Com & # 039; det er å se din kone lider av brystkreft

Del på PinterestIllustrasjon av Brittany England

Dave Mills var i ferd med å komme på toget for å gå hjem fra jobb da hans 42 år gamle kone kalte ham for å fortelle ham at han hadde brystkreft.

& # 8220; Gjennom hele reisen hjemme var tanken som fortsatte å blinke i mitt sinn: min kone har en brystkreft & # 8217;. Det var veldig mørkt og surrealistisk & # 8220; husk Dave.

Det var mars 2018. Hans kone Mary hadde et mammogram l’år tidligere, og han ble fortalt å gå tilbake på mindre enn et år for en oppfølging på grunn av hans tette brystvev.

«Da han kom tilbake, hørte han en knute der inne, men han var ikke sikker på om han var kreft eller en annen type vekst. Mammografi og andre skanninger den ettermiddagen bekreftet kreft & # 8220; sier Dave.

64 år gammel ble Maria diagnostisert med en venstre brystkreft 3 her2-positiv. Brystkreften målt ca 10 centimeter i diameter.

Selv om Mary Cancer ikke anses som genetisk, har den en lang historie med kreft i sin familie.

Hans far døde av kreft alle «8217; alder av 52, hans bestemor av far er død for brystkreft i ung alder, og hans eldre søster kjemper for tiden mot kolonkreft i avansert stadion. Både hans mor og mors bestemor hadde brystkreft i sine 90 år.

Opp til denne diagnosen, den alvorligste sykdommen som Maria måtte møte IBS;.

Du må overvinne tristhet ganske raskt fordi det er mye arbeid å gjøre og mye å tenke på & # 8221; husk Dave. «På det tidspunktet hadde vi et rekalibrert liv fordi behandlingen har startet omtrent mindre enn en måned etter diagnosen. Vi hadde ikke mye tid til å tygge også & # 8220;.

Overvinne behandling

Maria har gjennomgått en permisjon fra hans førskole lærerarbeid og kastet tre måneder med intens kjemoterapi.

Har blitt utsatt for kjemoinfusjoner som varer 3 timer hver tredje mandag fra april til midten av juli.

«Han var praktisk talt syk hele tiden. Kombinasjonen av IBS og behandling L’har faktisk forlatt dårlig med kvalme og diaré, forstoppelse og alt du hører om hvordan du går ned i vekt og hår og sier Dave. «Selv de to ukene der du burde føle deg bra, har aldri vært. Han led av alvorlige bein smerter i uken etter kjemo.

Maria utviklet også en nevropati på høyre fot, som forhindret dem i å kjøre.

I løpet av denne tiden er Dave takknemlig for at hans arbeidsgiver tillot ham å jobbe hjemmefra fire dager i uken.

Mary fullført behandling 16. juli og august ble utsatt for en unik mastektomi uten gjenoppbygging uten gjenoppbygging.

«Det var en beslutning han ville ta, og jeg ville ha støttet allikevel, men jeg forsto virkelig hvorfor han ikke ville [gjøre rekonstruksjon]. Kirurgen spurte deg litt og # 8216; hvis han ønsket å virkelig flate ut på den ene siden av brystet hans. Etter alle bivirkningene av kjemo, ville han ikke gjennomgå en annen operasjon og mer utvinning, og jeg forsto perfekt fordi & # 8220; sier Dave.

Del på PinterestIllustrasjon av Brittany England

«Det var veldig sterkt om mastektomi. Det gikk virkelig videre med alt dette, og dette gjorde meg lettere ting. Jeg trodde virkelig ikke at du kan beundre eller elske min kone mer enn meg, men etter alt dette gjør jeg det. Jeg kaller min kriger & # 8220; sier.

Marias patologi etter operasjonen viste ingen kreft tegn i brystvevet og lymfeknuter, så Dave sier at så langt de vet, er hun fri for kreft.

