Colchicina |. Bivirkninger, dosering, bruk og mer

Høydepunkter for kolchicin

 • Den orale kolchicin tablett er tilgjengelig både som et generisk og merket stoff. Colcles Brand.
 • Det er også tilgjengelig i kapsler som også er tilgjengelige både som et generisk og merket stoff. Merke: Mitigate.
 • Kolchicinet brukes til å hindre eller behandle gikt symptomer. Gikt er forårsaket når et stoff kalles urinsyreformer smertefulle krystaller i kroppen, vanligvis i leddene. Dette legemidlet brukes også til å behandle familie middelhavsfeber. Denne tilstanden kan forårsake betennelse (smerte og hevelse) til ledd, lungene eller ALL (# 8217, Abdomen).
 • Viktige advarsler

  • Overdoseringsvarsel: Ta for mye kolchicin kan være seriøs nok til å forårsake dødsfall. Ta aldri mer enn dette stoffet enn foreskrevet av legen.
  • Merknad om blodsykdommer: Colchicine kan sikre at kroppen din produserer færre blodceller av forskjellige typer. Dette kan øke risikoen for infeksjon eller blødning fordi noen av disse blodcellene bekjemper infeksjoner og bidrar til å danne blodpropper. I tilfelle blodforstyrrelser, snakk med legen din for å finne ut om dette stoffet er trygt for deg.
  • Advarsel om muskelskader: Kolchicinen kan skade musklene hvis du tar det i 6 måneder eller mer. Din risiko er større hvis du er en eldste. L’Forutsetning om andre stoffer som forårsaker muskelskade, som kolesterolmedisiner, kan øke denne risikoen. Snakk med legen din før du tar kolchicinet hvis du også antar stoffer for kolesterol.

  COS’er kolchicin?

  Den muntlige kolchicin tablett er en reseptbelagte medisiner som er tilgjengelig som et kolcars merkevare stoff. Det er også tilgjengelig som et generisk stoff. Generiske stoffer koster vanligvis mindre. I noen tilfeller kan de ikke være tilgjengelige i alle kraft eller form som merkevaren.

  Colchicin er også tilgjengelig i kapsler. Kapslene er tilgjengelige som en Mitigate-merkevaremedisin. Kapslene er også tilgjengelige som generiske legemidler.

  Fordi den brukes

  Kolchicinet brukes til å behandle symptomene på gikt eller familie middelhavsfeber. Middelhavet Family Fever overføres til familier. Det kan forårsake betennelse (smerte og hevelse) til leddene, lungene eller Abdomen (Mage 8217).

  Colchicine brukes også til å hindre gikt symptomer. Gikt er forårsaket når et stoff kalles urinsyreformer smertefulle krystaller i kroppen, vanligvis i leddene.

  Kolchicinen kan brukes som en del av en kombinasjonsterapi. Dette betyr at det kan være nødvendig å ta det med andre stoffer.

  Hvordan virker det

  Colchicine tilhører en klasse med narkotika kalt anti-gikt narkotika. En klasse med narkotika er en gruppe medisiner som fungerer på samme måte. Disse stoffene brukes ofte til å behandle lignende forhold.

  Måten kolchicinhandlingene ikke er helt forstått. Det kan forhindre at noen kroppsimmunceller kan forårsake smerte og betennelse.

  Sikkerhetseffekter av kolchicin

  Den orale kolchicin tablett forårsaker ikke døsighet. Det kan imidlertid forårsake andre bivirkninger.

  Mer vanlige bivirkninger

  De vanligste bivirkningene av kolchicin kan inkludere:

  • smerte alle’Abdomen (mageområdet)
  • forstoppelse
  • diaré
  • kvalme
  • Han retched

  Hvis disse effektene er milde, kan de gå bort innen noen få dager eller et par uker. Hvis de er mer alvorlige eller ikke forlater, snakk med legen din eller apoteket.

