Colonoskopi: Formål, prosedyre og risiko

COS’er en koloskopi?

Under en koloskopi bruker legen et tynt og fleksibelt kamera for å verifisere tilstedeværelsen av anomalier eller sykdommer i # 8217; lavere tarm eller i tykktarmen.

Tykktarmen er den laveste delen av mage-tarmkanalen som absorberer mat, absorberer næringsstoffer og disponerer avfall. Tykktarmen er festet til # 8217; anus gjennom endetarmen. L’ANO er ​​åpningen i kroppen din der avføringen blir utvist.

Under en koloskopi kan legen også trekke ut stoffprøver for biopsi. De kan også fjerne unormale stoffer som polypper.

Fordi en koloskopi utføres

En koloskopi kan utføres som en screening for kolonkreft og andre problemer. Screening kan hjelpe legen din:

 • Søk etter tegn på kreft og andre problemer
 • Utforsk årsaken til uforklarlige endringer i tarmvaner
 • Vurdere symptomene på smerte eller blødning som ligger i bukområdet
 • Finn en grunn til å gå ned i vekt, kronisk forstoppelse eller diaré

Hver person over 50 år som i den gjennomsnittlige risikoen for tykktarmskreft skal gjennomgå en koloskopi en gang hvert 10. år. Hvis du har størst risiko, kan det hende du trenger hyppigere prosedyrer. De American College of Surgeons Anslå at mellom 76 og 90 prosent av kolonkreft kan forhindres gjennom koloskopi screening.

Risiko for en koloskopi

Siden en koloskopi er en rutinemessig prosedyre, er det generelt få varige effekter fra denne testen. I de aller fleste tilfeller overstiger fordelene ved å oppdage problemer og startbehandling langt risikoen for komplikasjoner som kommer fra en koloskopi.

Imidlertid inkluderer noen sjeldne komplikasjoner:

 • Blødning fra et bioptisk område hvis en biopsi ble utført
 • En reaksjon på beroligende
 • en tåre i rektalveggen eller i tykktarmen

Hvordan forberede seg på en koloskopi

Legen din vil gi deg instruksjonene for en, intestinal forberedelse & # 8221;. Du må ha et klart flytende kosthold i 24-72 timer før prosedyren. Det typiske kostholdet for fremstilling av # 8217; tarmen inkluderer:

 • Buljong eller buljong
 • gelé
 • Enkel kaffe eller te
 • Pulpløs juice
 • Sportsdrikker, som Gatorade

Pass på at du ikke drikker væsker som inneholder rødt eller lilla fargestoff fordi de kan misfarges tykktarmen.

Informer legen din om eventuelle stoffer du tar, inkludert stoffer eller benktilskudd. Hvis du kan påvirke koloskopien din, kan legen din fortelle deg å forstyrre # 8217;. Disse kan inkludere blodfluidanter, vitaminer som inneholder jern og noen diabetesmedikamenter.

Legen kan foreskrive et avføringsmiddel for å ta natten før’avtale. Du vil nok anbefale deg å bruke enema for å finne tykktarmen på dagen for prosedyren.

Det er tilrådelig å organisere et pass hjem etter avtalen. Den beroligende som vil bli gitt til deg for prosedyren, gjør det farlig å kjøre alene.

Hvordan en koloskopi utføres

Like før koloskopi, vil du forandre seg til et sykehusfrakk. De fleste tar en beroligende, vanligvis i form av en pille.

Under prosedyren vil du spre den på en side av en polstret seng. Legen kan plassere deg med knærne i nærheten av brystet for å få en bedre kolonvinkel.

Mens du er på din side og du er Sedato, vil legen din lede et fleksibelt og opplyst rør som heter ColonScope i # 8217; anus. Sakte og delikat, vil de lede ham om gjennom endetarmen og i tykktarmen. Et kamera Alle’Kolonskopenden overfører bilder til en skjerm som legen vil observere.

Når søkeren er plassert, vil legen puff tykktarmen med karbondioksid. Dette gir dem en bedre utsikt.

Legen kan fjerne polypper eller et eksempel på stoff for biopsi under denne prosedyren. Du vil være våken under koloskopi, så legen din vil kunne fortelle deg hva som skjer.

L’hele prosedyren tar 40 minutter til en’nå.

Etter en koloskopi

På slutten av prosedyren vil du vente om en’nå for å tillate beroligende å forsvinne. Du vil bli rådet til ikke å kjøre i de neste 24 timene, til dets effekter ikke forvandle.

Også, vil du sannsynligvis ha litt & # 8216; gass og hevelse på grunn av gassen som legen din har gått inn i tykktarmen din. Gi denne tiden til å komme seg ut av systemet ditt. Hvis det fortsetter i dager senere, kan det bety at C & # 8217, det er et problem, og du bør kontakte legen din.

Også, en PO & # 8216; av blod i avføringen etter at prosedyren er normal. Ring imidlertid legen din hvis du fortsetter å overføre blod eller blodpropper, føl deg magesmerter eller du har feber over 100 ° F.

Hvis legen fjerner et stoff eller en blekksprut under en biopsi, vil den sende den til et testlaboratorium. Legen din vil fortelle deg resultatene når de er klare, som normalt er innen få dager.