Colpoclisi: Prosedyre, utvinning, hva du kan forvente og mer

Cos’er colpoclisi?

Colpocleisi er en type operasjon som brukes til å behandle prolaps av bekkenorganer hos kvinner. I prolaps, svekkes musklene i bekkenbunnen som en gang støttet livmoren og andre bekkenorganer. Denne svekkelsen tillater bekkenorganer å falle inn i skjeden og skape en hevelse.

Den trolable kan forårsake en følelse av tyngde i bassenget. Kan gjøre sex smertefull og vannlating.

Så langt som 11 prosent Kvinner på slutten trenger kirurgi for å behandle prolaps. To typer kirurgi håndterer denne tilstanden:

  • Utrydde kirurgi. Denne prosedyren begrenser eller lukker skjeden for å støtte bekkenorganene.
  • Rekonstruktiv kirurgi. Denne prosedyren rapporterer livmoren og andre organer i sin opprinnelige posisjon og støtter dem deretter.

Colpocleisi er en type postoleøs kirurgi. Kirurgen syr sammen forsiden og bakveggene i skjeden for å forkorte vaginalkanalen. Dette forhindrer veggene i skjeden å stikke mot interiøret og gir støtte til å støtte livmoren.

Rekonstruktiv kirurgi utføres ofte gjennom snitt i # 8217; Abdomen. Colpocleisi utføres gjennom skjeden. Dette fører til raskere kirurgi og utvinning.

Hvem er en god kandidat for denne prosedyren?

Kirurgi anbefales generelt for kvinner hvis prolaps symptomer ikke har forbedret seg med ikke-invasive behandlinger som en pessary. Colpoclese er mindre invasiv enn rekonstruktiv kirurgi.

Du kan velge Colpoclisi hvis du er eldre, og du har medisinske forhold som hindrer deg i å gjennomgå en bredere operasjon.

Denne prosedyren anbefales ikke for kvinner som er seksuelt aktive. Du vil ikke lenger kunne ha vaginal sex etter Colpoclisi.

L’Intervensjon begrenser også muligheten for å utføre en PAP-test og få tilgang til livmorhalsen og alle «8217; livmor for årlige screenings. En medisinsk historie med problemer kan utelukke prosedyren.

Hvordan forberede seg på alle’kirurgi

Før # 8217; intervensjon, vil du møte legen din eller et annet medlem av ditt medisinske team. Du vil se hvordan du gjør deg klar for intervensjonen og hva du kan forvente under prosedyren.

Informer din kirurg fra alle stoffene du tar, selv de du kjøpte uten medisinsk resept. Du må kanskje avbryte L’å ta noen medisiner, inkludert antikoagulantia eller smertestillende midler, som Aspirin, før’intervensjon.

Det kan være nødvendig å gjennomgå blodprøver, røntgenstråler og andre tester for å sikre at du er sunn nok til kirurgi.

Hvis du røyker, prøv å stoppe seks til åtte uker før prosedyren. Røyking kan gjøre kroppens helbredelse vanskeligere etter operasjonen og øke risikoen for mange problemer.

Spør din kirurg hvis du må slutte å spise et par timer før / # 8217; intervensjon.

Hva skjer under prosedyren?

Under denne prosedyren vil du sovne og uten smerte (ved hjelp av den generelle anestesi), eller våken og uten smerte (ved hjelp av A’regional anestesi). Det kan være nødvendig å bære kompresjons sokker på bena for å hindre blodpropperformasjon.

Under intervensjonen vil legen utføre en «8217; åpning i skjeden og sy forsiden og bakveggene på skjeden din sammen. Dette vil begrense åpningen og broen den vaginale kanalen. Poengene vil oppløse alene i løpet av få måneder.

L’Intervensjon varer om en’nå. Du vil ha et kateter i blæren for omtrent en dag senere. Et kateter er et rør som er satt inn i # 8217; urinrøret for å fjerne blæren urinen.

Com’er gjenoppretting?

Du kommer hjem samme dag med 2217; intervensjon eller du vil forbli på sykehuset om natten. Du trenger noen til å følge deg hjemme.

Du kan gå tilbake til å kjøre, gå og andre lese aktiviteter innen få dager eller uker etter intervensjonen. Spør legen din når du kan gå tilbake til bestemte aktiviteter.

Start med korte turer og øker gradvis aktivitetsnivået ditt. Du bør kunne gå tilbake til jobb etter ca. xnumx-xnumx uker. Unngå vektløfting, intense treningsøkter og sport i minst seks uker.

Risikoen for denne operasjonen inkluderer:

  • Blodkoaguli
  • infeksjoner
  • blødning
  • skade på en nerve eller muskel

Du kan ha sex etter prosedyren?

Etter operasjonen vil du ikke kunne ha vaginale relasjoner. L’Åpning til vagina vil være for kort. Pass på at du ikke har sex før, fordi det ikke er reversibelt. Det er verdt å diskutere med partneren din, legen din og venner som du setter pris på L & # 8217;.

Du kan være undertøy med partneren din på andre måter. Klitoris er fullt funksjonell og i stand til å levere orgasmen;. Du kan fortsatt ha oralsex og engasjere seg i andre typer kontakt og seksuell aktivitet som ikke innebærer penetrasjon.

Du vil være i stand til å urinere normalt etter intervensjonen.

Hvor bra fungerer denne prosedyren?

Colpocleisis har svært høye suksessprosent. Lindrer symptomene på omtrent 90 prosent 95 Kvinner som har prosedyren. Av 95 prosent Kvinner intervjuet senere stater å være & # 8220; veldig fornøyd & # 8221; O & # 8220; fornøyd & # 8221; resultat.