  Alvorlige bivirkninger

  Ring legen umiddelbart hvis du har alvorlige bivirkninger. Ring 911 Hvis symptomene dine føles i fare for livet, eller hvis du tror du har en medisinsk nødsituasjon. Alvorlige bivirkninger og deres symptomer kan inkludere følgende:

  • Rabdomiolisi (muskelskade). Dette alvorlige syndromet kan forårsake nyresykdom og kan være farlig for livet. Symptomene kan omfatte:
   • muskel svakhet
   • muskelsmerter

  Erklæring om ikke-ansvarlighet: Vårt mål er å gi den mest relevante og oppdaterte informasjonen. Men siden narkotika påvirker hver person annerledes, kan vi ikke garantere at denne informasjonen inneholder alle mulige bivirkninger. Denne informasjonen erstatter ikke medisinsk rådgivning. Diskuter de mulige bivirkningene med en helsepersonell som kjenner din medisinske historie.

  Colchicin kan samhandle med andre stoffer

  Den orale kolchicin tablett kan samhandle med andre stoffer, vitaminer eller urter du kan ta. A’interaksjon er når et stoff endrer måten et stoffhandlinger. Dette kan være skadelig eller hindre at stoffet fungerer bra.

  For å unngå interaksjoner må legen håndtere alle narkotika nøye. Husk å informere legen din om alle medisiner, vitaminer eller urter du tar. For å finne ut hvordan dette stoffet kan samhandle med noe D’andre tar, snakk med legen eller apoteket.

  Narkotika du ikke bør bruke med kolchicin

  L’ansettelse av noen stoffer med kolchicin kan forårsake farlige effekter i kroppen. Eksempler på legemidler du ikke bør bruke med kolchicinen inkluderer:

  • Antifungale legemidler, som ketokonazol eller itrakonazol. L’Bruk av disse stoffene med kolchicin kan forårsake svært høye nivåer av kolchicin i kroppen. Dette øker risikoen for bivirkninger, for eksempel alvorlig muskelskade.
  • Narkotika for L’HIV, som indinavir, atazanavir, nelfinavir, saquinavir eller ritonavir. L’Bruk av disse stoffene med kolchicin kan forårsake svært høye nivåer av kolchicin i kroppen. Dette øker risikoen for bivirkninger, for eksempel alvorlig muskelskade.
  • Antibiotika, som klaritromycin eller telitromycin. L’Bruk av disse stoffene med kolchicin kan forårsake svært høye nivåer av kolchicin i kroppen. Dette øker risikoen for bivirkninger, for eksempel alvorlig muskelskade.
  • Antidepressiva, som nefazodonen. L’Bruk av disse stoffene med kolchicin kan forårsake svært høye nivåer av kolchicin i kroppen. Dette øker risikoen for bivirkninger, for eksempel alvorlig muskelskade.

  Interaksjoner som øker risikoen for bivirkninger

  L’kolchicininntak med visse stoffer øker risikoen for sikkerhetsvirkninger av kolchicin. Eksempler på disse stoffene inkluderer:

  • Kolesterolmedisiner, som Atorvastatin, Fluvastatin, Lovastatin, Pravastatin, Simvastatin, Fibrater eller Gemfibrozil. En økning i bivirkninger kan inkludere alvorlig muskelskade. Legen kan redusere doseringen av kolchicin for å unngå det.
  • Digoksin, et antiarytmisk stoff. En økning i bivirkninger kan inkludere alvorlig muskelskade. Legen kan redusere doseringen av kolchicin for å unngå det.
  • Medisiner for hjertet, som Verapamil eller Diltiazem. Økte bivirkninger kan inkludere magesmerter, forstoppelse, diaré, kvalme eller oppkast. Legen kan redusere doseringen av kolchicin for å unngå disse problemene.

  Erklæring om ikke-ansvarlighet: Vårt mål er å gi den mest relevante og oppdaterte informasjonen. Men siden narkotika samhandler annerledes i hver person, kan vi imidlertid ikke garantere at denne informasjonen inneholder alle mulige interaksjoner. Denne informasjonen erstatter ikke medisinsk rådgivning. Snakker alltid med legen din om mulige samspill med alle reseptbelagte legemidler, vitaminer, urter og kosttilskudd og motvirkninger du antar.

  Advarsler på kolchicin

  Den orale kolchicin tablett leveres med forskjellige advarsler.

  Varsel om allergi

  Kolchicinen kan forårsake en alvorlig allergisk reaksjon. Symptomene kan omfatte:

  • åndedrettsproblemer
  • Hevelse i halsen eller språket

  I tilfelle en allergisk reaksjon, ring umiddelbart legen din eller lokalt antivelean senter. Hvis symptomene dine er seriøse, ring 911 eller gå til nærmeste beredskapsrom.