«Litt & # 8216; et mirakel siden legene ble selv overrasket. De forventet å ha litt & # 8216; av gjenværende & # 8220; sier Dave.

Maria er for tiden utsatt for 6 uker med daglig forebyggende strålebehandling og vil motta en infusjon på 8217 hver tredje uke til april 2019. Siden da vil du motta årlige sinusskanninger.

«Vi kommer tilbake til normal. Kan spise, trene og kjøre igjen & # 8220; sier Dave.

Tips for partnere

Når Maria har blitt diagnostisert, kontaktet Dave en kollega som hadde brystkreft for å få råd om hva mannen hennes har gjort for henne.

Han sier at følgende viste seg å være veldig nyttige for Maria og for seg selv.

Være et lag

Mens menn kan kontrakt brystkreft, er prosentandelen liten.

Faktisk, Sier det amerikanske kreftforeningen at brystkreft er omtrent 100 ganger mindre vanlig blant hvite menn som blant hvite kvinner og ca 70 ganger mindre vanlige blant svarte menn sammenlignet med svarte kvinner.

«For det meste er dette ikke noe du kan oppleve personlig. [Når menn] blir lei av brystkreft, er det ennå ikke det samme fordi menn har et bryst, [men] de egentlig ikke har bryst og er ikke en viktig del av deres liv. Så det er vanskelig å sette deg i skoene til [din kone] fordi dette ikke er noe som kan skje med deg & # 8220; sier Dave.

Imidlertid mener det at de fungerer som Marias lagkamerat, det var en fin måte å vise støtte på.

Jeg har forlatt beslutelsene til deg, og jeg var mer i støttemodus, men [det ville vært et poeng] si & # 8216; Vi må gå gjennom behandlingen.& # 8217; Alltid & # 8220; US & # 8221; i stedet for & # 8220; & # 8220; sier.

Støtte og organisere

Dave har tatt rollen som Marys advokat så snart han ble diagnostisert med den.

Ikke så mye at du går [i medisinske studier] og stridigheter, men mesteparten av tiden gikk jeg der og lyttet til og samlet informasjon fordi når du er pasienten, går tankene dine mange steder og # 8220 , han forklarer.

Dave sier Mary utviklet & # 8220; Chemo Brain & # 8221; Og han hadde problemer med å huske hva som ble fortalt.

& # 8220; så jeg prøvde å lytte og huske alt som har blitt sagt og også minne deg om å løfte de tingene han sa han vil snakke med [leger].& # 8221;

Mary hadde også problemer med å holde oversikt over narkotika, så Dave har arrangert alle sine piller på disken i rekkefølge av hvordan han skulle ta dem.

[8220; Når du tar en så intens behandling som det var Maria, må du ta noen piller i noen dager, og på bestemte tider, inkludert en anti-kvalmepille som måtte ta klokka 3, og jeg kom opp til gi til henne, sier Dave.

& # 8220; Hvis du har feil, vil bivirkningene bli verre, så du må virkelig være på toppen av pillene & # 8221; legger til.

Han skrev også alle doktorsavtaler på en kalender. & # 8220; Jeg var nesten som en Executive Secretary & # 8221; sier.

Gi følelsesmessig støtte

Når de fysiske behovene å gjennomgå kjemoterapi har satt en hard test Maria, sier Dave at det som gir sin følelsesmessige støtte var grunnleggende.

«Det er veldig vanskelig å gjøre kjemo & # 8230; Når du har virkelig negative bivirkninger hvordan min kone gjorde. Hør og la dem fortelle deg hvor ille de føler og alle symptomene de har og oppmuntre dem til å si noe å si «8220; Jeg vet at det er veldig vanskelig, men jeg vet at du kan gjøre det og overvinne det & # 8221; & # 8220;. Han forklarer.

Forbli sterk og konstant var målet med Dave.

