Coinsurance vs Copay: Hva er forskjellen?

Forsikringskostnader

Kostnaden for’helseforsikring innebærer vanligvis månedlige priser og andre økonomiske ansvar, for eksempel copays og medforsikring.

Selv om disse vilkårene virker for seg selv, fungerer disse kostnadsfordelingsavtalen litt annerledes. Her er en sammenbrudd:

  • Samforsikring. Betal en fast prosentandel (som 20 prosent) av kostnaden for hver medisinsk tjeneste du mottar. Ditt forsikringsselskap er ansvarlig for gjenværende prosentandel.
  • Copay. Betal et fast beløp for spesielle tjenester. For eksempel må du kanskje betale en $ 20-kopimat hver gang du ser din grunnleggende lege. Se en spesialist kan be om en høyere forhåndsbestemt kopi.

A’annen kostnadsdeling er kjent som en fradragsberettiget. Din årlige franchise er beløpet du vil betale for tjenestene før din helseforsikring begynner å støtte disse kostnadene.

Avhengig av helseforsikringsplanen kan fradragsberettiget være noen få hundre eller flere tusen dollar alle’år.

Fortsett å lese for å lære mer om medforsikring og copays og hvordan du kan påvirke mengden penger du må motta medisinske tjenester.

Forstå hvor mye du må

Forstå copays, samforsikring og franchise kan hjelpe deg med å forberede kostnadene for å motta medisinsk behandling.

Noen typer besøk krever bare en kopi. Andre typer besøk vil kreve betaling av en prosentandel av den totale kontoen (medforsikring), som ville gå mot fradragsberettiget, pluss en kopi. For andre besøk kan du bli belastet L’hele beløpet av besøket, men du betaler ikke kvoten.

Hvis du har en plan som dekker 100 prosent av besøkene (årlige sjekker), blir du bedt om å bli bedt om å betale din forutbestemte kopiering.

Hvis planen din bare dekker $ 100 for et godt besøk, vil du være ansvarlig for copay pluss gjenværende kostnad på besøket.

For eksempel, hvis kopien er $ 25 og den totale kostnaden for besøket er $ 300, vil du være ansvarlig for $ 200 & # 8211; $ 175 som de ville telle med det fradragsberettigede.

Men hvis du allerede har nådd full fradragsberettiget for året, vil du bare være ansvarlig for $ 25-kopien.

Hvis du har en medforsikringsplan, og du har nådd din egen egenandel, betaler du en prosentandel av det besøket på $ 300. Hvis din medforsikringsrate er 20 prosent, med forsikringsselskapet som dekker de resterende 80 prosent, bør du betale $ 60. Ditt forsikringsselskap vil dekke de resterende $ 240.

Sjekk alltid med forsikringsselskapet ditt for å sikre at du vet hva som er dekket og hva dine ansvar er for de ulike tjenestene. Du kan også ringe legenes kontor og be om forventet kostnad på behandlingen din før du går på alle «8217.

Hvordan den maksimale mengden av beløpet påvirker det du må?

De fleste helseforsikringsplaner forventer det som kalles A & # 8220; Maksimal din egen lomme & # 8221;. Er det maksimale beløpet du vil betale i et gitt år for tjenestene som er dekket av planen din.

Når maksimumet er brukt i copays, medforsikring og franchyer, bør forsikringsselskapet dekke 100 prosent av eventuelle tilleggskostnader.

Husk at lommens totals ikke inkluderer penger betalt av legenes forsikringsselskap eller annen helsepersonell. Figuren er strengt penger du betalte for helsevesenet.

Videre vil en individuell plan maksimalt en svært lavere lomme enn et fly som dekker en hele familien. Vær oppmerksom på denne forskjellen når du begynner å planlegge dine helseutgifter.

Hvordan det fungerer l’forsikring?

L’Helseforsikring er utformet for å beskytte mennesker og familier mot økende kostnader for helsevesenet;. Det er vanligvis ikke veldig billig, men kan spare deg for langsiktige penger.

Forsikringsselskaper krever månedlige premier. Dette er betalinger som du utfører forsikringsselskapet hver måned for å få A’forsikring for å dekke rutinemessige og katastrofale bekymringer.