  Ikke ta denne medisinen lenger hvis du noen gang har hatt en allergisk reaksjon på den. Gjenoppta det kan være dødelig (forårsaker døden).

  Matinteraksjoner

  Grapefrukt eller grapefruktjuice kan gjøre kroppen din mindre i stand til å behandle kolchicinen. Dette kan øke stoffnivåene i kroppen din og forårsake flere bivirkninger. Ikke spis grapefrukt eller drikk grapefruktjuice hvis du tar denne medisinen.

  Advarsler for personer med visse helsemessige forhold

  For personer med nyresykdom: Nyrer eliminerer denne medisinen fra kroppen. Hvis de ikke fungerer bra, kan nivåene av dette stoffet samle seg i kroppen din, og øke risikoen for bivirkninger. For å hindre at dette skjer, kan legen din redusere dosen av kolchicin.

  For personer med leversykdom: Leveren behandler denne medisinen i kroppen din. Hvis det ikke fungerer bra, kan nivåene av dette stoffet samle seg i kroppen din, og øke risikoen for bivirkninger. For å hindre at dette skjer, kan legen din redusere dosen av kolchicin.

  Advarsler for andre grupper

  For gravide kvinner: Kolchicinen er et stoff i svangerskapet i kategori C. Dette betyr to ting:

 • Dyreforskning viste negative effekter på fosteret da moren tar medisinen.
 • Ingen studier har blitt utført på mennesker for å være sikker på hvordan stoffet kan påvirke fosteret.
 • Snakk med legen din hvis du er gravid eller du planlegger en graviditet. Dette stoffet bør bare brukes hvis den potensielle fordelen rettferdiggjør den potensielle risikoen for fosteret. Ring legen din med en gang hvis du blir gravid under L’å ta denne medisinen.

  For amming kvinner: Kolchicinen kan passere i morsmelk og kan forårsake bivirkninger i en ammende baby. Snakk med legen din hvis du ammer barnet ditt. Du må kanskje bestemme om du skal avbryte amming eller forstyrre ansettelsen av dette stoffet.

  For eldre: de eldre nyrene kan ikke fungere som før. Dette kan gjøre kroppen din prosessen narkotika sakte. Som et resultat forblir mer enn ett stoff i kroppen din lenger. Dette øker risikoen for bivirkninger.

  For barn: Det ble ikke fastslått at kolchicinen er trygg og effektiv i behandlingen av gikt hos barn.

  Hvordan ta kolchicinen

  Denne informasjonen om dosen er for oral tablett av kolchicin. Alle mulige doser og former for narkotika kan ikke inkluderes her. Dosen, formen på stoffet og frekvensen som stoffet antar vil avhenge av:

  • din alder
  • tilstanden som skal behandles
  • Hvor seriøs er din tilstand
  • Andre medisinske forhold du har
  • Hvordan reagere på den første dosen

  Former og styrker

  Merke: Colcrys

  • Form: Oral tablett
  • Motstander: 0.6 mg

  Merke: Mitigate

  • Form: Oral kapsel
  • Motstander: 0.6 mg

  Generisk: Colchicine

  • Form: Oral tablett
  • Motstander: 0.6 mg
  • Form: Oral kapsel
  • Motstander: 0.6 mg

  Dosering for behandling av giktoppkjøp

  Voksen dosering (alder 16-64 år):

  Oral tablett (Colcles) Typisk dosering er 1.2 mg som skal tas ved det første tegn på en gikt forverring, etterfulgt av 0.6 mg A’nå etter.

  Dosering for barn (alder 0-15 år):

  Dette legemidlet har ikke blitt studert for behandling eller forebygging av gikt hos barn. Det bør ikke brukes i mennesker under 16 år for disse formålene.

  Dosering for eldre (fra 65 år opp):

  Nyrene til eldre kan ikke fungere som før. Dette kan gjøre kroppen din prosessen narkotika sakte. Som et resultat forblir mer enn ett stoff i kroppen din lenger. Dette øker risikoen for bivirkninger.