«Personen som gjennomgår behandling er i en svært sårbar stilling. Du må være sterk og konstant for dem. Din ektefelle trenger virkelig å regne med deg selv i de laveste øyeblikkene. Når de ikke er sikker på at du kan overvinne ytterligere to måneder med kjemo, må du være sterk og trøstende & # 8220; sier.

Hold normale ting

Til tross for situasjonen har Dave plassert som en prioritet for å forsøke å opprettholde sitt hverdagsliv den mest kjente.

«[Test] for å få noen stykker av din normale tilbake. Selv om du liker å se bare TV-programmer, sier.

, Prøver ikke å gjøre livet ditt et helt spørsmål om kjemo, selv om det kan være vanskelig når kona din gjør kjemo og [hun] har så sterke bivirkninger som Mary & # 8221; sier Dave.

Søk etter spesifikk hjelp

Når en partner blir syk, faller ansvaret du har delt på deg, for å handle, vaske vaskeriet, vaske oppvasken og mer.

Du må bare være organisert & # 8221;, anbefaler Dave.

En måte som han gjorde det var å be om hjelp. Han lined opp folk til å hjelpe i dagene da han måtte gå på jobb eller i de andre dager da han ikke kunne være hjemme.

«Vi har to voksne døtre og en av Marias søstre som bor i området jeg kontaktet for å be om hjelp. Men jeg holdt den sirkelen av ganske begrenset folk og sier Dave.

& # 8220; Det er et par venner jeg vil be deg om å følge deg med en avtale av legen din & # 8230; eller å ta et legemiddel & # 8230; Men jeg var en ganske alvorlig verge fordi jeg bare spurte folk jeg stoler på, og jeg fortalte ham etter avtale, og jeg trenger deg til å ta det hjem. Ikke ta det til lunsj eller gå til parken for å sitte og snakke, du må gå hjem og sove, selv om du vil snakke med deg. Jeg kan stole på meg for meg? & # 8220; & # 8221;

Dave også utvalgte besøkende.

«Jeg vil si til folket ikke å presentere oss hjemme hos oss uten advarsel, og at vi og # 8216, vi setter pris på tanken, men min kone er vanligvis ikke tilgjengelig for besøkende. Jeg vil ikke være på døren og fortelle deg at du ikke kan få i & # 8220; sier Dave. Min kone klarte at han ikke ønsket å bli med i en støttegruppe eller snakke om [hva han passerte] med mange mennesker & # 8221;.

ta vare på deg

Siden til Maria har blitt diagnostisert, begynte Dave å ta vare på seg mer enn noensinne.

«Jeg vet at du ikke kan ta vare på noen andre hvis du ikke bryr deg om deg selv. Jeg pleide å sove tilstrekkelig og trene, gå på treningsstudioet eller gå både om morgenen og om kvelden. Og jeg spiste godt og # 8220; sier Dave.

& # 8220; Marys søster betalte faktisk for å få mat levert til vårt hjem to ganger i uken og var for to personer, men min kone kunne ikke spise noe, så jeg strekte det i 4 dager og # 8221;.

Dave ønsket ikke å bli syk og sende den til Maria fordi hennes immunsystem var svakt.

Snakk med andre partnere

L’Unik anger at Dave har, er ikke å snakke med andre menn hvis koner har hatt brystkreft.

«I de siste 20 eller 30 årene har mange kvinner vi kjenner en brystkreft. Jeg hadde få samtaler med [deres ektemenn] gjennom årene, men spesielt på hvordan de var [deres koner]. Jeg snakket ikke egentlig med bunnen av hvordan de var «8220, sier Dave. & # 8220; Ser tilbake, jeg vil gjerne ha gjort det.& # 8221;

Cathy Cassata er en freelance skribent som spesialiserer seg på historier om helse, psykisk helse og menneskelig oppførsel. Det har et talent å skrive med følelser og koble til leserne i en perceptiv og engasjerende måte. Les mer om arbeidet ditt her.