Com & # 039; lever med atypisk anoreksi

Jenni Schaefer, 42, var en liten jente da han begynte å kjempe med det negative kroppsbildet.

«Faktisk husker jeg å være 4 år gammel og delta på et dansekurs, og jeg husker tydeligvis å bli sammenlignet med de andre jentene i rommet og føles syk for kroppen min og som nå bor i Austin , Texas og forfatter av boken & # 8220;Nesten anoreksisk& # 8220;, han fortalte Healthline.

Som Schaefer vokste, begynte han å begrense mengden mat han spiste.

Da han startet videregående skole, utviklet han det som nå er kjent som atypisk anoreksi.

På det tidspunktet var den atypiske anoreksi ikke en offisielt anerkjent matforstyrrelse. Men i 2013, L’American Psychiatric Association lagt den til den femte utgaven av diagnostisk og statistisk håndbok for psykiske lidelser (DSM-5).

DSM-5-kriterier for atypisk anoreksi er lik de for nervosa anoreksi.

I begge forhold begrenser folk stadig kaloriene de spiser. Vis en «8217; intens frykt for å øke vekten eller nektet å øke vekten. De opplever også et forvrengt kroppsbilde eller overvekt i form eller vekt i kroppen når de vurderer deres selvtillit.

Men i motsetning til folk med anoreksi nervosa, er de med atypisk anoreksi ikke undervektige. Deres kroppsvekt har en tendens til å returnere eller overstige det såkalte normale området.

Over tid kan folk med atypisk anoreksi bli undervektig og tilfredsstille kriteriene for den nervøse anoreksi.

Men selv om de ikke gjør det, kan atypisk anoreksi, forårsake alvorlig underernæring og skade på helsen deres.

Disse menneskene kan bli svært kompromittert fra et medisinsk og veldig syk synspunkt, selv om de kan ha en normal eller til og med overvektig vekt & # 8221;, Dott. Ovidio Bermudez, Klinisk direktør i Denver’s Eating Recovery Center, Colorado, fortalte Healthline.

«Dette er ikke en mindre diagnose [Dell’nervøs anoreksi]. Dette er bare en annen manifestasjon, som fortsatt kompromitterer helsen og setter folk på medisinsk risiko, inkludert risikoen for døden og fortsetter.

Fra # 8217; eksteriør på innsiden, Schaefer & # 8220; hadde alt sammen & # 8221; i videregående skole.

Han var en heteroseksuell student, og han ble uteksaminert i sin 500 klasse. Han sang i et kor av universitetsutstillinger. Det var direkte på college med et stipend.

Men på foten av alt, kjempet han med en perfeksjonisme & # 8220; smertefull unexorable & # 8221;.

Da han ikke kunne tilfredsstille de urealistiske standarder han hadde plassert i andre sektorer i sitt liv, og begrenset maten ga ham en følelse av lettelse.

& # 8220; begrensende faktisk en tendens til å dumpe i en mening & # 8221; sa. & # 8220; så hvis jeg følte meg engstelig, kunne jeg begrense maten og jeg følte meg veldig bedre.& # 8221;

& # 8220; Noen ganger forbød jeg meg selv & # 8221; han la til. & # 8220; og selv det føltes bedre.& # 8221;

Se etter hjelp uten suksess

Da Schaefer flyttet hjem for å delta på college, har hans restriktive kraft forverret seg.

Det var veldig stresset. Han hadde ikke lenger strukturen av daglige måltider med sin familie for å hjelpe henne med å tilfredsstille hennes ernæringsmessige behov.

Han mistet veldig mye vekt veldig raskt, faller under det normale området for hans høyde, alder og kjønn. På det tidspunktet kunne jeg ha blitt diagnostisert med den nervøse anoreksien & # 8221; sa.

Schaefer High School-venner uttrykte bekymring for hans vekttap, men hans nye venner til college komplimentert med sitt utseende.

Jeg mottok komplimenter hver dag for å ha psykisk sykdom med den høyeste dødeligheten enn noen andre & # 8221; tilbakekalt.

Da han fortalte legen sin som hadde mistet vekten og ikke hadde menstruasjon i flere måneder, spurte legen hans om han spiste.

& # 8220; C’er en stor misforståelse der folk med anoreksi eller atypisk anoreksi ikke spiser & # 8221; sa Schaefer. & # 8220; og det er ikke tilfelle.& # 8221;

«Så da han sa:» 8216; spis?& # 8217; Jeg sa ja / # 8216; «fortsatte han Schaefer. & # 8220; Og du sa: Vel, du er vel, du er stresset, det er en flott campus.’& # 8221;

Schaeferen tar ytterligere fem år å se igjen for hjelp.

Få ros for vekttap

Schaeferen er ikke den eneste personen med atypisk anoreksi som måtte møte hindringer for å få hjelp fra helsepersonell.

Før Joanna Nolen, 35, var han A’tenåring, hans barnelege foreskrev noen slankende piller. På det tidspunktet, # 8217; han hadde allerede presset til å gå ned i vekt i årevis, og i en alder av 11 eller 12 år hadde han en oppskrift å gjøre det.

Da han nådde Junior College, begynte han å begrense matinntaket og å trene mer.

Drevet delvis av den positive forsterkningen han mottok, resulterte disse anstrengelsene raskt i atypisk anoreksi.