  Legen din kan starte med en redusert dose eller med et annet doseringsprogram. Dette kan bidra til å forhindre at nivåene av dette stoffet akkumuleres for mye i kroppen din.

  Dosering for forebygging av giktrehabilitering

  Voksen dosering (alder 16-64 år):

  • Oral tablett (Colcles): Den typiske dosen er 0.6 mg, som skal tas en eller to ganger om dagen.
  • Oral kapsel (Mitigate): Den typiske dosen er 0.6 mg, som skal tas en eller to ganger om dagen.

  Dosering for barn (alder 0-15 år):

  Dette legemidlet har ikke blitt studert for behandling eller forebygging av gikt hos barn. Det bør ikke brukes i mennesker under 16 år for disse formålene.

  Dosering for eldre (fra 65 år opp):

  Nyrene til eldre kan ikke fungere godt som før. Dette kan føre til at kroppen din langsomt behandler narkotika. Som et resultat, forblir mer enn ett stoff i kroppen din i lengre tid. Dette øker risikoen for bivirkninger. Legen kan starte med en redusert dose eller et annet doseringsprogram. Dette kan bidra til å holde nivåene av dette stoffet for å akkumulere for mye i kroppen din.

  Dosering for familie Middelhavsfeber

  Voksen dosering (alder 16-64 år):

  Oral tablett (Colcles): Typisk dosering er 1.2-2.4 mg en gang om dagen.

  Dosering for barn (alder 12-15 år):

  Oral Tablet (Colcles): Typisk dosering er 1.2-2.4 mg en gang om dagen.

  Barns dosering (alder 6-11):

  Oral tablett (Colcles): Den typiske dosen er 0.9-1.8 mg en gang om dagen.

  Dosering for barn (alder 4-5 år):

  Oral tablett (Colcles): Den typiske dosen er 0.3-1.8 mg, en gang om dagen.

  Barnosering (alder 0-3 år):

  Dette legemidlet bør ikke brukes i barn under 3 år.

  Dosering for eldre (fra 65 år opp):

  Nyrene til eldre kan ikke fungere godt som før. Dette kan føre til at kroppen din langsomt behandler narkotika. Som et resultat, forblir mer enn ett stoff i kroppen din i lengre tid. Dette øker risikoen for bivirkninger. Legen kan starte med en redusert dose eller et annet doseringsprogram. Dette kan bidra til å holde nivåene av dette stoffet for å akkumulere for mye i kroppen din.

  Erklæring om ikke-ansvarlighet: Vårt mål er å gi den mest relevante og oppdaterte informasjonen. Men siden narkotika påvirker hver person annerledes, kan vi ikke garantere at denne listen inneholder alle mulige doser. Denne informasjonen erstatter ikke medisinsk rådgivning. Snakker alltid med legen din eller apoteket til de riktige dosene for deg.

  Ta som angitt

  Den orale kolchicin tablett brukes til langsiktig behandling av familie middelhavsfeber og for forebygging av giktangrep. Den brukes til kortsiktig behandling av giktforsamlinger. Det har risiko hvis du ikke tar det som foreskrevet.

  Hvis det forstyrrer stoffinntaket eller ikke tar det i det hele tatt: Symptomene på tilstanden din kan bli verre.

  Hvis du hopper over dosene eller ikke tar stoffet på planen: Medisinen din kan ikke fungere så godt eller kunne slutte å jobbe helt.

  Hvis du tar for mye: Du kan ha farlige stoffnivåer i kroppen din. Symptomene på overdosering av dette stoffet kan inkludere:

  • muskelsmerter
  • muskel svakhet
  • kvalme
  • Han retched
  • diaré

  Hvis du tror du har tatt for mye om dette stoffet, ring legen din eller lokalt antivelean senter. Hvis symptomene dine er seriøse, ring 911 eller gå til nærmeste beredskapsrom.

  Hva skal du gjøre hvis du glemmer en dose: Ta dosen så snart du husker. Men hvis du husker bare noen få timer før neste planlagte dose, ta bare en dose. Prøv aldri å gjenopprette forsinkelsen ved å ta to doser samtidig. Dette kan forårsake farlige bivirkninger.