Betal premier om du besøker en lege en gang på # 8217; år eller tilbringe måneder på sykehuset. Vanligvis vil du betale lavere månedlige priser for et gulv med høy fradragsberettiget. Som fradragsberettiget går ned, øker månedlige kostnader generelt.

L’Helseforsikring er ofte gitt av arbeidsgivere til heltidsansatte. Små bedrifter med bare en håndfull ansatte kan ikke velge å gi en’helseforsikring på grunn av utgifter.

Du kan også velge å få en helseforsikring til en privat forsikringsselskap, selv om du jobber på heltid, og du har muligheten for en helseforsikring som er sponset av arbeidsgiveren.

Når du får en helseforsikring, bør du få en liste over dekket kostnader. For eksempel kan en tur til beredskapsrommet i ambulanse koste $ 250.

Med en plan som dette, hvis du ikke har fornøyd din egenandel og gå til beredskapsrommet i ambulanse, må du betale $ 250. Hvis du har fornøyd, er fradragsberettiget og ambulanseturer 100 prosent dekket, din tur skal være fri.

I noen etasjer er de store kirurgiske inngrepene 100% dekket, mens kontroller eller undersøkelser kun kan dekkes på 8217; 80%. Dette betyr at du er ansvarlig for de resterende 20 prosent.

Det er viktig å vurdere copays, medforsikring og fradrag når du velger en plan. Hold din helsehistorie i tankene.

Hvis du forventer å gjennomgå en viktig operasjon eller føde et barn neste år, kan du velge en plan der forsikringen dekker en høyere prosentandel for disse typer prosedyrer.

Fordi du aldri kan forutse ulykker eller fremtidige helseproblemer, anser det også hvor mye du har råd til å betale hver måned og hvor mye du har råd til hvis jeg hadde en uventet helsetilstand.

Derfor er det viktig å undersøke og vurdere alle forventede kostnader, inkludert:

  • fradragsberettiget
  • Maksimalt ut av lommen
  • Månedlig premie
  • copays
  • samforsikring

Å forstå disse utgiftene kan hjelpe deg med å forstå det maksimale beløpet du måtte trenge hvis du trenger mange helsetjenester i et gitt år.

Netto og omriss leverandører

Når det gjelder helseforsikring, er et nettverk en samling av sykehus, leger og andre leverandører som har abonnert på å være favorittleverandører i forsikringsplanen din.

Dette er leverandører på nettverket. De er de som forsikringsselskapet foretrekker å se.

Leverandører Eksternt til nettverket er rett og slett de som ikke har utført tilgangen til planen din. Se leverandører Eksternt til nettverket kan bety høyere tilleggskostnader. Disse kostnadene kan ikke brukes på fradragsberettiget.

Igjen, det er viktig å sørge for at du kjenner detaljene i forsikringsplanen din for å vite hvem og hva de er dekket. En off-network lege kan være i din by eller kan være noen du ser når du reiser.

Hvis du ikke er sikker på at din favoritt lege er på nettet, kan du ringe legen din forsikring eller kontor for å finne ut.

Noen ganger forlater enda leger eller delta i et nytt nettverk. Bekreft legenes nettverksstatus før hvert besøk kan hjelpe deg med å unngå uventede kostnader.

Bunnlinjen

L’Helseforsikring kan være et komplisert problem. Hvis du har en’forsikring gjennom arbeidsgiveren, spør hvem på arbeidsgiveren din er kontaktpersonen for spørsmål. Det er vanligvis noen i Institutt for menneskelige ressurser, men ikke alltid.

Ditt forsikringsselskap bør også ha en kundeservice for å svare på dine spørsmål.

Det viktigste å huske på når du starter en forsikringsplan er å vite:

  • Alle dine kostnader
  • Når planen trer i kraft (mange forsikringsplaner endres i midten av året)
  • Hvilke tjenester er dekket og for hva

Du må ikke planlegge en «8217; operasjon eller en viktig skade, men forsikringen kan bidra til å redusere den økonomiske byrden dersom et alvorlig medisinsk problem oppstår.