Cold Knife Cone Biopsy – Healthline

COS’er en kald kniv konisk biopsi?

Biopsien av den kalde knivkeglen er en kirurgisk prosedyre som brukes til å fjerne stoffet fra livmorhalsen. Ceips er den smale delen av # 8217; nedre enden av livmoren og ender i skjeden. Biopsien av den kalde knivkeglen kalles også mynt. Denne prosedyren fjerner et stort stykke kjegle av livmorhalsen for å lete etter prekaniske celler eller kreftmateriale.

Biopsien av den kalde knivkeglen utføres under generell eller regional anestesi. Kirurgen bruker en skalpell for å fjerne livmorhagen.

Grunner til Cold Knife Cone Biopsy

Cervical Biopsies brukes både som et diagnostisk verktøy og som behandling for cervical precancer og kreft. Unormale celler som vises i en PAP-test, kan kreve videre undersøkelse. Legen vil fjerne unormale celler fra livmorhalsen for å avgjøre om du har kreft eller hvis cellene er stekkere.

Det finnes forskjellige typer cervical biopsier. Biopsien med slag er en mindre invasiv type cervikal biopsi som fjerner små områder av stoff. Legen kan velge en kald knivkeglebiopsi hvis det ikke er i stand til å samle nok stoff gjennom en punchbiopsi. Kaldt kniv koniske biopsier tillater legen å ta en større mengde stoff. Dette er spesielt viktig hvis du allerede har blitt diagnostisert med en cervikal precancer eller kreft. Noen ganger kan alt kreftmateriale fjernes under en kald kniv konisk biopsi.

Forberedelse for keglebiopsi med kald kniv

Mange kvinner gjennomgår keglebiopsi med kald kniv i generell anestesi, noe som betyr at de sover for prosedyren. De som har eksisterende helsemessige forhold som hjertesykdom, lunge- eller nyresykdommer, kan ha flere risikoer under den generelle anestesiforutsetningen. Pass på at du diskuterer din kliniske historie og en hvilken som helst tidligere reaksjon på anestesien med legen din. Risikoen for Generalbedøvelse kan omfatte:

 • infeksjon
 • respiratoriske vanskeligheter
 • slag

I stedet kan det få en regional anestetisk. L’Regional anestesi numbs deg fra livet nede, men vær våken. Du vil ikke høre noen smerte eller generelt anestesi eller i den regionale.

Fasting fra seks til åtte timer før biopsi kan bidra til å forhindre kvalme. Kvalme og magesmerter er vanlige reaksjoner på anestesi. Avstå fra samleie i 24 timer før testen. Ikke skriv inn noe i skjeden i 24 timer før biopsien, inkludert:

 • tamponger
 • Medisinske kremer
 • Dusjer

Stopp å ta aspirin, ibuprofen og Napossemen opptil to uker før biopsien, som angitt av legen. Det kan også være nødvendig å avbryte heparin, warfarin eller andre antikoagulanter.

Dør med deg av absorbenter å ha på seg biopsien. Spør et familiemedlem eller en venn å følge med deg slik at de kan følge deg hjemme.

BIOPSY PROCEDURE CONE COLD KNIFE

L’Hele kaldknivskeglebiopsi tar mindre enn en og nr. 8217;. Du førte deg på en barneseng med føttene i brakettene, som en normal gynekologisk undersøkelse. Legen din vil sette inn et verktøy som heter Speculum i skjeden din for å presse vagina veggene og holde skjeden åpen under biopsien. Etter å ha sittet med en regional eller generell bedøvelse, vil legen fullføre biopsien.

Legen vil bruke en kirurgisk kniv eller en laser for å fjerne et stykke kegleformet cervical stoff. Legen vil bruke en av de to alternativene for å kontrollere den cervical blødning. Kan cauterize området med et verktøy som forsegler blodkarene for å holde blødningen under kontroll. Alternativt kan de plassere konvensjonelle kirurgiske punkter i livmorhalsen.

Stoffet som er fjernet fra livmorhalsen, undersøkes deretter under mikroskopet for å bestemme tilstedeværelsen av kreft. Legen din vil informere deg om resultatene så snart som mulig.

Cold Knife Cone Biopsies utføres vanligvis som en poliklinisk prosedyre. L’anestesi forsvinner innen få timer. Du kan gå hjem på samme dag.

Risiko for den kalde knivkeglebiopsien

Risikoen forbundet med biopsien av den kalde knivkeglen er minimal. L’Infeksjon er en mulighet som med alle kirurgiske prosedyrer. Minimere risikoen for infeksjon ved å ta vare på deg selv etter biopsien:

 • Vask hendene før og etter bruk av badet.
 • Unngå å bruke interiørabsorbenter i fire uker etter biopsi.
 • Unngå å vaske.
 • Absorbenter endres ofte.

Svarene i livmorhalsen og inkompetente livmorhals er sjeldne, men representerer potensielt alvorlige risikoer. Cervical Scars kan hindre innsatsen din for å bli gravid og kan forårsake vanskeligheter med å lese PAP-testen. En inkompetent livmoderhals oppstår når en’veldig bredt område av livmorhalsen er fjernet. L’Stort område fjerningsområde kan øke for tidlig fødselsmuligheter under graviditeten.

Gjenoppretting fra Biopsy Cono Cold Knife

Gjenoppretting fra biopsien til den kalde knivkeglen kan vare i flere uker. Sannsynligvis vil du oppleve kramper og intermitterende blødning i denne perioden. Vaginal utslipp kan variere fra rødt til gult og noen ganger kan være tungt.

Informer legen din dersom en av de følgende utvikler seg, siden de kan være tegn på infeksjon:

 • feber
 • frysninger
 • lossing som har en dårlig lukt
 • Mild til moderat kramper, som utvikler seg i en sterk smerte

Informer legen din dersom du manifesterer et av følgende symptomer, siden de kan være tegn på blodpropp:

 • brystsmerter
 • respiratoriske vanskeligheter
 • Hevelse, rødhet eller ben smerte

Unngå å løfte tunge gjenstander eller fysisk innsats for XNUMX-XNUMX uker etter en konjunktionsprosedyre. Du bør også unngå å ha sex i denne perioden slik at du kan helbrede.

Fikse en oppfølgingsavtale med legen din seks uker etter biopsien.

Langsiktige resultater og forventninger

Biopsien av den kalde knivkeglen er en svært effektiv måte å diagnostisere anomalier i livmorhalsen og behandle de første stadiene av livmorhalskreft. Stadier 0 og IA1 av livmorhalskreft blir noen ganger behandlet med kald kniv konisk biopsi. For disse første faser av kreft, er biopsien ofte i stand til å fjerne kreftområdet helt.