  Hvordan forstå om stoffet fungerer:

  • For behandling av Gout Exacerbations: Du bør redusere smerte, ømhet eller hevelse.
  • For forebygging av goutss eksacerbasjoner: Gouts foreninger bør skje sjeldnere.
  • For behandling av familie Middelhavsfeber: Din smertefulle betennelse bør reduseres.

  Viktige hensyn til kolchicininntaket

  Husk disse hensynene hvis legen din foreskriver deg orale tabletter av kolchicin.

  Generell

  • Du kan ta kolchicinen med eller uten mat.
  • Ta dette stoffet All’Tid Anbefalt av legen din.
  • Du kan kutte eller knuse tabletten (Colcrys).
  • Ikke alle apotekene selger dette stoffet. Når du fyller reseptet, må du sørge for å ringe på forhånd.

  Oppbevaring

  • Oppbevar kolchicin ved romtemperatur mellom 68 ° C og 77 ° C (20 ° C og 25 ° C).
  • Hold denne medisinen vekk fra lyset.
  • Ikke hold denne medisinen i våte eller våte områder, som bad.

  Ladninger

  En oppskrift på dette stoffet er oppladbart. Du bør ikke trenge et nytt resept for å lade opp dette stoffet. Legen vil skrive antall lading som er autorisert på resept.

  Turer

  Når du reiser med stoffene dine:

  • Alltid ta med narkotika med deg. Under flyet, legg det aldri inn i en innspilt bagasje. Hold det i håndbagasjen din.
  • Ikke bekymre deg for flyplassene på flyplassene. De kan ikke skade medisinene dine.
  • Det kan være nødvendig å vise personalet på Dell’Airport L’apoteketikett for stoffet. Alltid bære med deg den opprinnelige boksen med oppskriftetiketten.
  • Ikke sett denne medisinen i oppbevaringsrommet på bilen din eller la den være med bil. Pass på at du unngår å gjøre det når klimaet er veldig varmt eller veldig kaldt.

  Klinisk overvåking

  Legen kan overvåke nivået av urinsyre. Dette kan hjelpe deg med å sørge for at du kommer tilbake til # 8217; intervallet som legen din føles bedre for deg. Det kan også hjelpe legen din til å vite om stoffet fungerer.

  Legen kan også sjekke om bivirkninger. Dette kan hjelpe deg å holde deg trygg mens du tar denne medisinen. Legen kan utføre blodprøver for å verifisere:

  • Blodtelling. De emochromocytometriske eksamenene kan si om kolchicinen gjør kroppen min mindre i stand til å produsere visse globuler.
  • Hepatisk og muskuløs funksjon. Disse testene måler blodnivået av visse produkter fra leveren og musklene. Resultatene kan hjelpe legen din til å finne ut om kolchicinen forårsaker lever eller muskelskade.

  Skjulte kostnader

  Det kan være nødvendig å gjennomgå noen blodprøver under behandlingen med kolchicin. Kostnaden for disse testene avhenger av forsikringsdekning.

  Forsikring

  Mange forsikringsselskaper krever en forebyggende autorisasjon for dette stoffet. Dette betyr at legen din kan trenge å få L’godkjenne forsikringsselskapet ditt før forsikringsselskapet betaler reseptbelagte.

  Det finnes alternativer?

  Andre stoffer er tilgjengelige for å behandle tilstanden din. Noen kan være mer egnet for deg fra andre. Snakk med legen din om andre farmakologiske alternativer som kan fungere for deg.

  Erklæring om ikke-ansvarlighet: Healthline har gjort alt for å sikre at all informasjonen faktisk er korrekt, fullført og oppdatert. Denne artikkelen bør imidlertid ikke brukes som erstatning for kunnskap og # 8217; erfaring med en autorisert helsepersonell. Du bør alltid konsultere legen din eller annen helsepersonell før du ansetter noe stoff. Informasjonen om legemidlene som finnes her, kan endres og ikke tenkt å dekke alle mulige bruksområder, indikasjoner, forholdsregler, advarsler, farmakologiske interaksjoner, allergiske reaksjoner eller bivirkninger. L’Fravær av advarsler eller annen informasjon for et gitt stoff indikerer ikke at stoffet eller kombinasjonen av legemidler er trygg, effektiv eller egnet for alle pasienter eller for alle spesifikke bruksområder.