& # 8220; Jeg begynte å merke seg vekten som kommer av & # 8221; sa Nolen. «Jeg begynte å motta priser for dette. Jeg begynte å motta ros for mitt utseende, og nå C’Det var en stor oppmerksomhet på & # 8220, vi satte livet sitt sammen & # 8221; og det var en positiv ting & # 8220;.

«Se på de tingene jeg spiste, har blitt en telling av massive og obsessive kalorier, i kaloribegrensning og i # 8217; besettelse for trening og sagt. & # 8220; og deretter passert til misbruk av avføringsmidler og diuretika og diett medisiner.& # 8221;

Nolen, basert i Sacramento, California, bodde så i mer enn et tiår. Mange mennesker roste sitt vekttap i løpet av den tiden.

& # 8220; Jeg fløy under radaren i lang tid og tilbakekalt. «Det har aldri vært et rødt flagg for familien min. Det har aldri vært et rødt flagg for leger & # 8220;.

[Tanke] at jeg var bestemt og motivert, dedikert og sunn & # 8221 ekstra. & # 8220; men de visste ikke hva som skjedde.& # 8221;

Del på Pinterest

Møte barrierer til behandling

Ifølge Bermudez er disse historiene altfor vanlige.

Tidlig diagnose kan hjelpe mennesker med atypisk anoreksi og andre spiseforstyrrelser for å få behandlingen de trenger for å starte gjenopprettingsprosessen.

Men i mange tilfeller tar det år fordi folk med disse forholdene får hjelp.

Fordi deres forhold ikke behandles, kan de til og med motta en positiv forsterkning for deres restriktive forbruk eller vekttap.

I et samfunn hvor dietten er utbredt og tynnhet er forbedret, mislykkes ofte ofte i å gjenkjenne den disorririppede maten som tegn på sykdom.

For personer med atypisk anoreksi, kan du få hjelp til å prøve å overbevise forsikringsselskapene du trenger omsorg, selv om du ikke er undervektig.

; Vi sliter fortsatt med folk som mister vekt, mister menstruasjon, blir Bradicardia [sakte hjerterytme] og hypotensivt [lavt blodtrykk] og motta et klapp på skulderen og si: «8216 det er bra at du har mistet litt’Vekt & # 8220; sa Bermudez.

Dette er sant for folk som virker undervektige og ofte har en tradisjonelt underernæret utseende og # 8221; fortsatte. [8220; så forestill deg hvilken barriere det er relativt normale mennesker.& # 8221;

Få profesjonell støtte

Schaeferen kunne ikke lenger nekte å ha en matforstyrrelse da han i hans siste år begynte å rense.

& # 8220; Jeg mener, begrensende mat er det vi blir fortalt å gjøre & # 8221; sa. ; Vi blir fortalt at vi skulle gå ned i vekt, så disse atferdene fra matforstyrrelser ofte går tapt fordi vi tror vi bare gjør hva alle prøver å gjøre & # 8221;.

& # 8220; men jeg visste at du prøver å få deg til å kaste bort, det fortsatte det. & # 8220; og dette var ikke bra og var farlig.& # 8221;

Alle’Start tenkt på å være i stand til å overvinne sykdommen alene.

Men til slutt skjønte han at han trengte hjelp.

Han ringte den Hjelpelinje av National Eating Disorders Association. L’kontaktet Bermudez, eller Dr. B som samtaler kjærlig. Med hans foreldres økonomiske støtte, registrerte han seg i et program med ambulant omsorg.

For Nolen har vendepunktet kommet da han utviklet syndromet til’irritabel tarm.

Jeg trodde det var på grunn av årene med misbruk med avføringsmidler, og jeg var redd for å ha gjort alvorlig skade på mine indre organer & # 8221; han husket.

Han fortalte sin lege om all sin innsats for å gå ned i vekt og hans vedvarende følelser av ulykke.

L’adressert til en kognitiv terapeut, som’raskt koblet til en spesialist i spiseforstyrrelser.

Fordi det ikke var undervektig, dekket hans forsikringsleverandør ikke et sykehusinnleggelse.

Dermed ble det innmeldt i et intensivt poliklinisk program på Eating Recovery Center.

Gjenoppretting er mulig

Som en del av deres behandlingsprogrammer deltok Schaefer og Nolen i regelmessige støttegruppemøter og møtte dietorts og terapeuter som hjalp dem i veien til utvinning.

Gjenopprettingsprosessen var ikke lett.

Men ved hjelp av å spise lidelser eksperter, har de utviklet verktøyene de trenger for å overvinne den attypiske anoreksi.

For andre mennesker som står overfor lignende utfordringer, foreslår de at det viktigste er å be om hjelp, helst en spesialist i spiseforstyrrelser.

Du trenger ikke å ha et visst aspekt og # 8221; sa Schaefer, nå ambassadør av Nett. «Det er ikke nødvendig å skrive inn denne boksen med diagnostiske kriterier, som på mange måter er vilkårlig. Hvis livet ditt er smertefullt, og du føler deg maktesløs på grunn av mat, Dell’kroppsbilde og skalaer, be om hjelp & # 8220;.

& # 8220; fullstendig gjenoppretting er mulig & # 8221; lagt til. «Ikke stopp. Du kan virkelig forbedre. & # 8220;