Coccolbacili: Forhold, symptomer, årsaker og behandling

Hva er cocubacilli?

Cocubacilli er en type bakterie i form av stang eller ovaler veldig kort.

Navnet & # 8220; coccobacilli & # 8221; Det er en kombinasjon av ord & # 8220; cocci & # 8221; og & # 8220; bacilli & # 8221;. Kokosnuene er ballformede bakterier, mens kacilli er stangformede bakterier. Bakteriene som faller mellom disse to former kalles coccoBacilli.

Det er mange arter av coccobacilli, og noen av dem forårsaker sykdommer hos mennesker. Fortsett å lese for å lære mer om noen av de vanligste cocubacilli-infeksjonene.

Bakteriell vaginose (Gardnerella vaginalis)

Cococcobacillus G. vaginalis kan bidra til bakteriell vaginose hos kvinner, som oppstår når bakterier i vagina er ubalansert.

Symptomer inkluderer gule eller hvite vaginale lekkasjer og en vaginal lukt fra # 8217; fisk lukt. Men opp til 75 prosent Kvinner har ingen symptomer.

Lungebetennelse (hemophilus influensae)

Lungebetennelse er en Pulmonal infeksjon preget av betennelse. En type lungebetennelse er forårsaket av coccolacillus h. innflytelse.

Symptomene på lungebetennelse forårsaket av h. Influensa inkluderer feber, kuldegysninger, svette, hoste, pustevansker, thorax smerte og hodepine.

H. Influenzae kan også forårsake bakteriell meningitt og blodstrømsinfeksjoner.

Chlamydia (Chlamydia trachomatis)

C. Trachomatis er en coccatus som forårsaker klamarthy, en av de viktigste Ofte rapportert Seksuelle overføringsinfeksjoner i USA.

Selv om ingen symptomer ikke er forårsaket hos menn, kan kvinner oppleve uvanlige vaginale tap, blødning eller smertefull vannlating.

Hvis ikke behandlet, kan Chlamydia føre til sterilitet både hos menn og kvinner. Det kan også øke risikoen for at en kvinne skal utvikle en bekkenbetennelse.

Periodontitt (aggregatibacter actinomycetemcomitans)

Periodontitt er A’gingival infeksjon skadelig tannkjøtt og # 8217; bein som støtter tenner. Ubehandlet periodontitt kan forårsake mobile tenner og til og med tap av tenner.

TIL. Actinomycetemitans er en coccobacillus som kan forårsake aggressiv periodontitt. Selv om det anses vanlig munnflora som kan spre seg fra person til person, finnes det ofte hos unge med periodontitt.

Symptomene på periodontitt inkluderer hoventgummi, røde eller fiolett tannkjøtt, blødende tannkjøtt, halitose og smerte under tygging.

TIL. Actinomycetemcomitans kan også forårsake urinveisinfeksjoner, endokarditt og abscesser.

Tosse Convulsa (Bordetella Pertusis)

Pertussis er en alvorlig bakteriell infeksjon forårsaket av cocomposity b. Pertussis.

De første symptomene inkluderer lav feber, cola nese og hoste. I nyfødte kan det også føre til apné, som er en pause i pusten. Etterfølgende symptomer involverer ofte oppkast, utmattelse og en karakteristisk hoste med en akutt lyd av & # 8220; Scream & # 8221;.

Pesti (Yersinia Pestis)

Pesten er forårsaket av Coconelus y. Pestis.

Historisk, Y. Pestis forårsaket noen av de mest ødeleggende utbruddene i historien, inkludert & # 8220; svart pest & # 8221; av det 14. århundre. Selv om i dag er sjeldnere, skjer det fortsatt tilfeller. I følge Verdens Helseorganisasjon, Mer enn 3000 tilfeller av pest mellom 2010 og 2015 ble rapportert, som forårsaket 584 dødsfall.

Symptomene på pesten kan inkludere plutselig feber, kuldegysninger, hodepine, smerte og smerte i hele kroppen, følelsen av svakhet, kvalme og oppkast.

Brucellose (Brucella arter)

Brucellose er en sykdom forårsaket av cocubacilli av slekten brucella. Det finnes vanligvis i dyr, som sau, storfe og geiter. Men mennesker kan få det ved å spise eller drikke upasteuriserte meieriprodukter.

Bakterier kan også komme inn i kroppen din gjennom kutt og riper eller gjennom slimhinner.

Symptomene på brucellose inkluderer hodepine, følelse av svakhet, feber, svette, kuldegysninger og muskelsmerter.

Hvordan Cocobacilli-infeksjoner behandles?

Cocubacilli er ansvarlig for mange forhold som forårsaker en rekke symptomer, så behandling avhenger ofte av hvilken type sykdom du har.

Antibiotika

Det første trinnet i behandlingen av cocubacilli-relaterte infeksjoner er intocion av antibiotika. Legen vil foreskrive en mer sannsynlig å spørre den spesifikke cocubacilloen som forårsaker symptomer. Pass på at du følger hele kurset foreskrevet av legen din, selv om du begynner å føle deg bedre før du er ferdig.

vaksiner

Pertussis og pesten er i dag mye mindre vanlige enn de var en gang, takket være vaksinene mot b. Pertussis og Y. Pestis.

De Sentre for sykdomskontroll og forebygging Anbefaler at alle nyfødte, barn, preetolescents, tenåringer og gravide blir vaksinert mot pertussis.

Vaksinen H. Influenzae beskytter bare mot sykdommer forårsaket av h. Innflytelse av type B. Men i dag Mindre enn 50 tilfeller av sykdommen fra h. Type B-influensae forekommer hvert år i mindre barn i USA enn de 1000 dødsfallene hvert år før «8217, introduksjon av vaksinen.

De Verdens Helseorganisasjon Anbefaler å vaksinere mot y. Pestis bare hvis du har stor risiko for å komme i kontakt. For eksempel har folk som arbeider i laboratorier har større risiko for å møte rareste typer bakterier.

Bunnlinjen

Selv om cocommeal bakterier ikke alltid forårsaker sykdommer, er de ansvarlige for noen menneskelige sykdommer, fra mild til alvorlig. Hvis du er diagnostisert med A’Cocubacilli-infeksjon, vil legen din trolig foreskrive antibiotika for å drepe bakterier.