Collurofobia: Hva du trenger å vite om frykten for klovn

Del på Pinterest

Når du spør folk hva som er redd, kommer noen vanlige svar ut: å snakke i offentlige, nåler, global oppvarming, tap av en elsket. Men hvis du gir et populært medietikt, ville du tro at vi var alle skremt av haier, dukker og klovner.

Selv om L’siste element kan få noen mennesker reflektere, 7.8 prosent av amerikanerne, Helt forstått, ifølge en undersøkelse av Chapman University.

Frykten for klovn, kalt coulrophobia (uttalt & # 8220; kull-ruh-fow-bee-uh & # 8221;), kan være en svekkende frykt.

En fobi er en intens frykt for et bestemt objekt eller scenario som påvirker atferd og noen ganger på hverdagen. Fobiene er ofte en dypt forankret psykologisk respons knyttet til en traumatisk hendelse i noens fortid.

For folk som frykter klovn, kan det være vanskelig å holde seg rolig nær hendelser som andre ser med glede: sirkuser, karnevaler eller andre parter. Den gode nyheten er at du ikke er alene, og at det er ting du kan gjøre for å lindre frykten din.

Coolrophobia Symptomer

Lider av coulurophobia og skremmende mens du ser på en film med en killer klovn er svært forskjellige ting. En er en utløsende faktor for dype panikk og intense følelser, mens den andre er flyktige og begrenset til en 120 minutters film.

Forskere De fant at representasjonen av klovn som skremmende og negative tegn i # 8217; populær underholdning har bidratt direkte til økende tilfeller av intens frykt og fobi av klovn.

Selv om coulurophobia ikke er en offisiell diagnose i den diagnostiske og statistiske håndboken for psykiske lidelser, femte utgave (DSM-5), den manuelle kjørende psykisk helsepersonell under diagnosen, er det en kategori for & # 8220; spesifikasjon fobier & # 8221;.

Hva forårsaker frykt for klovn?

Fobiene kommer ofte fra en rekke kilder, vanligvis en dypt traumatisk og skummelt hendelse. Fra tid til annen vil du imidlertid komme over en frykt med røtter som du ikke kan identifisere, noe som betyr at du ikke vet hvorfor du er så intens skremt av den aktuelle tingen. Det er nok.

I tilfelle av coulurophobia, er det noen sannsynlige årsaker:

  • Horror film. C’er en sammenheng mellom skummelt klovn i media og folk som intensivt frykter. Å se for mange fryktfilmer med følelsesmessige klovn kan ha en varig innvirkning, selv om det bare var en gang på Pajama-partiet til en venn.
  • Traumatiske erfaringer. Å ha en’opplevelse som involverer en klovn hvor du var lammet av terror, eller du kunne ikke unnslippe situasjonen kunne klassifiseres som en traumatisk opplevelse. Hjernen din og kroppen din ville ha blitt kablet fra det øyeblikket for å unnslippe fra enhver situasjon som involverte klovnene. Selv om det ikke alltid er tilfelle, er det mulig at fobien din er knyttet til traumer i livet ditt, og det er viktig å diskutere det som en mulig årsak til en pålitelig terapeut eller et familiemedlem.
  • Fobia lærte. Dette er litt vanlig, men det er like mulig at du har lært din frykt for klovn fra en elsket eller en autoritativ figur av selvtillit. Vi lærer reglene i verden fra foreldrene våre og andre voksne, så se din mor eller din store bror skremt av klovnene kunne få deg lært at klovnene er noe å frykte.

Hvordan fobiene er diagnostisert?

De fleste fobene diagnostiseres ved å snakke med en terapeut eller en psykisk helsepersonell, som deretter konsulterer de diagnostiske retningslinjene for den aktuelle fobien for å bestemme den beste behandlingen som skal følges. I tilfelle av coulurophobia, er det litt «8216; mer komplisert.

Fordi Collofobia ikke er oppført som en offisiell fobi i DSM-5, kan du bare trenge å møte en terapeut for å diskutere din frykt for klovn og måtene som frykt ser ut til å få innvirkning på livet ditt. Snakk om hva som skjer i tankene dine og i kroppen din når du ser en klovn: kortpustethet, svimmelhet, panikk eller angst, for eksempel.

Når din terapeut vet din erfaring, kan du jobbe med deg for å finne en måte å behandle og administrere din fobi på.

Behandling for coulurophobia

De fleste fobene blir behandlet med en kombinasjon av psykoterapi, narkotika og hjemmemedisiner eller teknikker.

Noen behandlinger du kan diskutere med din terapeut, men er ikke begrenset til:

Psykoterapi

Psykoterapi er i hovedsak ordterapi. Møt en terapeut for å snakke om bekymringer, fobier eller andre psykiske helseproblemer som du må møte. For fobier som coulrophobia, vil du mest sannsynlig bruke en av de to typer psykoterapi:

  • Terapi dell’utstilling denne typen terapi er nesten nøyaktig hva det virker. Du er utsatt for det som temaer i et trygt og ikke-truende miljø. I dette tilfellet kan din terapeut vise deg bildet av en klovn, og du kan diskutere følelsene og følelsene som dukker på dette tidspunktet, som arbeider for å finne måter å redusere og administrere intensiteten på.
  • Kognitiv atferdsterapi. CBT fokuserer på å endre tanke og modeller rundt visse atferd. For eksempel kan du samarbeide med din terapeut for å endre måten du tenker på klovn til det blir mer positivt eller nøytralt.

Dressing

Legemidlene brukes best i kombinasjon med en normal terapi av ordet under behandling av fobi. Noen typer stoffer du kan bruke i behandlingen er:

  • Betablokkere. Noen ganger til og med brukt til hypertensjon, beta-blokkere sakte hjerteslag. I tilfeller der du har en panikk eller fryktreaksjon, kan dette hjelpe deg med å føle deg mer rolig og mer avslappet.
  • Sedativer: Det er en annen type reseptbelagte legemiddel som kan hjelpe deg med å føle deg mer avslappet. Sedativer er litt «mer intens og kan føre til avhengighet, så de er generelt en første linje behandling for angst eller fobi.

Husholdningsartikler

Det kan være nyttig å øve noen nyttige vaner og avslapningsteknikker hjemme. For eksempel:

  • Bevissthet. Dette er en enkel meditasjonsteknikk som bidrar til å sentrere deg for øyeblikket på enhver traumatisk opplevelse fra fortiden. Husk at noen ganger kommer fobene fra # 8217; opplevelse av et traumer. Lær å rote hvor du nå kan hjelpe deg med å redusere ditt svar på frykt.
  • Avslappingsteknikker. Andre typer avslapningsteknikker kan omfatte guidet meditasjon i noen minutter om dagen, yoga eller # 8217; innsetting i dagboken i stillhet alene.

Bunnlinjen

Noen ganger er folk redd for ting som virker ufarlige for andre mennesker, som sommerfugler, heliumballonger eller klovner. Frykten for klovn kan være en fobi og kan styres og behandles effektivt med terapi, narkotika eller begge deler.