem overalt.

Jeg beklager meg selv når disse tingene skjer? Ikke c’det er veien. Som en supporter, er jeg i kontakt med folk med PSA, så vel som med andre som bor dette & # 8220; Kronisk liv & # 8221; som de med Crohn, HIV og kreft sykdom. Tro meg, noen i dette samfunnet er definitivt å overføre en verre dag enn meg!

Hvis du bor sammen med PSA, og du leser dette, håper jeg du føler deg oppgitt. Hvis du ikke er, håper jeg at jeg åpnet døren til verden av usynlige sykdommer.

I Lori-Ann ble psoriasis og psoriasis leddgikt i 2012 diagnostisert i 2012. Selv om det har innsett at det kan være vanskelig å forbli aktivt og nyte livet under en krise eller annen dag, mener han at bylivet er det beste miljøet for henne. Selv om han ikke er når han var yngre eller før sykdommen hans går ut av kontroll, gjør han fortsatt de tingene han liker dem i byen: Shopping, gå til museer og show og gå så mye! Hans blogg, By Girl Flare Blog, deler sin historie og hjelper andre som sameksisterer med psoriasis og l & # 8217;.